Drogisterijketen DA overgenomen uit faillissement | RetailDetail

Drogisterijketen DA overgenomen uit faillissement

Drogisterijketen DA overgenomen uit faillissement

De drogisterijketen DA komt in handen van Nederlandse Drogisterij Service. Die neemt het koepelbedrijf van de organisatie en de eigen winkels over, nadat de surseance die DA vorige week kreeg, werd omgezet in een faillissement.

 

Groep ondernemers stapte uit organisatie

De drogisterijketen DA heeft in Nederland 266 winkels, waarvan slechts zeven in handen zijn van het koepelbedrijf DA Retailgroep zelf. Alle andere winkels worden beheerd door verbonden zelfstandige ondernemers.

 

DA Retailgroep vroeg vorige week surseance aan bij de rechtbank, nadat de keten tegen haar grenzen was aangebotst. Het afhaken van een groot aantal zelfstandige ondernemers, die zich ontevreden toonden met de nieuwe contracten die DA hen wilde opleggen, en het feit dat een groep ondernemers achterstallig was met het betalen van de facturen aan de koepelorganisatie deed die in zwaar weer belanden. Dieperliggend zorgde de stevige concurrentie van ketens als Kruidvat en Etos ervoor dat DA uit de race werd gelopen.

 

Overname leidt tot banenverlies

De toegekende surseance voor het hoofdkantoor en de zeven eigen winkels werd echter al snel omgezet in een faillissement. In totaal werkten daar 212 mensen.

 

De overname van het failliette DA Retailgroep gaat volgens de vakbond FNV wel gepaard met banenverlies bij de drogisterijketen. De komende weken zal duidelijk worden hoeveel werknemers mogen blijven en tegen welke voorwaarden dat kan. DA Retailgroep stond ervoor bekend dat het betere arbeidsvoorwaarden hanteerde dan sommige sectorgenoten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Unilever waarschuwt online media: adverteren kan zo niet verder

12/02/2018

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op online mediakanalen die ondoorzichtig zijn en verdeeldheid zaaien. Dat zegt hun marketingbaas Keith Weed op het IAB-adverteerderscongres. 

Luxemerken stuwen winst L’Oréal

09/02/2018

Ondanks een magere omzetgroei in 2017 kan het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal toch uitpakken met een fors gestegen nettowinst. Dat heeft het te danken aan sterke prestaties van het luxesegment, waar de marges hoger zijn.

Trekpleister-directeur wordt topman Kruidvat België en Frankrijk

09/02/2018

A.S. Watson, de holding achter Kruidvat, ICI PARIS XL en Trekpleister, heeft Roland van den Berg benoemd tot algemeen directeur van die laatste keten. Hij vervangt er Bert Verhoef, die aan het hoofd van Kruidvat België en Frankrijk komt te staan.

Medicare-Market wil dit jaar 20 nieuwe apotheken openen

06/02/2018

Medicare-Market, uitbater van de parafarmacie Medi-Market en de apotheken PharmaClic, wil in 2018 120 nieuwe medewerkers aanwerven en 20 nieuwe verkooppunten openen. Tegen 2020 wil de keten groeien naar zeventig vestigingen.

Di lanceert eigen webwinkel

31/01/2018

Vanaf morgen kunnen klanten ook online terecht bij Di, want dan lanceert de Belgische beautyketen een eigen webshop. Het is de volgende stap in de vernieuwingsstrategie van Di.

Ecover gaat volledige gamma vernieuwen

31/01/2018

Ecover, een Belgische producent van ecologische was- en reinigingsmiddelen, gaat de verpakkingen van zijn volledige assortiment vernieuwen. Het afwasmiddel is als eerste aan de beurt, de operatie moet binnen twee jaar afgerond zijn.

Back to top