Drogisterijketen DA overgenomen uit faillissement

Drogisterijketen DA overgenomen uit faillissement

De drogisterijketen DA komt in handen van Nederlandse Drogisterij Service. Die neemt het koepelbedrijf van de organisatie en de eigen winkels over, nadat de surseance die DA vorige week kreeg, werd omgezet in een faillissement.

 

Groep ondernemers stapte uit organisatie

De drogisterijketen DA heeft in Nederland 266 winkels, waarvan slechts zeven in handen zijn van het koepelbedrijf DA Retailgroep zelf. Alle andere winkels worden beheerd door verbonden zelfstandige ondernemers.

 

DA Retailgroep vroeg vorige week surseance aan bij de rechtbank, nadat de keten tegen haar grenzen was aangebotst. Het afhaken van een groot aantal zelfstandige ondernemers, die zich ontevreden toonden met de nieuwe contracten die DA hen wilde opleggen, en het feit dat een groep ondernemers achterstallig was met het betalen van de facturen aan de koepelorganisatie deed die in zwaar weer belanden. Dieperliggend zorgde de stevige concurrentie van ketens als Kruidvat en Etos ervoor dat DA uit de race werd gelopen.

 

Overname leidt tot banenverlies

De toegekende surseance voor het hoofdkantoor en de zeven eigen winkels werd echter al snel omgezet in een faillissement. In totaal werkten daar 212 mensen.

 

De overname van het failliette DA Retailgroep gaat volgens de vakbond FNV wel gepaard met banenverlies bij de drogisterijketen. De komende weken zal duidelijk worden hoeveel werknemers mogen blijven en tegen welke voorwaarden dat kan. DA Retailgroep stond ervoor bekend dat het betere arbeidsvoorwaarden hanteerde dan sommige sectorgenoten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nu ook geneesmiddelen op voorschrift bij webshop Multipharma

24/10/2017

Multipharma heeft de dienstverlening op zijn webshop uitgebreid: naast parafarmaceutische producten en voorschriftvrije geneesmiddelen kunnen klanten nu ook geneesmiddelen op voorschrift reserveren.

Grondige herpositionering voor Di

19/10/2017

Een stevig investeringsprogramma moet beautyretailer Di op de kaart zetten als een sterk merk. De krachtlijnen? Een uitgepuurd winkelbeeld, een exclusief assortiment, een e-shop en verhoogde communicatie-inspanningen.

Zalando gaat ook make-up verkopen

18/10/2017

De modewebshop Zalando gaat in Duitsland voortaan ook schoonheidsproducten verkopen. Om die nieuwe producten in de kijker te zetten komt er een fysieke schoonheidswinkel in Berlijn. Zalando maakte ook kwartaalcijfers bekend, met een omzetgroei van bijna 30%.

Dollar Shave Club op weg naar Europa

10/10/2017

Volgend jaar wil de Dollar Shave Club zijn opwachting maken in Europa. De abonnementsdienst voor scheermesjes, die in handen is van Unilever, is al langer een succes in de Verenigde Staten.

Essity: “Consumenten kunnen geen dag zonder onze producten”

05/10/2017

Zeg niet langer SCA Hygiene, zeg voortaan Essity. De producent van merken als Tena, Tork, Tempo, Edet, Plenty, Lotus, Okay en Demak'Up focust nog sterker op hygiëne en gezondheid. Vooral de incontinentiemarkt biedt groeipotentieel. 

Belgisch parfummerk BillyXClub opent eerste eigen winkel

26/09/2017

In de Kammenstraat in Antwerpen heeft parfumlabel BillyXClub een eerste eigen winkel geopend. Tot nu toe waren de parfums enkel te koop in verschillende winkels van CKS en in de webshop.

Back to top