Drogisterijketen DA overgenomen uit faillissement | RetailDetail

Drogisterijketen DA overgenomen uit faillissement

Drogisterijketen DA overgenomen uit faillissement

De drogisterijketen DA komt in handen van Nederlandse Drogisterij Service. Die neemt het koepelbedrijf van de organisatie en de eigen winkels over, nadat de surseance die DA vorige week kreeg, werd omgezet in een faillissement.

 

Groep ondernemers stapte uit organisatie

De drogisterijketen DA heeft in Nederland 266 winkels, waarvan slechts zeven in handen zijn van het koepelbedrijf DA Retailgroep zelf. Alle andere winkels worden beheerd door verbonden zelfstandige ondernemers.

 

DA Retailgroep vroeg vorige week surseance aan bij de rechtbank, nadat de keten tegen haar grenzen was aangebotst. Het afhaken van een groot aantal zelfstandige ondernemers, die zich ontevreden toonden met de nieuwe contracten die DA hen wilde opleggen, en het feit dat een groep ondernemers achterstallig was met het betalen van de facturen aan de koepelorganisatie deed die in zwaar weer belanden. Dieperliggend zorgde de stevige concurrentie van ketens als Kruidvat en Etos ervoor dat DA uit de race werd gelopen.

 

Overname leidt tot banenverlies

De toegekende surseance voor het hoofdkantoor en de zeven eigen winkels werd echter al snel omgezet in een faillissement. In totaal werkten daar 212 mensen.

 

De overname van het failliette DA Retailgroep gaat volgens de vakbond FNV wel gepaard met banenverlies bij de drogisterijketen. De komende weken zal duidelijk worden hoeveel werknemers mogen blijven en tegen welke voorwaarden dat kan. DA Retailgroep stond ervoor bekend dat het betere arbeidsvoorwaarden hanteerde dan sommige sectorgenoten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Wil Kimberly-Clark af van z’n Europese tak?

20/07/2018

De producent van Kleenex-zakdoekjes, Huggies-luiers en Scottex-toiletpapier kampt met tegenvallende verkoopcijfers en oplopende kosten. Financiële bronnen vermoeden dan ook dat Kimberly-Clark Europese business wil verkopen.

Supermarkt mag concurreren met apotheek

17/07/2018

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block werkt aan een Koninklijk Besluit om de verkoop van medische hulpmiddelen mogelijk te maken in supermarkten. Retailers reageren positief, apothekers zijn kritisch. 

Aanhoudende expansie Kruidvat werpt vruchten af

03/07/2018

Drogisterijketen Kruidvat verkocht het voorbije jaar 4,7% meer in België. De keten tekent al een paar jaar op rij Belgische groei op, niet het minst omdat ze steeds nieuwe winkels blijft openen.

Cultmerk Aesop komt naar Antwerpen

04/06/2018

Het Australische schoonheidsmerk Aesop komt binnenkort met een eigen winkel naar Antwerpen: een voormalige sapjesbar aan de Nationalestraat krijgt de primeur. 

A.S. Watson (Kruidvat) lanceert online apotheek PharmaXpert.be

28/05/2018

Dank zij de lancering van een eigen online apotheek, PharmaXpert.be, kan de eigenaar van Kruidvat nu ook in België voorschriftvrije geneesmiddelen verkopen tegen voordelige prijzen.

Henkel en PostNL stappen in Nederlands wasplatform

24/05/2018

Een nieuwe Nederlandse startup, Dobbi, draait de was voor jou: de onderneming haalt thuis je vuile was op en brengt het schoon gestreken en gevouwen terug. PostNL en Henkel investeren al mee in het bedrijf, dat een nieuwe disruptor wil zijn.