Estee Lauder overtreft verwachtingen tweede kwartaal | RetailDetail

Estee Lauder overtreft verwachtingen tweede kwartaal

Estee Lauder overtreft verwachtingen tweede kwartaal

Het cosmeticabedrijf Estee Lauder heeft in het tweede kwartaal een hogere omzetstijging laten optekenen dan verwacht. Het werd daarbij geholpen door een hogere vraag naar onder andere gezichtsverzorgingsproducten.

Sterke dollar

Toch verwacht Estee Lauder dat het over het volledige jaar, dat eindigt op 30 juni, een lagere omzet zal behalen dan een jaar eerder. Dat is te wijten aan de hoge stand van de Amerikaanse dollar en een tragere groei in Hongkong en China.


De waarde van de dollar is sinds de zomer van 2014 met bijna 20 procent gestegen ten opzichte van andere grote munteenheden. Dat heeft een flinke impact op de overzeese resultaten van heel wat bedrijven. Zo haalt Estee Lauder bijvoorbeeld 60 procent van zijn netto-omzet buiten de Verenigde Staten.


Eerder had Estee Lauder omzetgroei van maximaal 1 procent verwacht voor het volledige boekjaar, maar nu gaat het uit van een omzetverlies van 2 procent. In het tweede kwartaal kende het een omzetgroei van 1 procent naar 3,04 miljard dollar (2,65 miljard euro). Analisten hadden gemiddeld 3,01 miljard dollar verwacht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Wil Kimberly-Clark af van z’n Europese tak?

20/07/2018

De producent van Kleenex-zakdoekjes, Huggies-luiers en Scottex-toiletpapier kampt met tegenvallende verkoopcijfers en oplopende kosten. Financiële bronnen vermoeden dan ook dat Kimberly-Clark Europese business wil verkopen.

Supermarkt mag concurreren met apotheek

17/07/2018

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block werkt aan een Koninklijk Besluit om de verkoop van medische hulpmiddelen mogelijk te maken in supermarkten. Retailers reageren positief, apothekers zijn kritisch. 

Aanhoudende expansie Kruidvat werpt vruchten af

03/07/2018

Drogisterijketen Kruidvat verkocht het voorbije jaar 4,7% meer in België. De keten tekent al een paar jaar op rij Belgische groei op, niet het minst omdat ze steeds nieuwe winkels blijft openen.

Cultmerk Aesop komt naar Antwerpen

04/06/2018

Het Australische schoonheidsmerk Aesop komt binnenkort met een eigen winkel naar Antwerpen: een voormalige sapjesbar aan de Nationalestraat krijgt de primeur. 

A.S. Watson (Kruidvat) lanceert online apotheek PharmaXpert.be

28/05/2018

Dank zij de lancering van een eigen online apotheek, PharmaXpert.be, kan de eigenaar van Kruidvat nu ook in België voorschriftvrije geneesmiddelen verkopen tegen voordelige prijzen.

Henkel en PostNL stappen in Nederlands wasplatform

24/05/2018

Een nieuwe Nederlandse startup, Dobbi, draait de was voor jou: de onderneming haalt thuis je vuile was op en brengt het schoon gestreken en gevouwen terug. PostNL en Henkel investeren al mee in het bedrijf, dat een nieuwe disruptor wil zijn.