Estee Lauder overtreft verwachtingen tweede kwartaal | RetailDetail

Estee Lauder overtreft verwachtingen tweede kwartaal

Estee Lauder overtreft verwachtingen tweede kwartaal

Het cosmeticabedrijf Estee Lauder heeft in het tweede kwartaal een hogere omzetstijging laten optekenen dan verwacht. Het werd daarbij geholpen door een hogere vraag naar onder andere gezichtsverzorgingsproducten.

Sterke dollar

Toch verwacht Estee Lauder dat het over het volledige jaar, dat eindigt op 30 juni, een lagere omzet zal behalen dan een jaar eerder. Dat is te wijten aan de hoge stand van de Amerikaanse dollar en een tragere groei in Hongkong en China.


De waarde van de dollar is sinds de zomer van 2014 met bijna 20 procent gestegen ten opzichte van andere grote munteenheden. Dat heeft een flinke impact op de overzeese resultaten van heel wat bedrijven. Zo haalt Estee Lauder bijvoorbeeld 60 procent van zijn netto-omzet buiten de Verenigde Staten.


Eerder had Estee Lauder omzetgroei van maximaal 1 procent verwacht voor het volledige boekjaar, maar nu gaat het uit van een omzetverlies van 2 procent. In het tweede kwartaal kende het een omzetgroei van 1 procent naar 3,04 miljard dollar (2,65 miljard euro). Analisten hadden gemiddeld 3,01 miljard dollar verwacht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Unilever waarschuwt online media: adverteren kan zo niet verder

12/02/2018

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op online mediakanalen die ondoorzichtig zijn en verdeeldheid zaaien. Dat zegt hun marketingbaas Keith Weed op het IAB-adverteerderscongres. 

Luxemerken stuwen winst L’Oréal

09/02/2018

Ondanks een magere omzetgroei in 2017 kan het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal toch uitpakken met een fors gestegen nettowinst. Dat heeft het te danken aan sterke prestaties van het luxesegment, waar de marges hoger zijn.

Trekpleister-directeur wordt topman Kruidvat België en Frankrijk

09/02/2018

A.S. Watson, de holding achter Kruidvat, ICI PARIS XL en Trekpleister, heeft Roland van den Berg benoemd tot algemeen directeur van die laatste keten. Hij vervangt er Bert Verhoef, die aan het hoofd van Kruidvat België en Frankrijk komt te staan.

Medicare-Market wil dit jaar 20 nieuwe apotheken openen

06/02/2018

Medicare-Market, uitbater van de parafarmacie Medi-Market en de apotheken PharmaClic, wil in 2018 120 nieuwe medewerkers aanwerven en 20 nieuwe verkooppunten openen. Tegen 2020 wil de keten groeien naar zeventig vestigingen.

Di lanceert eigen webwinkel

31/01/2018

Vanaf morgen kunnen klanten ook online terecht bij Di, want dan lanceert de Belgische beautyketen een eigen webshop. Het is de volgende stap in de vernieuwingsstrategie van Di.

Ecover gaat volledige gamma vernieuwen

31/01/2018

Ecover, een Belgische producent van ecologische was- en reinigingsmiddelen, gaat de verpakkingen van zijn volledige assortiment vernieuwen. Het afwasmiddel is als eerste aan de beurt, de operatie moet binnen twee jaar afgerond zijn.

Back to top