Estee Lauder overtreft verwachtingen tweede kwartaal

Estee Lauder overtreft verwachtingen tweede kwartaal

Het cosmeticabedrijf Estee Lauder heeft in het tweede kwartaal een hogere omzetstijging laten optekenen dan verwacht. Het werd daarbij geholpen door een hogere vraag naar onder andere gezichtsverzorgingsproducten.

Sterke dollar

Toch verwacht Estee Lauder dat het over het volledige jaar, dat eindigt op 30 juni, een lagere omzet zal behalen dan een jaar eerder. Dat is te wijten aan de hoge stand van de Amerikaanse dollar en een tragere groei in Hongkong en China.


De waarde van de dollar is sinds de zomer van 2014 met bijna 20 procent gestegen ten opzichte van andere grote munteenheden. Dat heeft een flinke impact op de overzeese resultaten van heel wat bedrijven. Zo haalt Estee Lauder bijvoorbeeld 60 procent van zijn netto-omzet buiten de Verenigde Staten.


Eerder had Estee Lauder omzetgroei van maximaal 1 procent verwacht voor het volledige boekjaar, maar nu gaat het uit van een omzetverlies van 2 procent. In het tweede kwartaal kende het een omzetgroei van 1 procent naar 3,04 miljard dollar (2,65 miljard euro). Analisten hadden gemiddeld 3,01 miljard dollar verwacht.

Tags: