Ethische zeepjes van LUSH Cosmetics slaan aan | RetailDetail

Ethische zeepjes van LUSH Cosmetics slaan aan

Ethische zeepjes van LUSH Cosmetics slaan aan

LUSH Cosmetics, een Britse keten die ethisch verantwoorde handgemaakte badproducten maakt en verkoopt, zag zijn jaaromzet vorig boekjaar stijgen met 11,3%. De winst viel echter terug, vooral als gevolg van extra investeringen in duurzaamheid en liefdadigheid.

Liefdadigheid kost LUSH winstdaling

Vorig boekjaar zag de groep zijn omzet met een mooie 11,3% stijgen tot 363 miljoen pond of ruim 430 miljoen euro. De winst vóór belastingen daalde weliswaar 16,2% tot 21,9 miljoen pond (of 26 miljoen euro), maar dat komt omdat LUSH Cosmetics vorig boekjaar spendeerde 3,1 miljoen pond voor liefdadigheid en duurzaamheidsinitiatieven.

 

De groep trok ook nog eens twee miljoen pond uit om de resterende activiteiten in Japan volledig in te lijven, waar de keten volgens een woordvoerder "een moeilijk jaar" kende. De ethische boodschap van het bedrijf wordt er niet goed begrepen of soms fout geïnterpreteerd, en dat bemoeilijkt de verdere marktpenetratie, klinkt het in Dorset.

 

Prima kerst

LUSH Cosmetics maakte de jaarresultaten bekend tijdens een terugblik op de voorbije kerstverkoop, en die was prima: de keten verkocht in haar 106 Britse vestigingen 13,4% méér (12,2% op vergelijkbare basis) dan in de laatste vijf weken van het jaar voordien. De webshop zag zijn omzet zelfs met 27,7% stijgen. Ook bij ons kende LUSH blijkbaar een prima eindejaar: de winkel in Gent was op een bepaald moment zelfs zo goed als uitverkocht.

 

LUSH Cosmetics werd in 1994 opgericht door het echtpaar Constantine en telt inmiddels 910 winkels in 50 landen, waarvan vier in België en acht in Nederland. Sinds zijn ontstaan gaat het bedrijf er prat op enkel handgemaakte producten te maken die mens-, dier- en milieuvriendelijk zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Unilever waarschuwt online media: adverteren kan zo niet verder

12/02/2018

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op online mediakanalen die ondoorzichtig zijn en verdeeldheid zaaien. Dat zegt hun marketingbaas Keith Weed op het IAB-adverteerderscongres. 

Luxemerken stuwen winst L’Oréal

09/02/2018

Ondanks een magere omzetgroei in 2017 kan het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal toch uitpakken met een fors gestegen nettowinst. Dat heeft het te danken aan sterke prestaties van het luxesegment, waar de marges hoger zijn.

Trekpleister-directeur wordt topman Kruidvat België en Frankrijk

09/02/2018

A.S. Watson, de holding achter Kruidvat, ICI PARIS XL en Trekpleister, heeft Roland van den Berg benoemd tot algemeen directeur van die laatste keten. Hij vervangt er Bert Verhoef, die aan het hoofd van Kruidvat België en Frankrijk komt te staan.

Medicare-Market wil dit jaar 20 nieuwe apotheken openen

06/02/2018

Medicare-Market, uitbater van de parafarmacie Medi-Market en de apotheken PharmaClic, wil in 2018 120 nieuwe medewerkers aanwerven en 20 nieuwe verkooppunten openen. Tegen 2020 wil de keten groeien naar zeventig vestigingen.

Di lanceert eigen webwinkel

31/01/2018

Vanaf morgen kunnen klanten ook online terecht bij Di, want dan lanceert de Belgische beautyketen een eigen webshop. Het is de volgende stap in de vernieuwingsstrategie van Di.

Ecover gaat volledige gamma vernieuwen

31/01/2018

Ecover, een Belgische producent van ecologische was- en reinigingsmiddelen, gaat de verpakkingen van zijn volledige assortiment vernieuwen. Het afwasmiddel is als eerste aan de beurt, de operatie moet binnen twee jaar afgerond zijn.

Back to top