Henkel ziet omzet en winst groeien in derde kwartaal | RetailDetail

Henkel ziet omzet en winst groeien in derde kwartaal

Henkel ziet omzet en winst groeien in derde kwartaal

Ondanks een afkoeling van de Chinese economie - wat vooral voor zijn kleefstoffentak slecht nieuws is - heeft het Duitse handelsconcern Henkel er een sterk derde kwartaal opzitten.

Winstgroei met dubbele cijfers

Henkel, bekend van consumentenmerken als Schwarzkopf, Persil en Pritt, is er in het derde kwartaal in geslaagd de vertragende economie in Azië te compenseren. Het Duitse concern boekte een omzet van 4,6 miljard euro, goed voor een organische groei met 3,2% (inclusief wisselkoerseffecten +8,4%).

 

De operationele winst, aangepast voor eenmalige posten, ging er nog sterker op vooruit: ze steeg met 12,3% tot 778 miljoen euro. Onder de streep bleef daar netto 484 miljoen euro van over, ook al flink beter dan de 440 miljoen euro tijdens hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

 

Alle businessunits in de lift

"Ondanks een aanhoudend uitdagende marktomgeving zette Henkel in het derde kwartaal een sterke prestatie neer. Zowel onze verkoop als onze winst groeide flink, en dat in al onze businessunits", zo verklaarde een tevreden CEO Kasper Rorsted (foto).

 

De 'Laundry & Home Care'-tak zette een organische omzetgroei neer van 5,5%, 'Beauty Care' deed er 2,1% bij en 'Adhesive Technologies' - goed voor ongeveer de helft van de groepsomzet en de meest winstgevende activiteit van het bedrijf - slaagde er ondanks de Chinese afkoeling toch nog in om 2,3% te groeien.

 

Voor het hele jaar rekent Henkel nu op een organische omzetgroei van ongeveer 3% en een winstgroei van 16%.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.

Unilever waarschuwt online media: adverteren kan zo niet verder

12/02/2018

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op online mediakanalen die ondoorzichtig zijn en verdeeldheid zaaien. Dat zegt hun marketingbaas Keith Weed op het IAB-adverteerderscongres. 

Luxemerken stuwen winst L’Oréal

09/02/2018

Ondanks een magere omzetgroei in 2017 kan het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal toch uitpakken met een fors gestegen nettowinst. Dat heeft het te danken aan sterke prestaties van het luxesegment, waar de marges hoger zijn.

Trekpleister-directeur wordt topman Kruidvat België en Frankrijk

09/02/2018

A.S. Watson, de holding achter Kruidvat, ICI PARIS XL en Trekpleister, heeft Roland van den Berg benoemd tot algemeen directeur van die laatste keten. Hij vervangt er Bert Verhoef, die aan het hoofd van Kruidvat België en Frankrijk komt te staan.

Medicare-Market wil dit jaar 20 nieuwe apotheken openen

06/02/2018

Medicare-Market, uitbater van de parafarmacie Medi-Market en de apotheken PharmaClic, wil in 2018 120 nieuwe medewerkers aanwerven en 20 nieuwe verkooppunten openen. Tegen 2020 wil de keten groeien naar zeventig vestigingen.

Di lanceert eigen webwinkel

31/01/2018

Vanaf morgen kunnen klanten ook online terecht bij Di, want dan lanceert de Belgische beautyketen een eigen webshop. Het is de volgende stap in de vernieuwingsstrategie van Di.

Back to top