Holland & Barrett gaat voor nieuwe eco-look

Sfeerbeeld nieuwe winkel van retailer Holland & Barrett
Foto: Holland & Barrett

Drogisterijketen Holland & Barrett mag 150 kaarsjes uitblazen en viert dat met een makeover: de keten krijgt een nieuw logo, een vernieuwd winkelconcept en meer duurzame producten in het assortiment.

 

Ampersand wordt een hart

Holland & Barrett bestaat 150 jaar: de formule werd in 1870 gesticht in een Engels dorpje. Om die mijlpaal te vieren, doet de drogisterijketen zich een nieuw jasje cadeau: het bedrijf onthult een nieuw logo, waarbij het ampersand-teken voortaan in de vorm van een (anatomisch correct) hart wordt afgebeeld. Tegelijkertijd pakt ze ook haar winkels aan: in Nederland zijn al zeven winkels volgens een nieuw concept te zien, dat onder meer gebruik maakt van planten en natuurlijke materialen zoals hout.

 

In het komende jaar worden nog een flink aantal winkels omgebouwd, laat algemeen directeur voor de Benelux Marc Estourgie (ex-C&A) weten. De bedoeling is om in de fysieke verkooppunten meer warmte, vriendelijkheid en rust uit te stralen. Met het aangepaste concept wil de keten ook zijn vernieuwde focus op natuurlijke ingrediënten en gezondheidsproducten beklemtonen.

 

Knipoog naar De Tuinen

Holland & Barrett streeft ondertussen "stap voor stap" naar een verduurzaming van het assortiment. Zo voert de keten een groeiend 'Zero Waste'-assortiment en een 'Clean Beauty'-aanbod, die geen irriterende stoffen bevatten en vrij zijn van microplastics. De keten wil zo inspelen "op de steeds meer bewust wordende consument", met een (minstens gedeeltelijke) veganistische, plasticvrije en wreedheidvrije levensstijl.

 

Holland & Barrett telt vandaag ruim 1600 winkels in achttien landen, waarvan 202 winkels in Nederland en 30 in België. De keten is sinds 2003 in de Benelux actief, toen het er sectorgenoot De Tuinen overnam. In 2015 volgde de omvorming van De Tuinen naar Holland & Barrett. "Het is voor de Nederlandse tak een extra speciaal jaar, want ook precies 40 jaar geleden is De Tuinen opgericht. Het beste uit beide werelden vind je terug in ons nieuwe winkelconcept", aldus Estourgie.