Luierfabrikant Ontex dankt lage grondstofprijzen | RetailDetail

Luierfabrikant Ontex dankt lage grondstofprijzen

Luierfabrikant Ontex dankt lage grondstofprijzen

Lage grondstofprijzen hebben ervoor gezorgd dat de Buggenhoutse luierfabrikant Ontex een hogere marge heeft kunnen halen in de eerste helft van 2015. Daardoor was er sprake van een grote stijging van de winst ten opzichte van een jaar eerder.

Vergelijkbare omzet groeit

De totale omzet van Ontex kwam in de eerste zes maanden van 2015 uit op 852,8 miljoen euro, een stijging van 5,3% ten opzichte van een jaar eerder. In het tweede kwartaal is de omzet met 4,4% gestegen naar 409,7 miljoen euro. De vergelijkbare omzet steeg met 4,4% in het eerste semester, in het tweede kwartaal was er een stijging met 3,6%. Ontex wil voor het volledige jaar de vergelijkbare omzet omhoogtrekken met 4 tot 6 procent.

 

De winst van Ontex vervijfvoudigde in de eerste helft van 2015 van 11,9 miljoen euro naar 56,9 miljoen. Dat was vooral te danken aan lagere grondstofprijzen, waardoor ook de marge in die periode de hoogte in ging. Ontex wijst er dan ook op dat de resultaten in het derde kwartaal waarschijnlijk minder positief zullen zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zalando start met verkoop schoonheidsproducten

23/03/2018

Zalando is vandaag in Duitsland gestart met de verkoop van schoonheidsproducten. Die stap werd in oktober al aangekondigd door het Duitse bedrijf en is nu dus een feit. Markten buiten Duitsland volgen wel pas later.

Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.

Unilever waarschuwt online media: adverteren kan zo niet verder

12/02/2018

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op online mediakanalen die ondoorzichtig zijn en verdeeldheid zaaien. Dat zegt hun marketingbaas Keith Weed op het IAB-adverteerderscongres. 

Luxemerken stuwen winst L’Oréal

09/02/2018

Ondanks een magere omzetgroei in 2017 kan het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal toch uitpakken met een fors gestegen nettowinst. Dat heeft het te danken aan sterke prestaties van het luxesegment, waar de marges hoger zijn.

Trekpleister-directeur wordt topman Kruidvat België en Frankrijk

09/02/2018

A.S. Watson, de holding achter Kruidvat, ICI PARIS XL en Trekpleister, heeft Roland van den Berg benoemd tot algemeen directeur van die laatste keten. Hij vervangt er Bert Verhoef, die aan het hoofd van Kruidvat België en Frankrijk komt te staan.

Medicare-Market wil dit jaar 20 nieuwe apotheken openen

06/02/2018

Medicare-Market, uitbater van de parafarmacie Medi-Market en de apotheken PharmaClic, wil in 2018 120 nieuwe medewerkers aanwerven en 20 nieuwe verkooppunten openen. Tegen 2020 wil de keten groeien naar zeventig vestigingen.

Back to top