Luierfabrikant Ontex dankt lage grondstofprijzen

Luierfabrikant Ontex dankt lage grondstofprijzen

Lage grondstofprijzen hebben ervoor gezorgd dat de Buggenhoutse luierfabrikant Ontex een hogere marge heeft kunnen halen in de eerste helft van 2015. Daardoor was er sprake van een grote stijging van de winst ten opzichte van een jaar eerder.

Vergelijkbare omzet groeit

De totale omzet van Ontex kwam in de eerste zes maanden van 2015 uit op 852,8 miljoen euro, een stijging van 5,3% ten opzichte van een jaar eerder. In het tweede kwartaal is de omzet met 4,4% gestegen naar 409,7 miljoen euro. De vergelijkbare omzet steeg met 4,4% in het eerste semester, in het tweede kwartaal was er een stijging met 3,6%. Ontex wil voor het volledige jaar de vergelijkbare omzet omhoogtrekken met 4 tot 6 procent.

 

De winst van Ontex vervijfvoudigde in de eerste helft van 2015 van 11,9 miljoen euro naar 56,9 miljoen. Dat was vooral te danken aan lagere grondstofprijzen, waardoor ook de marge in die periode de hoogte in ging. Ontex wijst er dan ook op dat de resultaten in het derde kwartaal waarschijnlijk minder positief zullen zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nu ook geneesmiddelen op voorschrift bij webshop Multipharma

24/10/2017

Multipharma heeft de dienstverlening op zijn webshop uitgebreid: naast parafarmaceutische producten en voorschriftvrije geneesmiddelen kunnen klanten nu ook geneesmiddelen op voorschrift reserveren.

Grondige herpositionering voor Di

19/10/2017

Een stevig investeringsprogramma moet beautyretailer Di op de kaart zetten als een sterk merk. De krachtlijnen? Een uitgepuurd winkelbeeld, een exclusief assortiment, een e-shop en verhoogde communicatie-inspanningen.

Zalando gaat ook make-up verkopen

18/10/2017

De modewebshop Zalando gaat in Duitsland voortaan ook schoonheidsproducten verkopen. Om die nieuwe producten in de kijker te zetten komt er een fysieke schoonheidswinkel in Berlijn. Zalando maakte ook kwartaalcijfers bekend, met een omzetgroei van bijna 30%.

Dollar Shave Club op weg naar Europa

10/10/2017

Volgend jaar wil de Dollar Shave Club zijn opwachting maken in Europa. De abonnementsdienst voor scheermesjes, die in handen is van Unilever, is al langer een succes in de Verenigde Staten.

Essity: “Consumenten kunnen geen dag zonder onze producten”

05/10/2017

Zeg niet langer SCA Hygiene, zeg voortaan Essity. De producent van merken als Tena, Tork, Tempo, Edet, Plenty, Lotus, Okay en Demak'Up focust nog sterker op hygiëne en gezondheid. Vooral de incontinentiemarkt biedt groeipotentieel. 

Belgisch parfummerk BillyXClub opent eerste eigen winkel

26/09/2017

In de Kammenstraat in Antwerpen heeft parfumlabel BillyXClub een eerste eigen winkel geopend. Tot nu toe waren de parfums enkel te koop in verschillende winkels van CKS en in de webshop.

Back to top