Makro opent BeautyWorlds in Machelen en Sint-Pieters-Leeuw

Makro opent BeautyWorlds in Machelen en Sint-Pieters-Leeuw

Makro introduceert een derde belevingswereld in zijn vernieuwde winkelconcept. Na een 'Digital World' en een 'Urban Outdoor'-zone, die pionierden in de vestiging van Eke, krijgen de Makro-warenhuizen van Machelen en Sint-Pieters-Leeuw nu als eersten een BeautyWorld, waar alles rond schoonheid en persoonlijke verzorging wordt samengebracht.

Alles voor schoonheid

BeautyWorld moet volgens Makro een soort "apart universum binnen de winkels" vormen, waar alle producten binnen de categorie ‘schoonheid’ (in de ruimste zin van het woord) voor de consument samenkomen: de 'wereld' bevat alles gaande van verzorgingscrèmes tot elektrische tandenborstels.

 

Ook beleving speelt daarbij een zeer centrale rol: gebaseerd op een uitgebreide bevraging bij klanten, heeft de dochter van het Duitse Metro-concern sterk geïnvesteerd in kleurgebruik. Wit krijgt er de hoofdrol om een cleane en overzichtelijke indruk te geven, displays zijn er in verschillende vormen en hoogtes en testers voor elke display laten  klanten zelf kennis maken met de producten.

 

Richting Carrefour Planet?

Opvallend is dat de Makro-vestigingen op deze manier steeds meer van typische ‘cash & carry’-loodsen naar heuse hypermarkten evolueren, waar elke categorie voor een eigen shopperbeleving staat. Dat idee werd eerder door Carrefour uitgeprobeerd in het (enigszins geflopte) Planet-concept.

 

BeautyWorld is vanaf vandaag geopend in de Makro-winkels in Machelen en Sint-Pieters-Leeuw. Het is echter de bedoeling om dit concept in de toekomst ook in de andere vestigingen te gaan toepassen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nu ook geneesmiddelen op voorschrift bij webshop Multipharma

24/10/2017

Multipharma heeft de dienstverlening op zijn webshop uitgebreid: naast parafarmaceutische producten en voorschriftvrije geneesmiddelen kunnen klanten nu ook geneesmiddelen op voorschrift reserveren.

Grondige herpositionering voor Di

19/10/2017

Een stevig investeringsprogramma moet beautyretailer Di op de kaart zetten als een sterk merk. De krachtlijnen? Een uitgepuurd winkelbeeld, een exclusief assortiment, een e-shop en verhoogde communicatie-inspanningen.

Zalando gaat ook make-up verkopen

18/10/2017

De modewebshop Zalando gaat in Duitsland voortaan ook schoonheidsproducten verkopen. Om die nieuwe producten in de kijker te zetten komt er een fysieke schoonheidswinkel in Berlijn. Zalando maakte ook kwartaalcijfers bekend, met een omzetgroei van bijna 30%.

Dollar Shave Club op weg naar Europa

10/10/2017

Volgend jaar wil de Dollar Shave Club zijn opwachting maken in Europa. De abonnementsdienst voor scheermesjes, die in handen is van Unilever, is al langer een succes in de Verenigde Staten.

Essity: “Consumenten kunnen geen dag zonder onze producten”

05/10/2017

Zeg niet langer SCA Hygiene, zeg voortaan Essity. De producent van merken als Tena, Tork, Tempo, Edet, Plenty, Lotus, Okay en Demak'Up focust nog sterker op hygiëne en gezondheid. Vooral de incontinentiemarkt biedt groeipotentieel. 

Belgisch parfummerk BillyXClub opent eerste eigen winkel

26/09/2017

In de Kammenstraat in Antwerpen heeft parfumlabel BillyXClub een eerste eigen winkel geopend. Tot nu toe waren de parfums enkel te koop in verschillende winkels van CKS en in de webshop.

Back to top