Ontex op overnamepad in Mexico | RetailDetail

Ontex op overnamepad in Mexico

Ontex op overnamepad in Mexico

De Belgische luierfabrikant Ontex legt 314 miljoen euro op tafel voor Grupo Mabe, een Mexicaanse producent van hygiënische wegwerpartikelen. Ontex verwacht de transactie af te ronden in het eerste kwartaal van 2016.

"Zelfde stijl als Ontex"

Grupo Mabe is het nummer twee in persoonlijke hygiëne in Mexico, de op vier na grootste markt voor lichaamsverzorging. Het bedrijf, goed voor een omzet van omgerekend zo'n 400 miljoen euro, voert zijn producten uit naar 42 landen, al ligt de zwaarste focus wel op het Amerikaanse continent.

 

"Wij zijn verheugd om Grupo Mabe te verwelkomen in de Ontex-familie", zegt Ontex-CEO Charles Bouaziz. "Grupo Mabe is een onderneming met dezelfde stijl als Ontex. Gebouwd op sterke funderingen en met een team van zeer bekwame mensen, heeft Grupo Mabe solide marktposities uitgebouwd, sterke merken neergezet door voortdurende innovatie en duurzame banden gesmeed met haar klanten en consumenten. Grupo Mabe biedt Ontex ook een nieuw en spannend groeiplatform in beide Amerika's."

 

Ontex, met hoofdzetel in Erembodegem (bij Aalst), is actief in meer dan 100 landen en telt 15 fabrieken in Europa, Noord-Afrika en Azië. Met de overname van Grupo Mabe ligt nu ook de weg naar de Amerikaanse markt open.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aanhoudende expansie Kruidvat werpt vruchten af

03/07/2018

Drogisterijketen Kruidvat verkocht het voorbije jaar 4,7% meer in België. De keten tekent al een paar jaar op rij Belgische groei op, niet het minst omdat ze steeds nieuwe winkels blijft openen.

Cultmerk Aesop komt naar Antwerpen

04/06/2018

Het Australische schoonheidsmerk Aesop komt binnenkort met een eigen winkel naar Antwerpen: een voormalige sapjesbar aan de Nationalestraat krijgt de primeur. 

A.S. Watson (Kruidvat) lanceert online apotheek PharmaXpert.be

28/05/2018

Dank zij de lancering van een eigen online apotheek, PharmaXpert.be, kan de eigenaar van Kruidvat nu ook in België voorschriftvrije geneesmiddelen verkopen tegen voordelige prijzen.

Henkel en PostNL stappen in Nederlands wasplatform

24/05/2018

Een nieuwe Nederlandse startup, Dobbi, draait de was voor jou: de onderneming haalt thuis je vuile was op en brengt het schoon gestreken en gevouwen terug. PostNL en Henkel investeren al mee in het bedrijf, dat een nieuwe disruptor wil zijn.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.

Waarom Ecover niet meestapt in de promotie-oorlog

04/05/2018

Ecologische pionier Ecover mag weer wat rebelser worden en zoekt aansluiting bij de beginjaren. Het merk lanceert een nieuwe afwasmiddelfles en een televisiecampagne. De ambitie? Groei brengen in categorieën die onder druk staan.