Ontex op overnamepad in Mexico

Ontex op overnamepad in Mexico

De Belgische luierfabrikant Ontex legt 314 miljoen euro op tafel voor Grupo Mabe, een Mexicaanse producent van hygiënische wegwerpartikelen. Ontex verwacht de transactie af te ronden in het eerste kwartaal van 2016.

"Zelfde stijl als Ontex"

Grupo Mabe is het nummer twee in persoonlijke hygiëne in Mexico, de op vier na grootste markt voor lichaamsverzorging. Het bedrijf, goed voor een omzet van omgerekend zo'n 400 miljoen euro, voert zijn producten uit naar 42 landen, al ligt de zwaarste focus wel op het Amerikaanse continent.

 

"Wij zijn verheugd om Grupo Mabe te verwelkomen in de Ontex-familie", zegt Ontex-CEO Charles Bouaziz. "Grupo Mabe is een onderneming met dezelfde stijl als Ontex. Gebouwd op sterke funderingen en met een team van zeer bekwame mensen, heeft Grupo Mabe solide marktposities uitgebouwd, sterke merken neergezet door voortdurende innovatie en duurzame banden gesmeed met haar klanten en consumenten. Grupo Mabe biedt Ontex ook een nieuw en spannend groeiplatform in beide Amerika's."

 

Ontex, met hoofdzetel in Erembodegem (bij Aalst), is actief in meer dan 100 landen en telt 15 fabrieken in Europa, Noord-Afrika en Azië. Met de overname van Grupo Mabe ligt nu ook de weg naar de Amerikaanse markt open.

Tags: