Ontex op overnamepad in Mexico | RetailDetail

Ontex op overnamepad in Mexico

Ontex op overnamepad in Mexico

De Belgische luierfabrikant Ontex legt 314 miljoen euro op tafel voor Grupo Mabe, een Mexicaanse producent van hygiënische wegwerpartikelen. Ontex verwacht de transactie af te ronden in het eerste kwartaal van 2016.

"Zelfde stijl als Ontex"

Grupo Mabe is het nummer twee in persoonlijke hygiëne in Mexico, de op vier na grootste markt voor lichaamsverzorging. Het bedrijf, goed voor een omzet van omgerekend zo'n 400 miljoen euro, voert zijn producten uit naar 42 landen, al ligt de zwaarste focus wel op het Amerikaanse continent.

 

"Wij zijn verheugd om Grupo Mabe te verwelkomen in de Ontex-familie", zegt Ontex-CEO Charles Bouaziz. "Grupo Mabe is een onderneming met dezelfde stijl als Ontex. Gebouwd op sterke funderingen en met een team van zeer bekwame mensen, heeft Grupo Mabe solide marktposities uitgebouwd, sterke merken neergezet door voortdurende innovatie en duurzame banden gesmeed met haar klanten en consumenten. Grupo Mabe biedt Ontex ook een nieuw en spannend groeiplatform in beide Amerika's."

 

Ontex, met hoofdzetel in Erembodegem (bij Aalst), is actief in meer dan 100 landen en telt 15 fabrieken in Europa, Noord-Afrika en Azië. Met de overname van Grupo Mabe ligt nu ook de weg naar de Amerikaanse markt open.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Unilever waarschuwt online media: adverteren kan zo niet verder

12/02/2018

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op online mediakanalen die ondoorzichtig zijn en verdeeldheid zaaien. Dat zegt hun marketingbaas Keith Weed op het IAB-adverteerderscongres. 

Luxemerken stuwen winst L’Oréal

09/02/2018

Ondanks een magere omzetgroei in 2017 kan het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal toch uitpakken met een fors gestegen nettowinst. Dat heeft het te danken aan sterke prestaties van het luxesegment, waar de marges hoger zijn.

Trekpleister-directeur wordt topman Kruidvat België en Frankrijk

09/02/2018

A.S. Watson, de holding achter Kruidvat, ICI PARIS XL en Trekpleister, heeft Roland van den Berg benoemd tot algemeen directeur van die laatste keten. Hij vervangt er Bert Verhoef, die aan het hoofd van Kruidvat België en Frankrijk komt te staan.

Medicare-Market wil dit jaar 20 nieuwe apotheken openen

06/02/2018

Medicare-Market, uitbater van de parafarmacie Medi-Market en de apotheken PharmaClic, wil in 2018 120 nieuwe medewerkers aanwerven en 20 nieuwe verkooppunten openen. Tegen 2020 wil de keten groeien naar zeventig vestigingen.

Di lanceert eigen webwinkel

31/01/2018

Vanaf morgen kunnen klanten ook online terecht bij Di, want dan lanceert de Belgische beautyketen een eigen webshop. Het is de volgende stap in de vernieuwingsstrategie van Di.

Ecover gaat volledige gamma vernieuwen

31/01/2018

Ecover, een Belgische producent van ecologische was- en reinigingsmiddelen, gaat de verpakkingen van zijn volledige assortiment vernieuwen. Het afwasmiddel is als eerste aan de beurt, de operatie moet binnen twee jaar afgerond zijn.

Back to top