BCC drukt op resultaten Darty Group

BCC drukt op resultaten Darty Group

In de eerste helft van het boekjaar hebben de resultaten bij de Nederlandse elektronicaketen BCC een negatieve impact gehad op de cijfers van moederbedrijf Darty Group. Ondanks de mindere prestatie van BCC was er toch een omzetgroei voor Darty.

Groei in België en Nederland

De totale omzet van de Darty Group groeide in de eerste helft van het jaar met 1,2 procent naar 1,66 miljard euro. Ook de vergelijkbare omzet ging daarbij de hoogte in met 1,1 procent. Een jaar geleden was daar nog sprake van een daling van 1,1 procent.


De groepswinst steeg daardoor met 36 procent naar 36,1 miljoen. In Frankrijk, de belangrijkste markt voor Darty, groeide de winst met 51 procent en ook in België, met Vanden Borre, was er sprake van een hogere winst. In Nederland was er sprake van verlies. Dat was volgens Darty het gevolg van moeilijkheden rond het implementeren van een nieuw systeem voor orderverwerking.


Darty heeft in november een overnamebod aanvaard van sectorgenoot Fnac. Dat betaalt ongeveer 859 miljoen euro voor de overname van het bedrijf.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Computerwebwinkel Afuture opgedoekt

18/09/2017

Enkele maanden geleden ging webshop Afuture failliet, maar dankzij Beat-it was er wel sprake van een doorstart. Nu heeft de nieuwe eigenaar toch besloten om er definitief de stekker uit te trekken.

Ceconomy (ex-Metro) groeit vooral online

31/08/2017

Ceconomy, dat ontstond na de splitsing van de Metro Group en onder andere de activiteiten van Media Markt en Saturn omhelst, groeide in het eerste onafhankelijke kwartaal met net iets meer dan een procent.

Krijgt smartphonemaker HTC een nieuwe eigenaar?

28/08/2017

Het Taiwanese technologiebedrijf HTC is mogelijk op zoek naar een nieuwe eigenaar. Het bedrijf heeft het immers steeds moeilijker om te concurreren met andere bedrijven in de sector.

Werner Bruyns verlaat Leapp

25/08/2017

Werner Bruyns, COO België bij Leapp, zal per direct het bedrijf verlaten. Dat heeft RetailDetail zopas uit goede bron vernomen. Meer informatie rond het vertrek van Bruyns is nog niet bekend. 

Vanden Borre opent shop-in-shop in Fnac Groenplaats

17/08/2017

Elektronicaketen Vanden Borre heeft gisteren een eerste shop-in-shop geopend bij Fnac. De keuze viel daarbij op de vestiging van de Franse multimediaketen aan de Antwerpse Groenplaats in het Grand Bazar Shopping Center.

12 jaar cel geëist tegen vicevoorzitter Samsung

07/08/2017

De aanklagers in de corruptiezaak rond Samsung hebben maar liefst twaalf jaar cel geëist voor Jay Y. Lee, de voormalige vicevoorzitter en eigenlijke topman van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Hij wordt beticht van omkoping en verduistering.

Back to top