BCC drukt op resultaten Darty Group | RetailDetail

BCC drukt op resultaten Darty Group

BCC drukt op resultaten Darty Group

In de eerste helft van het boekjaar hebben de resultaten bij de Nederlandse elektronicaketen BCC een negatieve impact gehad op de cijfers van moederbedrijf Darty Group. Ondanks de mindere prestatie van BCC was er toch een omzetgroei voor Darty.

Groei in België en Nederland

De totale omzet van de Darty Group groeide in de eerste helft van het jaar met 1,2 procent naar 1,66 miljard euro. Ook de vergelijkbare omzet ging daarbij de hoogte in met 1,1 procent. Een jaar geleden was daar nog sprake van een daling van 1,1 procent.


De groepswinst steeg daardoor met 36 procent naar 36,1 miljoen. In Frankrijk, de belangrijkste markt voor Darty, groeide de winst met 51 procent en ook in België, met Vanden Borre, was er sprake van een hogere winst. In Nederland was er sprake van verlies. Dat was volgens Darty het gevolg van moeilijkheden rond het implementeren van een nieuw systeem voor orderverwerking.


Darty heeft in november een overnamebod aanvaard van sectorgenoot Fnac. Dat betaalt ongeveer 859 miljoen euro voor de overname van het bedrijf.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Matthias De Clercq van Coolblue naar Nexxworks

06/07/2018

Matthias De Clercq, de Belgische topman van Coolblue, verlaat het bedrijf om op 17 juli commercieel directeur te worden bij consultancybedrijf Nexxworks.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.