BCC drukt op resultaten Darty Group | RetailDetail

BCC drukt op resultaten Darty Group

BCC drukt op resultaten Darty Group

In de eerste helft van het boekjaar hebben de resultaten bij de Nederlandse elektronicaketen BCC een negatieve impact gehad op de cijfers van moederbedrijf Darty Group. Ondanks de mindere prestatie van BCC was er toch een omzetgroei voor Darty.

Groei in België en Nederland

De totale omzet van de Darty Group groeide in de eerste helft van het jaar met 1,2 procent naar 1,66 miljard euro. Ook de vergelijkbare omzet ging daarbij de hoogte in met 1,1 procent. Een jaar geleden was daar nog sprake van een daling van 1,1 procent.


De groepswinst steeg daardoor met 36 procent naar 36,1 miljoen. In Frankrijk, de belangrijkste markt voor Darty, groeide de winst met 51 procent en ook in België, met Vanden Borre, was er sprake van een hogere winst. In Nederland was er sprake van verlies. Dat was volgens Darty het gevolg van moeilijkheden rond het implementeren van een nieuw systeem voor orderverwerking.


Darty heeft in november een overnamebod aanvaard van sectorgenoot Fnac. Dat betaalt ongeveer 859 miljoen euro voor de overname van het bedrijf.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Slimme koelkast Samsung bestelt bij Albert Heijn

14/03/2018

Samsung en Albert Heijn gaan samenwerken voor online boodschappen: de nieuwe koelkasten van Samsung laten je vanop afstand in de koelkast kijken, waarna je met de Appie-app meteen de ontbrekende boodschappen kan bestellen.

Media Saturn lanceert eerste kassaloze winkel in Oostenrijk

12/03/2018

Saturn opende vandaag Europa's allereerste kassaloze elektronicawinkel in Oostenrijk. De voormalige Metro Group-keten biedt zijn klanten het gebruikelijke advies bij aankoop, maar betalen moet gebeuren via een app.

Online en offline prijzen Media Markt gelijk getrokken

26/02/2018

Ceconomy gaat de online en offline prijzen bij Media Markt en Saturn gelijktrekken. De digitale prijskaarten die al een tijdje te vinden zijn in de winkels maken dat mogelijk, omdat die in real-time kunnen worden aangepast.

Voor het eerst minder smartphones verkocht

22/02/2018

2017 mag dan alweer een recordjaar zijn voor de smartphoneverkopers, toch begint de markt af te koelen: in het vierde kwartaal gingen voor het eerst sinds 2004 wereldwijd minder smartphones over de toonbank.

Fusie legde Fnac Darty geen windeieren

22/02/2018

De Franse entertainment- en elektroretailer Fnac Darty, de groep boven het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft “een solide 2017” achter de rug. De omzet steeg immers met bijna 40%.

Ceconomy vindt vooral online groei

09/02/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een kleine omzetstijging weten te behalen dankzij een sterkere online verkoop. Zoals verwacht viel de winst wel terug.

Back to top