Carphone Warehouse neemt Dixons over

Carphone Warehouse neemt Dixons over

Het Britse Carphone Warehouse gaat Dixons overnemen. Donderdag zal het definitieve plan van de fusie bekendgemaakt worden. Het nieuwe bedrijf zal, niet bijster origineel, Carphone Dixons heten.

Fusie van 4,5 miljard euro

Samen hebben de twee bedrijven een waarde van zo'n 4,5 miljard euro. De oprichter van Carphone, Charles Dunstone, zou de voorzitter worden van het nieuwe bedrijf, terwijl huidig CEO van Dixons, Seb James, die functie ook binnen de nieuwe constructie zal vervullen. De CEO van Carphone, Andrew Harrison, zal vice-CEO worden.

 

De ketens van beide bedrijven zouden geen veranderingen ondervinden van de fusie: er wordt niet verwacht dat er winkels zullen sluiten, omdat beide bedrijven weinig overlappen. De voordelen zullen dan ook vooral achter de schermen te zien zijn: zo wordt Carphone de exclusieve leverancier van Dixons op vlak van elektronica.

 

Carphone Warehouse heeft wereldwijd meer dan 2.000 verkooppunten voor smartphones, tablets en aanverwanten in zeven landen en heeft de helft van Virgin Mobile France in zijn bezit. Dixons Retail heeft 900 filialen in 12 landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Telenet opent flagshipstore op Antwerpse Meir

15/12/2017

Telecombedrijf Telenet heeft gisteren in Antwerpen op de Meir een flagshipstore geopend met een volledig nieuw winkelconcept. Telenet noemt het zelf een belevingswinkel, waar klanten veel meer kunnen dan enkel shoppen.

Carrefour en Fnac Darty denken aan inkoopalliantie

01/12/2017

Supermarktbedrijf Carrefour en elektronicaverkoper Fnac Darty denken eraan om een alliantie te vormen voor hun elektronica-aankopen. Door die bundeling van krachten kunnen ze de prijzen immers drukken.

Media Saturn lanceert eerste volledig virtuele winkelwereld

21/11/2017

Klanten van Saturn, dat samen met Media Markt deel uitmaakt van de groep Media Saturn, kunnen voortaan hun VR-bril opzetten om de producten in twee virtuele omgevingen te bekijken. De koop ook afronden in VR is voorlopig nog niet mogelijk.

Krëfel neemt meerderheid in IT-speler Tones

17/11/2017

Krëfel heeft een meerderheid genomen in het Mechelse Tones, een keten met vier winkels die gespecialiseerd is in IT en multimedia. Door die overname wil Krëfel zijn aanbod in die sectoren verder uitbreiden.

Service is de sleutel voor jarig Keymusic

10/11/2017

De fysieke muziekwinkel heeft zeker nog bestaansrecht, zegt CEO Francky Dedeyne van Keymusic, dat zijn 25e verjaardag viert. "Als je oplossingen verkoopt, speelt prijs minder", stelt hij. Groei komt uit een franchiseconcept, bovendien lonkt het buitenland.

Pieter Haas, CEO Ceconomy: "Wij verkopen een digitaal leven aan de consument"

03/11/2017

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, heeft de sleutel in handen voor de verdere consolidatie van de elektronicasector in Europa. De retailer wordt een verkoper van diensten en oplossingen: “We helpen mensen de juiste beslissingen te nemen.”

Back to top