Carphone Warehouse neemt Dixons over | RetailDetail

Carphone Warehouse neemt Dixons over

Carphone Warehouse neemt Dixons over

Het Britse Carphone Warehouse gaat Dixons overnemen. Donderdag zal het definitieve plan van de fusie bekendgemaakt worden. Het nieuwe bedrijf zal, niet bijster origineel, Carphone Dixons heten.

Fusie van 4,5 miljard euro

Samen hebben de twee bedrijven een waarde van zo'n 4,5 miljard euro. De oprichter van Carphone, Charles Dunstone, zou de voorzitter worden van het nieuwe bedrijf, terwijl huidig CEO van Dixons, Seb James, die functie ook binnen de nieuwe constructie zal vervullen. De CEO van Carphone, Andrew Harrison, zal vice-CEO worden.

 

De ketens van beide bedrijven zouden geen veranderingen ondervinden van de fusie: er wordt niet verwacht dat er winkels zullen sluiten, omdat beide bedrijven weinig overlappen. De voordelen zullen dan ook vooral achter de schermen te zien zijn: zo wordt Carphone de exclusieve leverancier van Dixons op vlak van elektronica.

 

Carphone Warehouse heeft wereldwijd meer dan 2.000 verkooppunten voor smartphones, tablets en aanverwanten in zeven landen en heeft de helft van Virgin Mobile France in zijn bezit. Dixons Retail heeft 900 filialen in 12 landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Matthias De Clercq van Coolblue naar Nexxworks

06/07/2018

Matthias De Clercq, de Belgische topman van Coolblue, verlaat het bedrijf om op 17 juli commercieel directeur te worden bij consultancybedrijf Nexxworks.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.