Carphone Warehouse neemt Dixons over | RetailDetail

Carphone Warehouse neemt Dixons over

Carphone Warehouse neemt Dixons over

Het Britse Carphone Warehouse gaat Dixons overnemen. Donderdag zal het definitieve plan van de fusie bekendgemaakt worden. Het nieuwe bedrijf zal, niet bijster origineel, Carphone Dixons heten.

Fusie van 4,5 miljard euro

Samen hebben de twee bedrijven een waarde van zo'n 4,5 miljard euro. De oprichter van Carphone, Charles Dunstone, zou de voorzitter worden van het nieuwe bedrijf, terwijl huidig CEO van Dixons, Seb James, die functie ook binnen de nieuwe constructie zal vervullen. De CEO van Carphone, Andrew Harrison, zal vice-CEO worden.

 

De ketens van beide bedrijven zouden geen veranderingen ondervinden van de fusie: er wordt niet verwacht dat er winkels zullen sluiten, omdat beide bedrijven weinig overlappen. De voordelen zullen dan ook vooral achter de schermen te zien zijn: zo wordt Carphone de exclusieve leverancier van Dixons op vlak van elektronica.

 

Carphone Warehouse heeft wereldwijd meer dan 2.000 verkooppunten voor smartphones, tablets en aanverwanten in zeven landen en heeft de helft van Virgin Mobile France in zijn bezit. Dixons Retail heeft 900 filialen in 12 landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zo vertelt Philips Hue een emotioneel merkverhaal op de winkelvloer

24/05/2018

De geconnecteerde Hue-lampen bezorgen de verlichtingsmarkt nieuwe impulsen. Maar hoe breng je de klantreis in kaart voor een volstrekt nieuwe productcategorie? Dat is de uitdaging voor de trademarketingafdeling van Philips Lighting.

Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

23/05/2018

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.