Carphone Warehouse neemt Dixons over

Carphone Warehouse neemt Dixons over

Het Britse Carphone Warehouse gaat Dixons overnemen. Donderdag zal het definitieve plan van de fusie bekendgemaakt worden. Het nieuwe bedrijf zal, niet bijster origineel, Carphone Dixons heten.

Fusie van 4,5 miljard euro

Samen hebben de twee bedrijven een waarde van zo'n 4,5 miljard euro. De oprichter van Carphone, Charles Dunstone, zou de voorzitter worden van het nieuwe bedrijf, terwijl huidig CEO van Dixons, Seb James, die functie ook binnen de nieuwe constructie zal vervullen. De CEO van Carphone, Andrew Harrison, zal vice-CEO worden.

 

De ketens van beide bedrijven zouden geen veranderingen ondervinden van de fusie: er wordt niet verwacht dat er winkels zullen sluiten, omdat beide bedrijven weinig overlappen. De voordelen zullen dan ook vooral achter de schermen te zien zijn: zo wordt Carphone de exclusieve leverancier van Dixons op vlak van elektronica.

 

Carphone Warehouse heeft wereldwijd meer dan 2.000 verkooppunten voor smartphones, tablets en aanverwanten in zeven landen en heeft de helft van Virgin Mobile France in zijn bezit. Dixons Retail heeft 900 filialen in 12 landen.

Tags: