Carphone Warehouse neemt Dixons over | RetailDetail

Carphone Warehouse neemt Dixons over

Carphone Warehouse neemt Dixons over

Het Britse Carphone Warehouse gaat Dixons overnemen. Donderdag zal het definitieve plan van de fusie bekendgemaakt worden. Het nieuwe bedrijf zal, niet bijster origineel, Carphone Dixons heten.

Fusie van 4,5 miljard euro

Samen hebben de twee bedrijven een waarde van zo'n 4,5 miljard euro. De oprichter van Carphone, Charles Dunstone, zou de voorzitter worden van het nieuwe bedrijf, terwijl huidig CEO van Dixons, Seb James, die functie ook binnen de nieuwe constructie zal vervullen. De CEO van Carphone, Andrew Harrison, zal vice-CEO worden.

 

De ketens van beide bedrijven zouden geen veranderingen ondervinden van de fusie: er wordt niet verwacht dat er winkels zullen sluiten, omdat beide bedrijven weinig overlappen. De voordelen zullen dan ook vooral achter de schermen te zien zijn: zo wordt Carphone de exclusieve leverancier van Dixons op vlak van elektronica.

 

Carphone Warehouse heeft wereldwijd meer dan 2.000 verkooppunten voor smartphones, tablets en aanverwanten in zeven landen en heeft de helft van Virgin Mobile France in zijn bezit. Dixons Retail heeft 900 filialen in 12 landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ceconomy vindt vooral online groei

09/02/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een kleine omzetstijging weten te behalen dankzij een sterkere online verkoop. Zoals verwacht viel de winst wel terug.

Verzekeraar op één na grootste aandeelhouder Fnac-Darty

08/02/2018

Investeringsfonds Knight Vinke heeft zijn participatie in Fnac-Darty, de fusiegroep die ook de Belgische elektroketen Vanden Borre en de Nederlandse retailer BCC in handen heeft, verkocht aan verzekeringsmakelaar SFAM.

Ondanks tegenvallende verkoop recordwinst voor Apple

02/02/2018

Apple heeft in het eerste kwartaal van zijn boekjaar, dat eindigde op 30 december 2017, zijn records qua omzet en winst weten te breken. Toch zijn er ongunstige signalen, want de verkoop van de iPhone bleef onder de verwachtingen.

Computerchips drijvende factor achter recordwinst Samsung

31/01/2018

Het Koreaanse technologiebedrijf Samsung heeft ook in het vierde kwartaal een recordwinst gehaald, wat het vooral te danken heeft aan de chipdivisie. Daar blijven de prijzen immers erg hoog.

Fnac krijgt nieuwe stek in Gent

24/01/2018

De Gentse Fnac verhuist volgend jaar naar een nieuwe locatie. De winkel blijft wel in de Veldstraat, maar gaat naar een nieuw pand en zal een stuk kleiner zijn dan de huidige vestiging.

Schotse winkel ‘ontslaat’ Pepper-robot

23/01/2018

Een vestiging van de Britse keten Margiotta in Edinburgh heeft na amper een week besloten om een experiment met een Pepper-robot stop te zetten. Klanten zouden de robot verwarrend hebben gevonden.

Back to top