Fnac krijgt nieuwe stek in Gent | RetailDetail

Fnac krijgt nieuwe stek in Gent

Fnac krijgt nieuwe stek in Gent
Shutterstock

De Gentse Fnac verhuist volgend jaar naar een nieuwe locatie. De winkel blijft wel in de Veldstraat, maar gaat naar een nieuw pand en zal een stuk kleiner zijn dan de huidige vestiging.

 

Kleiner

De Franse entertainmentketen zit al sinds 1981 in het huidige pand aan het begin van de Veldstraat. Fnac opende toen zijn eerste Belgische winkel in een oud pand van C&A, dat het pand in 1960 had gebouwd.

 

Nu kiest Fnac opnieuw voor een pand waar voorheen de Nederlandse kledingketen te vinden was, maar neemt dit keer niet het volledige filiaal van twee verdiepingen voor zijn rekening. Fnac zal enkel op de eerste verdieping te vinden zijn, waardoor de Gentse winkel een stuk kleiner wordt.  Op het gelijkvloers komt een andere winkel en er is ook ruimte voor studentenkoten in het pand.

 

Fnac bevestigt dat de verhuis er aankomt, maar wil verder nog geen informatie lossen. Bronnen bij De Standaard geven aan dat de huur van de huidige winkel al is opgezegd en dat de verhuis gepland staat voor mei 2019.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

Coolblue lanceert reparatiedienst voor smartphones

04/06/2018

Coolblue heeft zich weer een extra stukje van de 'customer journey' toegeëigend: nu stort de Rotterdamse webshop(groep) zich ook op het herstellen van smartphones.