Fnac krijgt nieuwe stek in Gent | RetailDetail

Fnac krijgt nieuwe stek in Gent

Fnac krijgt nieuwe stek in Gent
Shutterstock

De Gentse Fnac verhuist volgend jaar naar een nieuwe locatie. De winkel blijft wel in de Veldstraat, maar gaat naar een nieuw pand en zal een stuk kleiner zijn dan de huidige vestiging.

 

Kleiner

De Franse entertainmentketen zit al sinds 1981 in het huidige pand aan het begin van de Veldstraat. Fnac opende toen zijn eerste Belgische winkel in een oud pand van C&A, dat het pand in 1960 had gebouwd.

 

Nu kiest Fnac opnieuw voor een pand waar voorheen de Nederlandse kledingketen te vinden was, maar neemt dit keer niet het volledige filiaal van twee verdiepingen voor zijn rekening. Fnac zal enkel op de eerste verdieping te vinden zijn, waardoor de Gentse winkel een stuk kleiner wordt.  Op het gelijkvloers komt een andere winkel en er is ook ruimte voor studentenkoten in het pand.

 

Fnac bevestigt dat de verhuis er aankomt, maar wil verder nog geen informatie lossen. Bronnen bij De Standaard geven aan dat de huur van de huidige winkel al is opgezegd en dat de verhuis gepland staat voor mei 2019.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Slimme koelkast Samsung bestelt bij Albert Heijn

14/03/2018

Samsung en Albert Heijn gaan samenwerken voor online boodschappen: de nieuwe koelkasten van Samsung laten je vanop afstand in de koelkast kijken, waarna je met de Appie-app meteen de ontbrekende boodschappen kan bestellen.

Media Saturn lanceert eerste kassaloze winkel in Oostenrijk

12/03/2018

Saturn opende vandaag Europa's allereerste kassaloze elektronicawinkel in Oostenrijk. De voormalige Metro Group-keten biedt zijn klanten het gebruikelijke advies bij aankoop, maar betalen moet gebeuren via een app.

Online en offline prijzen Media Markt gelijk getrokken

26/02/2018

Ceconomy gaat de online en offline prijzen bij Media Markt en Saturn gelijktrekken. De digitale prijskaarten die al een tijdje te vinden zijn in de winkels maken dat mogelijk, omdat die in real-time kunnen worden aangepast.

Voor het eerst minder smartphones verkocht

22/02/2018

2017 mag dan alweer een recordjaar zijn voor de smartphoneverkopers, toch begint de markt af te koelen: in het vierde kwartaal gingen voor het eerst sinds 2004 wereldwijd minder smartphones over de toonbank.

Fusie legde Fnac Darty geen windeieren

22/02/2018

De Franse entertainment- en elektroretailer Fnac Darty, de groep boven het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft “een solide 2017” achter de rug. De omzet steeg immers met bijna 40%.

Monki na Antwerpen ook naar Gent

13/02/2018

Monki, een van de ketens van de Zweedse H&M-groep, opent nog voor de zomer een tweede vestiging in België. Na Antwerpen komt de keten ook naar Gent, waar ze haar intrek neemt in de Veldstraat.

Back to top