Mikt Amazon met nieuwe overname op eigen gameconsole?

Mikt Amazon met nieuwe overname op eigen gameconsole?

E-commercereus Amazon breidt in zijn zucht naar groei nu ook uit naar sectoren die het tot voor kort nog niet niet beheerste, zoals games. Met de overname van ontwikkelaar Double Helix lijkt Amazon zelfs te mikken op een eigen (Androidgerichte?) console.

Amazon bevestigt noch ontkent

Die Amerikaanse spelontwikkelaar is vooral gekend vanwege Killer Instinct, een vechtspel voor Xbox One, de nieuwe console van Microsoft. Door de studio in te lijven wil Amazon getalenteerde programmeurs en designers in de rangen te krijgen en maakt Amazon duidelijk dat het ook de gamemarkt wil binnendringen.

 

De stap voedt bovendien de geruchten dat Amazon zelf een Android-console wil maken: gezien de ervaring met de eigen Kindles lijkt het dat men misschien eerder een concurrent voor mobiele platformen lijkt voor te bereiden in plaats van dat men daadwerkelijk de strijd zal aangaan met Sony (PlayStation), Nintendo (Wii U) en Microsoft (Xbox).

 

Amazon had al eerder een poging ondernomen om games te ontwikkelen, vooral gericht naar de ‘social games’, onder de noemer van Amazon Game Studios. Deze tak zit niet toevallig ook in dezelfde regio als Double Helix Games. Amazon reageerde slechts met een korte mededeling: “Amazon heeft Double Helix Games aangekocht om innovatieve games te kunnen blijven ontwikkelen voor onze consumenten.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Schotse winkel ‘ontslaat’ Pepper-robot

23/01/2018

Een vestiging van de Britse keten Margiotta in Edinburgh heeft na amper een week besloten om een experiment met een Pepper-robot stop te zetten. Klanten zouden de robot verwarrend hebben gevonden.

Ceconomy stuurt winstwaarschuwing uit voor eerste kwartaal

22/01/2018

Ceconomy, het moederbedrijf achter elektronicaketens Media Markt en Saturn, heeft een bericht uitgestuurd waarin het waarschuwt voor mindere resultaten in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar.

Fnac Vanden Borre start werken aan gezamenlijk distributiecentrum

17/01/2018

In Willebroek gaan de werken aan een nieuw distributiecentrum voor Fnac en Vanden Borre van start. Het is de volgende stap in de integratie van de twee ketens, die sinds de fusie van Darty en Fnac tot dezelfde groep behoren.

Samsung mikt op recordwinst in vierde kwartaal

09/01/2018

Het Koreaanse technologiebedrijf Samsung heeft in voorlopige kwartaalresultaten aangegeven dat het uitgaat van een recordwinst voor het vierde kwartaal van 2017. Toch lijkt het niet te kunnen voldoen aan de verwachtingen.

Medeoprichter MediaMarkt overleden

28/12/2017

Erich Kellerhals, een medeoprichter van elektronicaketen MediaMarkt, is op kerstdag overleden. De Duitser legde in 1979 de basis van wat later zou uitgroeien tot een van de grootste elektroketens wereldwijd. Erich Kellerhals werd 78.

Verwachtingen rond iPhone X teruggeschroefd

26/12/2017

Analisten hebben hun verwachtingen rond de iPhone X voor het komende kwartaal verlaagd. Naar verwachting zullen er slechts 25 miljoen toestellen besteld worden, terwijl er in het huidige kwartaal 30 miljoen horen te worden verkocht.

Back to top