Mikt Amazon met nieuwe overname op eigen gameconsole? | RetailDetail

Mikt Amazon met nieuwe overname op eigen gameconsole?

Mikt Amazon met nieuwe overname op eigen gameconsole?

E-commercereus Amazon breidt in zijn zucht naar groei nu ook uit naar sectoren die het tot voor kort nog niet niet beheerste, zoals games. Met de overname van ontwikkelaar Double Helix lijkt Amazon zelfs te mikken op een eigen (Androidgerichte?) console.

Amazon bevestigt noch ontkent

Die Amerikaanse spelontwikkelaar is vooral gekend vanwege Killer Instinct, een vechtspel voor Xbox One, de nieuwe console van Microsoft. Door de studio in te lijven wil Amazon getalenteerde programmeurs en designers in de rangen te krijgen en maakt Amazon duidelijk dat het ook de gamemarkt wil binnendringen.

 

De stap voedt bovendien de geruchten dat Amazon zelf een Android-console wil maken: gezien de ervaring met de eigen Kindles lijkt het dat men misschien eerder een concurrent voor mobiele platformen lijkt voor te bereiden in plaats van dat men daadwerkelijk de strijd zal aangaan met Sony (PlayStation), Nintendo (Wii U) en Microsoft (Xbox).

 

Amazon had al eerder een poging ondernomen om games te ontwikkelen, vooral gericht naar de ‘social games’, onder de noemer van Amazon Game Studios. Deze tak zit niet toevallig ook in dezelfde regio als Double Helix Games. Amazon reageerde slechts met een korte mededeling: “Amazon heeft Double Helix Games aangekocht om innovatieve games te kunnen blijven ontwikkelen voor onze consumenten.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Slimme koelkast Samsung bestelt bij Albert Heijn

14/03/2018

Samsung en Albert Heijn gaan samenwerken voor online boodschappen: de nieuwe koelkasten van Samsung laten je vanop afstand in de koelkast kijken, waarna je met de Appie-app meteen de ontbrekende boodschappen kan bestellen.

Media Saturn lanceert eerste kassaloze winkel in Oostenrijk

12/03/2018

Saturn opende vandaag Europa's allereerste kassaloze elektronicawinkel in Oostenrijk. De voormalige Metro Group-keten biedt zijn klanten het gebruikelijke advies bij aankoop, maar betalen moet gebeuren via een app.

Online en offline prijzen Media Markt gelijk getrokken

26/02/2018

Ceconomy gaat de online en offline prijzen bij Media Markt en Saturn gelijktrekken. De digitale prijskaarten die al een tijdje te vinden zijn in de winkels maken dat mogelijk, omdat die in real-time kunnen worden aangepast.

Voor het eerst minder smartphones verkocht

22/02/2018

2017 mag dan alweer een recordjaar zijn voor de smartphoneverkopers, toch begint de markt af te koelen: in het vierde kwartaal gingen voor het eerst sinds 2004 wereldwijd minder smartphones over de toonbank.

Fusie legde Fnac Darty geen windeieren

22/02/2018

De Franse entertainment- en elektroretailer Fnac Darty, de groep boven het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft “een solide 2017” achter de rug. De omzet steeg immers met bijna 40%.

Ceconomy vindt vooral online groei

09/02/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een kleine omzetstijging weten te behalen dankzij een sterkere online verkoop. Zoals verwacht viel de winst wel terug.

Back to top