Mikt Amazon met nieuwe overname op eigen gameconsole? | RetailDetail

Mikt Amazon met nieuwe overname op eigen gameconsole?

Mikt Amazon met nieuwe overname op eigen gameconsole?

E-commercereus Amazon breidt in zijn zucht naar groei nu ook uit naar sectoren die het tot voor kort nog niet niet beheerste, zoals games. Met de overname van ontwikkelaar Double Helix lijkt Amazon zelfs te mikken op een eigen (Androidgerichte?) console.

Amazon bevestigt noch ontkent

Die Amerikaanse spelontwikkelaar is vooral gekend vanwege Killer Instinct, een vechtspel voor Xbox One, de nieuwe console van Microsoft. Door de studio in te lijven wil Amazon getalenteerde programmeurs en designers in de rangen te krijgen en maakt Amazon duidelijk dat het ook de gamemarkt wil binnendringen.

 

De stap voedt bovendien de geruchten dat Amazon zelf een Android-console wil maken: gezien de ervaring met de eigen Kindles lijkt het dat men misschien eerder een concurrent voor mobiele platformen lijkt voor te bereiden in plaats van dat men daadwerkelijk de strijd zal aangaan met Sony (PlayStation), Nintendo (Wii U) en Microsoft (Xbox).

 

Amazon had al eerder een poging ondernomen om games te ontwikkelen, vooral gericht naar de ‘social games’, onder de noemer van Amazon Game Studios. Deze tak zit niet toevallig ook in dezelfde regio als Double Helix Games. Amazon reageerde slechts met een korte mededeling: “Amazon heeft Double Helix Games aangekocht om innovatieve games te kunnen blijven ontwikkelen voor onze consumenten.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

Coolblue lanceert reparatiedienst voor smartphones

04/06/2018

Coolblue heeft zich weer een extra stukje van de 'customer journey' toegeëigend: nu stort de Rotterdamse webshop(groep) zich ook op het herstellen van smartphones.

Zo vertelt Philips Hue een emotioneel merkverhaal op de winkelvloer

24/05/2018

De geconnecteerde Hue-lampen bezorgen de verlichtingsmarkt nieuwe impulsen. Maar hoe breng je de klantreis in kaart voor een volstrekt nieuwe productcategorie? Dat is de uitdaging voor de trademarketingafdeling van Philips Lighting.