Mikt Amazon met nieuwe overname op eigen gameconsole?

Mikt Amazon met nieuwe overname op eigen gameconsole?

E-commercereus Amazon breidt in zijn zucht naar groei nu ook uit naar sectoren die het tot voor kort nog niet niet beheerste, zoals games. Met de overname van ontwikkelaar Double Helix lijkt Amazon zelfs te mikken op een eigen (Androidgerichte?) console.

Amazon bevestigt noch ontkent

Die Amerikaanse spelontwikkelaar is vooral gekend vanwege Killer Instinct, een vechtspel voor Xbox One, de nieuwe console van Microsoft. Door de studio in te lijven wil Amazon getalenteerde programmeurs en designers in de rangen te krijgen en maakt Amazon duidelijk dat het ook de gamemarkt wil binnendringen.

 

De stap voedt bovendien de geruchten dat Amazon zelf een Android-console wil maken: gezien de ervaring met de eigen Kindles lijkt het dat men misschien eerder een concurrent voor mobiele platformen lijkt voor te bereiden in plaats van dat men daadwerkelijk de strijd zal aangaan met Sony (PlayStation), Nintendo (Wii U) en Microsoft (Xbox).

 

Amazon had al eerder een poging ondernomen om games te ontwikkelen, vooral gericht naar de ‘social games’, onder de noemer van Amazon Game Studios. Deze tak zit niet toevallig ook in dezelfde regio als Double Helix Games. Amazon reageerde slechts met een korte mededeling: “Amazon heeft Double Helix Games aangekocht om innovatieve games te kunnen blijven ontwikkelen voor onze consumenten.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Krëfel neemt meerderheid in IT-speler Tones

17/11/2017

Krëfel heeft een meerderheid genomen in het Mechelse Tones, een keten met vier winkels die gespecialiseerd is in IT en multimedia. Door die overname wil Krëfel zijn aanbod in die sectoren verder uitbreiden.

Service is de sleutel voor jarig Keymusic

10/11/2017

De fysieke muziekwinkel heeft zeker nog bestaansrecht, zegt CEO Francky Dedeyne van Keymusic, dat zijn 25e verjaardag viert. "Als je oplossingen verkoopt, speelt prijs minder", stelt hij. Groei komt uit een franchiseconcept, bovendien lonkt het buitenland.

Pieter Haas, CEO Ceconomy: "Wij verkopen een digitaal leven aan de consument"

03/11/2017

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, heeft de sleutel in handen voor de verdere consolidatie van de elektronicasector in Europa. De retailer wordt een verkoper van diensten en oplossingen: “We helpen mensen de juiste beslissingen te nemen.”

Ceconomy groeit verder in transitiejaar

26/10/2017

In het vierde kwartaal van zijn boekjaar is Ceconomy, voorheen onderdeel van de Duitse Metro Group, met 4,6% gegroeid naar 5,264 miljard euro. Vooral online zette het moederbedrijf van onder andere Media Markt grote stappen.

Mister Genius start Vlaamse expansie in Mechelen

23/10/2017

Mister Genius, een winkelketen voor onder andere pc- en smartphoneherstellingen, opent vandaag een winkel in Mechelen. Die moet voor de Waalse keten een aanzet zijn voor een flinke expansie ten noorden van de taalgrens.

Google wil gaan verkopen in Google Shops

20/10/2017

Google opende vorig jaar al zijn eerste Google Shop als pop-upwinkel in New York, maar daar werden geen producten verkocht. Met de lancering van de nieuwe Google Pixel-smartphones wil de internetreus dat wel gaan doen.

Back to top