Toevloed ‘oude’ iPhones op tweedehandsmarkt | RetailDetail

Toevloed ‘oude’ iPhones op tweedehandsmarkt

Toevloed ‘oude’ iPhones op tweedehandsmarkt

Morgen start de verkoop van de nieuwste types van de iPhone, en dat heeft ook zo zijn gevolgen voor de tweedehandsmarkt: het aantal oudere iPhones die er aangeboden worden is in een maand tijd al met bijna een derde gestegen.

iPhone-switch

Het is stilaan een traditie: telkens wanneer Apple met een nieuwe versie van zijn iPhone op de proppen komt, ruilen tal van die-hards van het merk hun huidige smartphone in voor de nieuwkomer. "Bij elke lancering zien we het aantal gebruikte toestellen dat te koop wordt aangeboden fors stijgen", zegt Petra Baeck van 2dehands.be in Het Nieuwsblad.

 

"Van de iPhone 6 en 6 Plus, die van de vorige generatie dus, werden meteen na de lancering dubbel zoveel toestellen aangeboden als de maand voordien. Velen verkopen hun oude toestel en gebruiken de opbrengst om bij te leggen voor het nieuwste model." Ook nu is die trend al duidelijk merkbaar: "Gisteren stonden al 2.330 iPhones 6 en 534 iPhones 6 Plus te koop. Dat is al 30% meer dan eind augustus. En dat aantal zal de komende dagen exponentieel toenemen", aldus Baeck.

 

Een soortgelijk fenomeen is merkbaar bij Troc.com, Europees marktleider in depotverkoop: "Bij de introductie van de iPhone 6 zagen we het aanbod verdrievoudigen. Ook nu stromen de aanvragen van iPhone-verkopers binnen en dat zal alleen maar toenemen", aldus Pierre Boseret, algemeen directeur van Troc.com BeLux.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Voor het eerst minder smartphones verkocht

22/02/2018

2017 mag dan alweer een recordjaar zijn voor de smartphoneverkopers, toch begint de markt af te koelen: in het vierde kwartaal gingen voor het eerst sinds 2004 wereldwijd minder smartphones over de toonbank.

Fusie legde Fnac Darty geen windeieren

22/02/2018

De Franse entertainment- en elektroretailer Fnac Darty, de groep boven het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft “een solide 2017” achter de rug. De omzet steeg immers met bijna 40%.

Ceconomy vindt vooral online groei

09/02/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een kleine omzetstijging weten te behalen dankzij een sterkere online verkoop. Zoals verwacht viel de winst wel terug.

Verzekeraar op één na grootste aandeelhouder Fnac-Darty

08/02/2018

Investeringsfonds Knight Vinke heeft zijn participatie in Fnac-Darty, de fusiegroep die ook de Belgische elektroketen Vanden Borre en de Nederlandse retailer BCC in handen heeft, verkocht aan verzekeringsmakelaar SFAM.

Ondanks tegenvallende verkoop recordwinst voor Apple

02/02/2018

Apple heeft in het eerste kwartaal van zijn boekjaar, dat eindigde op 30 december 2017, zijn records qua omzet en winst weten te breken. Toch zijn er ongunstige signalen, want de verkoop van de iPhone bleef onder de verwachtingen.

Computerchips drijvende factor achter recordwinst Samsung

31/01/2018

Het Koreaanse technologiebedrijf Samsung heeft ook in het vierde kwartaal een recordwinst gehaald, wat het vooral te danken heeft aan de chipdivisie. Daar blijven de prijzen immers erg hoog.

Back to top