Toevloed ‘oude’ iPhones op tweedehandsmarkt

Toevloed ‘oude’ iPhones op tweedehandsmarkt

Morgen start de verkoop van de nieuwste types van de iPhone, en dat heeft ook zo zijn gevolgen voor de tweedehandsmarkt: het aantal oudere iPhones die er aangeboden worden is in een maand tijd al met bijna een derde gestegen.

iPhone-switch

Het is stilaan een traditie: telkens wanneer Apple met een nieuwe versie van zijn iPhone op de proppen komt, ruilen tal van die-hards van het merk hun huidige smartphone in voor de nieuwkomer. "Bij elke lancering zien we het aantal gebruikte toestellen dat te koop wordt aangeboden fors stijgen", zegt Petra Baeck van 2dehands.be in Het Nieuwsblad.

 

"Van de iPhone 6 en 6 Plus, die van de vorige generatie dus, werden meteen na de lancering dubbel zoveel toestellen aangeboden als de maand voordien. Velen verkopen hun oude toestel en gebruiken de opbrengst om bij te leggen voor het nieuwste model." Ook nu is die trend al duidelijk merkbaar: "Gisteren stonden al 2.330 iPhones 6 en 534 iPhones 6 Plus te koop. Dat is al 30% meer dan eind augustus. En dat aantal zal de komende dagen exponentieel toenemen", aldus Baeck.

 

Een soortgelijk fenomeen is merkbaar bij Troc.com, Europees marktleider in depotverkoop: "Bij de introductie van de iPhone 6 zagen we het aanbod verdrievoudigen. Ook nu stromen de aanvragen van iPhone-verkopers binnen en dat zal alleen maar toenemen", aldus Pierre Boseret, algemeen directeur van Troc.com BeLux.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Google wil gaan verkopen in Google Shops

20/10/2017

Google opende vorig jaar al zijn eerste Google Shop als pop-upwinkel in New York, maar daar werden geen producten verkocht. Met de lancering van de nieuwe Google Pixel-smartphones wil de internetreus dat wel gaan doen.

Fnac Darty groeit met 6 procent in derde kwartaal

20/10/2017

In het derde kwartaal van 2017 is de omzet Fnac Darty met 6% gegroeid naar 1,792 miljard euro. Daarbij meldt het bedrijf tevens dat de integratie van Fnac en Darty voorloopt op schema. Ook in de Benelux was er sprake van groei.

Topman Samsung stapt op, ondanks recordwinst

13/10/2017

Het Zuid-Koreaanse Samsung heeft ook in het afgelopen kwartaal een recordwinst gehaald, dankzij sterke prestaties van de chipdivisie. Dat hield een van de drie CEO’s echter niet tegen om op te stappen.

Fnac-Darty stelt nieuw directiecomité voor

12/10/2017

Iets meer dan een jaar na de fusie van Fnac en Darty en enkele maanden na de toch wel onverwachte overstap van CEO Alexandre Bompard naar Carrefour heeft de Franse entertainment- en elektrogroep Fnac-Darty zijn nieuwe directiecomité bekendgemaakt.

Pc-verkoop al 12 kwartalen op rij achteruit

12/10/2017

De verkoop van pc’s is in het derde kwartaal opnieuw gezakt, nu met 3,6%. Daarmee krimpt de markt nu al drie jaar op rij, zo becijferde onderzoeksbureau Gartner.

Coolblue zoekt duizend bezorgers extra

05/10/2017

Webshop Coolblue is op zoek naar duizend extra bezorgers. Zo wil het zijn witgoedleveringen nog verder uitbouwen. Momenteel heeft het Nederlandse bedrijf al een groot deel van die leveringen in eigen handen.

Back to top