Toevloed ‘oude’ iPhones op tweedehandsmarkt

Toevloed ‘oude’ iPhones op tweedehandsmarkt

Morgen start de verkoop van de nieuwste types van de iPhone, en dat heeft ook zo zijn gevolgen voor de tweedehandsmarkt: het aantal oudere iPhones die er aangeboden worden is in een maand tijd al met bijna een derde gestegen.

iPhone-switch

Het is stilaan een traditie: telkens wanneer Apple met een nieuwe versie van zijn iPhone op de proppen komt, ruilen tal van die-hards van het merk hun huidige smartphone in voor de nieuwkomer. "Bij elke lancering zien we het aantal gebruikte toestellen dat te koop wordt aangeboden fors stijgen", zegt Petra Baeck van 2dehands.be in Het Nieuwsblad.

 

"Van de iPhone 6 en 6 Plus, die van de vorige generatie dus, werden meteen na de lancering dubbel zoveel toestellen aangeboden als de maand voordien. Velen verkopen hun oude toestel en gebruiken de opbrengst om bij te leggen voor het nieuwste model." Ook nu is die trend al duidelijk merkbaar: "Gisteren stonden al 2.330 iPhones 6 en 534 iPhones 6 Plus te koop. Dat is al 30% meer dan eind augustus. En dat aantal zal de komende dagen exponentieel toenemen", aldus Baeck.

 

Een soortgelijk fenomeen is merkbaar bij Troc.com, Europees marktleider in depotverkoop: "Bij de introductie van de iPhone 6 zagen we het aanbod verdrievoudigen. Ook nu stromen de aanvragen van iPhone-verkopers binnen en dat zal alleen maar toenemen", aldus Pierre Boseret, algemeen directeur van Troc.com BeLux.

Tags: