Toevloed ‘oude’ iPhones op tweedehandsmarkt

Toevloed ‘oude’ iPhones op tweedehandsmarkt

Morgen start de verkoop van de nieuwste types van de iPhone, en dat heeft ook zo zijn gevolgen voor de tweedehandsmarkt: het aantal oudere iPhones die er aangeboden worden is in een maand tijd al met bijna een derde gestegen.

iPhone-switch

Het is stilaan een traditie: telkens wanneer Apple met een nieuwe versie van zijn iPhone op de proppen komt, ruilen tal van die-hards van het merk hun huidige smartphone in voor de nieuwkomer. "Bij elke lancering zien we het aantal gebruikte toestellen dat te koop wordt aangeboden fors stijgen", zegt Petra Baeck van 2dehands.be in Het Nieuwsblad.

 

"Van de iPhone 6 en 6 Plus, die van de vorige generatie dus, werden meteen na de lancering dubbel zoveel toestellen aangeboden als de maand voordien. Velen verkopen hun oude toestel en gebruiken de opbrengst om bij te leggen voor het nieuwste model." Ook nu is die trend al duidelijk merkbaar: "Gisteren stonden al 2.330 iPhones 6 en 534 iPhones 6 Plus te koop. Dat is al 30% meer dan eind augustus. En dat aantal zal de komende dagen exponentieel toenemen", aldus Baeck.

 

Een soortgelijk fenomeen is merkbaar bij Troc.com, Europees marktleider in depotverkoop: "Bij de introductie van de iPhone 6 zagen we het aanbod verdrievoudigen. Ook nu stromen de aanvragen van iPhone-verkopers binnen en dat zal alleen maar toenemen", aldus Pierre Boseret, algemeen directeur van Troc.com BeLux.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Telenet opent flagshipstore op Antwerpse Meir

15/12/2017

Telecombedrijf Telenet heeft gisteren in Antwerpen op de Meir een flagshipstore geopend met een volledig nieuw winkelconcept. Telenet noemt het zelf een belevingswinkel, waar klanten veel meer kunnen dan enkel shoppen.

Carrefour en Fnac Darty denken aan inkoopalliantie

01/12/2017

Supermarktbedrijf Carrefour en elektronicaverkoper Fnac Darty denken eraan om een alliantie te vormen voor hun elektronica-aankopen. Door die bundeling van krachten kunnen ze de prijzen immers drukken.

Media Saturn lanceert eerste volledig virtuele winkelwereld

21/11/2017

Klanten van Saturn, dat samen met Media Markt deel uitmaakt van de groep Media Saturn, kunnen voortaan hun VR-bril opzetten om de producten in twee virtuele omgevingen te bekijken. De koop ook afronden in VR is voorlopig nog niet mogelijk.

Krëfel neemt meerderheid in IT-speler Tones

17/11/2017

Krëfel heeft een meerderheid genomen in het Mechelse Tones, een keten met vier winkels die gespecialiseerd is in IT en multimedia. Door die overname wil Krëfel zijn aanbod in die sectoren verder uitbreiden.

Service is de sleutel voor jarig Keymusic

10/11/2017

De fysieke muziekwinkel heeft zeker nog bestaansrecht, zegt CEO Francky Dedeyne van Keymusic, dat zijn 25e verjaardag viert. "Als je oplossingen verkoopt, speelt prijs minder", stelt hij. Groei komt uit een franchiseconcept, bovendien lonkt het buitenland.

Pieter Haas, CEO Ceconomy: "Wij verkopen een digitaal leven aan de consument"

03/11/2017

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, heeft de sleutel in handen voor de verdere consolidatie van de elektronicasector in Europa. De retailer wordt een verkoper van diensten en oplossingen: “We helpen mensen de juiste beslissingen te nemen.”

Back to top