Toevloed ‘oude’ iPhones op tweedehandsmarkt | RetailDetail

Toevloed ‘oude’ iPhones op tweedehandsmarkt

Toevloed ‘oude’ iPhones op tweedehandsmarkt

Morgen start de verkoop van de nieuwste types van de iPhone, en dat heeft ook zo zijn gevolgen voor de tweedehandsmarkt: het aantal oudere iPhones die er aangeboden worden is in een maand tijd al met bijna een derde gestegen.

iPhone-switch

Het is stilaan een traditie: telkens wanneer Apple met een nieuwe versie van zijn iPhone op de proppen komt, ruilen tal van die-hards van het merk hun huidige smartphone in voor de nieuwkomer. "Bij elke lancering zien we het aantal gebruikte toestellen dat te koop wordt aangeboden fors stijgen", zegt Petra Baeck van 2dehands.be in Het Nieuwsblad.

 

"Van de iPhone 6 en 6 Plus, die van de vorige generatie dus, werden meteen na de lancering dubbel zoveel toestellen aangeboden als de maand voordien. Velen verkopen hun oude toestel en gebruiken de opbrengst om bij te leggen voor het nieuwste model." Ook nu is die trend al duidelijk merkbaar: "Gisteren stonden al 2.330 iPhones 6 en 534 iPhones 6 Plus te koop. Dat is al 30% meer dan eind augustus. En dat aantal zal de komende dagen exponentieel toenemen", aldus Baeck.

 

Een soortgelijk fenomeen is merkbaar bij Troc.com, Europees marktleider in depotverkoop: "Bij de introductie van de iPhone 6 zagen we het aanbod verdrievoudigen. Ook nu stromen de aanvragen van iPhone-verkopers binnen en dat zal alleen maar toenemen", aldus Pierre Boseret, algemeen directeur van Troc.com BeLux.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

Coolblue lanceert reparatiedienst voor smartphones

04/06/2018

Coolblue heeft zich weer een extra stukje van de 'customer journey' toegeëigend: nu stort de Rotterdamse webshop(groep) zich ook op het herstellen van smartphones.