‘1 Nu + 1 Later’-promo van Lidl kent succesvolle start

‘1 Nu + 1 Later’-promo van Lidl kent succesvolle start

Met ruim 11.000 ingewisselde coupons blikt Lidl tevreden terug op de start van haar '1 Nu + 1 Later'-promoties, intussen acht weken geleden. Daarmee helpt de versdiscounter gemiddeld 1.500 consumenten per week bewuster te consumeren.

Middel tegen voedselverspilling

"Sinds september zetten wij elke week één product met korte houdbaarheidsdatum – zoals slaatjes, yoghurts of verse sappen – in '1 Nu + 1 Later'-promotie. Dat betekent dat je de abdijkaas gedurende die week aan scherpe korting kunt aanschaffen én aan de kassa een coupon kunt vragen om diezelfde korting ook de week erop te laten gelden", zegt Lidl-woordvoerder Pieterjan Rynwalt.

 

Die slimme korting kadert in de strijd tegen voedselverspilling: "Wij willen onze klanten bewustmaken van wat ze kopen en hen aanzetten om zeker niet méér mee te nemen dan ze kunnen consumeren. Studies uit Nederland leren ons dat het nét producten met een korte houdbaarheidsdatum zijn die bij de consumenten thuis verspild worden."

 

Met ruim 11.000 ingewisselde coupons in nauwelijks acht weken tijd spreekt Lidl van "een absoluut succes. Dit soort korting is een volledig nieuw verhaal in België. We zijn er ons van bewust dat het tijd vraagt om hier iedereen mee vertrouwd te maken. Dat we al zowat 1.500 consumenten per week bereiken, die onze medewerkers hier zelf actief op aanspreken, is absoluut toe te juichen."

 

De versdiscounter maakte de cijfers vandaag bekend in het kader van "30 Dagen Voedselwinst", een campagne van de Vlaamse overheid die op 1 november start en waaraan Lidl actief meewerkt. "Zo komen er vier weken lang besparingstips in onze folder en op de website. Voor Lidl is de actie een onderdeel van een veel ruimere aanpak tegen voedselverspilling: zo loopt er momenteel ook een proefproject in 13 winkels, waarbij organisaties van de Voedselbanken 's avonds alle restanten gaan ophalen."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alpro haalt sojabonen alleen uit Europa en Canada

19/09/2017

Alpro, de fabrikant van sojadranken, koopt zijn sojabonen nog uitsluitend bij producenten in Europa en Canada. Op die manier wil het bedrijf er zeker van zijn dat ze niet genetisch gemodificeerd zijn. Om dat doel te bereiken, heeft het ook al diverse lokale initiatieven opgestart.

Wat zijn de gevolgen van de nieuwe voedingsdriehoek voor de industrie?

19/09/2017

Het Vlaams Instituut Gezond Leven heeft een nieuwe voedingsdriehoek voorgesteld. De aangepaste driehoek sluit beter aan bij de huidige ideeën over gezond eten, maar de voedingsindustrie vreest voor negatieve gevolgen.

Aandeel Heineken onderuit nadat Mexicanen uitstappen

19/09/2017

Het Mexicaanse Femsa, dat 15% percent van de aandelen van Heineken bezat, heeft besloten om voor 2,5 miljard aandelen van de Nederlandse brouwerijgroep te gaan verkopen. Op de beurs kreeg het aandeel meteen een flinke tik.

Zelfstandige supermarkt wil e-commerce boot niet missen

18/09/2017

E-commerce is en blijft hét magische woord in gesprekken over de toekomst van de voedingsdistributie. Zijn de zelfstandige winkeluitbaters ermee begaan? Wat verwachten ze? Weten ze wat hun moederhuizen op dat vlak aan het bekokstoven zijn?

Carrefour opent 15 nieuwe drives

18/09/2017

Supermarktketen Carrefour opent op 29 september drie nieuwe afhaalpunten voor drive.be, wat het totaal voor de maand op vijftien nieuwe 'drives' brengt. In totaal werden er sinds het begin van het jaar al 72 afhaalpunten geopend.

Bierplatform Beerwulf.com komt naar België

18/09/2017

Beerwulf, een online platform voor speciaalbieren, is voortaan ook te vinden in België. De website geeft elk van zijn 150 aangesloten brouwers een eigen pagina, waarop ze hun bieren aan een groter publiek kunnen aanbieden.

Back to top