Barry Callebaut werkt aan ‘chocolade die niet smelt’

Barry Callebaut werkt aan ‘chocolade die niet smelt’

De Zwitserse chocolademaker met Belgische roots, Barry Callebaut, staat dicht bij de lancering van 'onsmeltbare' chocolade. Ook Nestlé werkt aan een soortgelijke chocolade. Doel: nieuwe markten aanboren in warmere landen.

38 graden Celsius

's Werelds grootste chocoladeproducent heeft gisteren bekendgemaakt een nieuw type chocolade te hebben ontwikkeld, dat pas bij 38 graden Celsius smelt. De huidige chocolade begint al bij 34 graden te 'lopen'. Volgens Barry Callebaut is de groep in staat die chocolade op grote schaal te produceren en zou de huidige smaak volledig behouden blijven.

 

Ook concurrent Nestlé, geleid door de Belg Paul Bulcke, werkt aan een gelijkaardige "onsmeltbare" chocolade. Die zou volgens bronnen binnen het bedrijf binnen zo'n drie jaar op de markt komen.

 

De zoektocht naar 'onsmeltbare' chocolade moet de producenten de kans bieden om in de warmere landen voet aan de grond te krijgen, vooral in het Midden-Oosten, Azië en Afrika, waar het besteedbare inkomen stijgt. Tegelijk moeten die nieuwe afzetmarkten de stagnerende of trager groeiende verkoop in Europa en Noord-Amerika helpen opvangen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top