Kringwinkels hebben nood aan meer werknemers | RetailDetail

"Kringwinkels hebben nood aan meer werknemers"

"Kringwinkels hebben nood aan meer werknemers"

Morgen is het de Dag van de Kringwinkel en die wordt door De Kringwinkels aangegrepen om er op te wijzen dat er dringend extra werknemers moeten worden aangenomen, om zo de OVAM-doelen te halen.

Achter op schema

De Kringwinkels werken al sinds de start met werknemers die ergens anders moeilijk aan de slag kunnen. Die mensen kunnen bij hen dan werkervaring opdoen, zodat ze later kunnen doorstromen naar de reguliere arbeidsmarkt. Daarnaast werd in het Uitvoeringsplan Huishoudelijk afval 2016– 2022 van OVAM vastgelegd dat er tegen 2022 7 kg goederen per persoon hergebruikt moet worden. Door het nijpend tekort aan personeel lijkt die doelstelling momenteel veraf.

 

“Wat 2017 betreft hebben we de volledige cijfers uiteraard nog niet maar het is duidelijk dat we achterlopen op het schema om de milieudoelstelling te halen. De voornaamste parameters zitten nochtans mee: de instroom van goederen stijgt, het aantal winkels stijgt en ook het aantal klanten blijft groeien. Toch is het onmogelijk om dit alles om een goede manier te bolwerken als de nodige mensen ontbreken. Concreet hebben we dringend nood aan 500 nieuwe chauffeurs, kassamedewerkers, magazijniers, winkelbedienden…”, aldus directeur Marleen Vos.

 

Terugverdieneffect

Bij De Kringwinkels wijzen ze er op dat zowel de sociale tewerkstelling als de milieudoelstellingen een aantoonbaar terugverdieneffect hebben voor de samenleving. “De investering in extra tewerkstelling die de sector broodnodig heeft, is geen kost maar een logische en meer dan verantwoorde beleidskeuze. Hergebruik en tewerkstelling zijn rechtstreeks met elkaar verbonden in het concept van de Kringwinkel. Meer hergebruik leidt tot meer tewerkstellingsmogelijkheden en omgekeerd”, staat er te lezen in een persbericht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Colruyt Group zet nieuwe stap op de tweedehandsmarkt

20/04/2018

Colruyt wil met internetplatform NewStory de tweedehandsmarkt voor babyspullen verder veroveren. Het nieuwe platform bouwt verder op het twee jaar oude Dreambaby Tweedehands, een webshop met twee inzamel- en afhaalpunten voor tweedehands babyspullen. 

Thierry Moubax (bpost): "Wie de boot niet wil missen, moet snel schakelen."

20/04/2018

Nog een grote naam voor het RetailDetail Congress van 26 april: bpost-marketingtopman Thierry Moubax zal er zijn visie geven over hoe marketing en handel in het algemeen ingrijpend zullen veranderen door de 'boom' in e-commerce.

The Future Of Shopping is Managementboek van het Jaar

20/04/2018

Met grote trots mag RetailDetail aankondigen dat de titel Managementboek van het jaar 2018 gaat naar het boek The Future Of Shopping: Waar iedereen retailer is van Pauline Neerman en Jorg Snoeck.

Amazon telt al 100 miljoen Prime-abonnees

19/04/2018

E-commercegigant Amazon heeft de kaap van de honderd miljoen Prime-abonnees overschreden. En dat is maar een van de vele mijlpalen waarover CEO Jeff Bezos het heeft in zijn jaarlijkse brief aan de aandeelhouders.

Tien tips om de digitale retailreuzen te verslaan

19/04/2018

“Verkoop wat mensen willen, niet wat je hebt.” Zo luidt het bondige advies van Myrna Moorthamer en Arjan Leest (Retail Rebels) aan retailers die de digitale revolutie willen overleven.

Distributeurs en transporteurs eisen schonere vrachtwagens

19/04/2018

35 bedrijven, waaronder Colruyt, Carrefour en Ikea, vragen dat Europa de constructeurs van vrachtwagens verplicht de uitstoot tegen 2025 met een vierde terug te dringen. “Totaal onrealistisch”, reageert de spreekbuis van de constructeurs.