Kringwinkels hebben nood aan meer werknemers | RetailDetail

"Kringwinkels hebben nood aan meer werknemers"

"Kringwinkels hebben nood aan meer werknemers"

Morgen is het de Dag van de Kringwinkel en die wordt door De Kringwinkels aangegrepen om er op te wijzen dat er dringend extra werknemers moeten worden aangenomen, om zo de OVAM-doelen te halen.

Achter op schema

De Kringwinkels werken al sinds de start met werknemers die ergens anders moeilijk aan de slag kunnen. Die mensen kunnen bij hen dan werkervaring opdoen, zodat ze later kunnen doorstromen naar de reguliere arbeidsmarkt. Daarnaast werd in het Uitvoeringsplan Huishoudelijk afval 2016– 2022 van OVAM vastgelegd dat er tegen 2022 7 kg goederen per persoon hergebruikt moet worden. Door het nijpend tekort aan personeel lijkt die doelstelling momenteel veraf.

 

“Wat 2017 betreft hebben we de volledige cijfers uiteraard nog niet maar het is duidelijk dat we achterlopen op het schema om de milieudoelstelling te halen. De voornaamste parameters zitten nochtans mee: de instroom van goederen stijgt, het aantal winkels stijgt en ook het aantal klanten blijft groeien. Toch is het onmogelijk om dit alles om een goede manier te bolwerken als de nodige mensen ontbreken. Concreet hebben we dringend nood aan 500 nieuwe chauffeurs, kassamedewerkers, magazijniers, winkelbedienden…”, aldus directeur Marleen Vos.

 

Terugverdieneffect

Bij De Kringwinkels wijzen ze er op dat zowel de sociale tewerkstelling als de milieudoelstellingen een aantoonbaar terugverdieneffect hebben voor de samenleving. “De investering in extra tewerkstelling die de sector broodnodig heeft, is geen kost maar een logische en meer dan verantwoorde beleidskeuze. Hergebruik en tewerkstelling zijn rechtstreeks met elkaar verbonden in het concept van de Kringwinkel. Meer hergebruik leidt tot meer tewerkstellingsmogelijkheden en omgekeerd”, staat er te lezen in een persbericht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Walmart kan online groei niet aanhouden

21/02/2018

De Amerikaanse retailreus Walmart heeft in het laatste kwartaal van 2017 een teleurstellende online groei gekend. De online omzet steeg nog wel met een kwart, maar dat was een stuk minder dan verwacht.

Brugge bindt strijd aan met toeristenwinkeltjes

21/02/2018

Als het van het Brugse Open VLD Plus afhangt, komt er een verbod op nieuwe winkeltjes die mikken op toeristen in de binnenstad. Brugge zou zo een voorbeeld nemen aan Amsterdam.

Consolidatie bij Amerikaanse ketens in strijd tegen Amazon

21/02/2018

De Amerikaanse retailer Albertsons heeft zijn sectorgenoot Rite Aid overgenomen, nadat die laatste eerder ook al een flink aantal winkels verkocht had aan Walgreens. De overnames zijn vooral een reactie op de opmars van Amazon en andere online spelers.

Thierry Moubax (bpost): "Het businessmodel van de retail zal ingrijpend veranderen"

21/02/2018

Omnichannel is wat anders dan de optelsom van offline en online. Zijn retailers klaar voor een realiteit waarin de meeste aankoopbeslissingen genomen worden door digitale assistenten?

Walmart denkt aan nieuwe keten in India

21/02/2018

De onderhandelingen van de Amerikaanse warenhuisketen Walmart en de Indische e-commercespeler Flipkart gaan mogelijk over meer dan enkel online retail. De kans bestaat dat er ook een fysieke keten komt.

bpost vergroot zijn netwerk aan afhaalpunten

20/02/2018

(publireportage) Gemak speelt een steeds grotere rol bij online shopping en de huidige consument weet exact wat hij wil: zelf bepalen waar en wanneer zijn aankopen geleverd worden. bpost blijft dan ook zijn netwerk aan afhaalpunten verder uitbreiden.

Back to top