"Kringwinkels hebben nood aan meer werknemers"

"Kringwinkels hebben nood aan meer werknemers"

Morgen is het de Dag van de Kringwinkel en die wordt door De Kringwinkels aangegrepen om er op te wijzen dat er dringend extra werknemers moeten worden aangenomen, om zo de OVAM-doelen te halen.

Achter op schema

De Kringwinkels werken al sinds de start met werknemers die ergens anders moeilijk aan de slag kunnen. Die mensen kunnen bij hen dan werkervaring opdoen, zodat ze later kunnen doorstromen naar de reguliere arbeidsmarkt. Daarnaast werd in het Uitvoeringsplan Huishoudelijk afval 2016– 2022 van OVAM vastgelegd dat er tegen 2022 7 kg goederen per persoon hergebruikt moet worden. Door het nijpend tekort aan personeel lijkt die doelstelling momenteel veraf.

 

“Wat 2017 betreft hebben we de volledige cijfers uiteraard nog niet maar het is duidelijk dat we achterlopen op het schema om de milieudoelstelling te halen. De voornaamste parameters zitten nochtans mee: de instroom van goederen stijgt, het aantal winkels stijgt en ook het aantal klanten blijft groeien. Toch is het onmogelijk om dit alles om een goede manier te bolwerken als de nodige mensen ontbreken. Concreet hebben we dringend nood aan 500 nieuwe chauffeurs, kassamedewerkers, magazijniers, winkelbedienden…”, aldus directeur Marleen Vos.

 

Terugverdieneffect

Bij De Kringwinkels wijzen ze er op dat zowel de sociale tewerkstelling als de milieudoelstellingen een aantoonbaar terugverdieneffect hebben voor de samenleving. “De investering in extra tewerkstelling die de sector broodnodig heeft, is geen kost maar een logische en meer dan verantwoorde beleidskeuze. Hergebruik en tewerkstelling zijn rechtstreeks met elkaar verbonden in het concept van de Kringwinkel. Meer hergebruik leidt tot meer tewerkstellingsmogelijkheden en omgekeerd”, staat er te lezen in een persbericht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

"Amazon bijna klaar om kassaloze Go te lanceren"

20/11/2017

Volgens sommige bronnen werft Amazon momenteel bouwmanagers en marketeers aan voor zijn Amazon Go-team. Dat wijst er mogelijk op dat de supermarkt zonder personeel nu ook echt in de startblokken staat.

Mark Thomson (Zebra): "De tools voor de toekomst zijn al voorhanden"

17/11/2017

Volgens Mark Thomson, director of retail industry solutions bij Zebra, verandert de retail in de nabije toekomst ingrijpender dan in de voorbije vijftig jaar bij elkaar opgeteld. Tegen 2020 zal de connectiviteit met klanten immers groter zijn dan ooit, wat een uiterst persoonlijke winkelervaring mogelijk maakt. 

Qrf Beste Winkelketen van België en Qrf Webshop Awards: spanning stijgt!

16/11/2017

Op donderdag 23 november is het zover: op die avond worden de winnaars van de ‘Qrf Beste Winkelketen van België’ en ‘Qrf Webshop Awards’ bekendgemaakt tijdens de RetailDetail Night. 

Omzet 100 grootste webshops in België stijgt 13,5%

16/11/2017

De omzet van de top 100 webshops in België is van 3,7 miljard euro toegenomen naar 4,2 miljard euro, een stijging met 13,5%. Vooral voedingsmiddelen en huishoudelijke artikelen gaan vlotter over de digitale toonbank.

Supermarkten aan de ketting in regio Turnhout

16/11/2017

Grootwarenhuizen kunnen niet langer uitbreiden of nieuwe filialen openen in de stadsregio Turnhout. De maatregel moet de lokale handel in Turnhout, Vosselaar, Beerse en Oud-Turnhout een duwtje in de rug geven.

Topman Horeca Vlaanderen nieuwe baas Unizo

16/11/2017

Als de raad van bestuur van Unizo op 7 december het licht op groen zet, wordt Danny Van Assche de opvolger van Karel Van Eetvelt als topman bij ondernemersorganisatie. Voor de 45-jarige Van Assche zou dat een terugkeer naar de roots zijn.

Back to top