Argos Oil neemt Belgisch LPG-netwerk van Primagaz over

Argos Oil neemt Belgisch LPG-netwerk van Primagaz over

Argos Oil, de grootste onafhankelijke speler op de West-Europese olie- en energiemarkt, neemt op 1 maart volgend jaar de Belgische autogasactiviteiten van Primagaz over. Via dochtermaatschappij BK-Gas krijgt Argos de LPG-verkoop in 170 tankstations in handen.

Autogasmarkt in volle ontwikkeling

BK-GAS neemt uitsluitend de LPG-handelsactiviteiten in de 170 betrokken Belgische tankstations over. Door die overname versterkt de groep zijn positie als marktleider in de Benelux.

 

"Deze sector is sterk in ontwikkeling en biedt volop kansen voor de toekomst", verwijst Wim Peels, manager van BK-GAS, naar de toenemende belangstelling voor LPG in deze tijden van hoge brandstofprijzen. "Wij denken op lange termijn ook aan de levering van andere gasvormige autobrandstoffen zoals LNG en waterstof. Daarom vinden we het belangrijk om nu al te investeren in relevante netwerken."

 

Primagaz Belgium van zijn kant wil zich vooral gaan toespitsen op zijn kernactiviteiten: de levering van propaan en butaan aan bedrijven en de verkoop van gasflessen (onder meer via diezelfde tankstations). Over de deal werden geen financiële details vrijgegeven. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Pop-up is marketingtool voor Suzuki

22/05/2017

Belevingsmarketing in de praktijk: samen met andere Japanse merken runt Suzuki in Antwerpen een pop-uplounge ter promotie van de nieuwe Swift. Zo brengen ze een stukje Tokio naar België.

Bestellen bij Starbucks kan nu ook via Ford-wagen

24/03/2017

Autobouwer Ford heeft bekend gemaakt dat chauffeurs die beschikken over een wagen met de SYNC3-stemtechnologie binnenkort ook rechtstreeks bestellingen kunnen plaatsen bij koffieketen Starbucks.

Back to top