Argos Oil neemt Belgisch LPG-netwerk van Primagaz over

Argos Oil neemt Belgisch LPG-netwerk van Primagaz over

Argos Oil, de grootste onafhankelijke speler op de West-Europese olie- en energiemarkt, neemt op 1 maart volgend jaar de Belgische autogasactiviteiten van Primagaz over. Via dochtermaatschappij BK-Gas krijgt Argos de LPG-verkoop in 170 tankstations in handen.

Autogasmarkt in volle ontwikkeling

BK-GAS neemt uitsluitend de LPG-handelsactiviteiten in de 170 betrokken Belgische tankstations over. Door die overname versterkt de groep zijn positie als marktleider in de Benelux.

 

"Deze sector is sterk in ontwikkeling en biedt volop kansen voor de toekomst", verwijst Wim Peels, manager van BK-GAS, naar de toenemende belangstelling voor LPG in deze tijden van hoge brandstofprijzen. "Wij denken op lange termijn ook aan de levering van andere gasvormige autobrandstoffen zoals LNG en waterstof. Daarom vinden we het belangrijk om nu al te investeren in relevante netwerken."

 

Primagaz Belgium van zijn kant wil zich vooral gaan toespitsen op zijn kernactiviteiten: de levering van propaan en butaan aan bedrijven en de verkoop van gasflessen (onder meer via diezelfde tankstations). Over de deal werden geen financiële details vrijgegeven. 

Tags: