Argos Oil neemt Belgisch LPG-netwerk van Primagaz over | RetailDetail

Argos Oil neemt Belgisch LPG-netwerk van Primagaz over

Argos Oil neemt Belgisch LPG-netwerk van Primagaz over

Argos Oil, de grootste onafhankelijke speler op de West-Europese olie- en energiemarkt, neemt op 1 maart volgend jaar de Belgische autogasactiviteiten van Primagaz over. Via dochtermaatschappij BK-Gas krijgt Argos de LPG-verkoop in 170 tankstations in handen.

Autogasmarkt in volle ontwikkeling

BK-GAS neemt uitsluitend de LPG-handelsactiviteiten in de 170 betrokken Belgische tankstations over. Door die overname versterkt de groep zijn positie als marktleider in de Benelux.

 

"Deze sector is sterk in ontwikkeling en biedt volop kansen voor de toekomst", verwijst Wim Peels, manager van BK-GAS, naar de toenemende belangstelling voor LPG in deze tijden van hoge brandstofprijzen. "Wij denken op lange termijn ook aan de levering van andere gasvormige autobrandstoffen zoals LNG en waterstof. Daarom vinden we het belangrijk om nu al te investeren in relevante netwerken."

 

Primagaz Belgium van zijn kant wil zich vooral gaan toespitsen op zijn kernactiviteiten: de levering van propaan en butaan aan bedrijven en de verkoop van gasflessen (onder meer via diezelfde tankstations). Over de deal werden geen financiële details vrijgegeven. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.