Auto5 lanceert webshop voor autobanden | RetailDetail

Auto5 lanceert webshop voor autobanden

Auto5 lanceert webshop voor autobanden

Sinds deze week runt Auto5 als eerste bandenspecialist in België ook een online bandenshop. Elke automobilist kan er in één beweging banden vergelijken, kiezen, bestellen en meteen een afspraak maken.

Prijstransparantie

De nieuwe webshop voert een ruim aanbod van liefst 7.500 referenties van 45 merken, met naast de klassieke bandenmerken ook budgetmerken en uiteraard ook het eigen huismerk Norauto Prevensys. De prijzen in de webshop zijn dezelfde als in de fysieke autocenters van de groep. Waarom dan toch een webshop? "Omwille van de prijstransparantie en het gebruiksgemak", zegt Olivier Renard, aankoop- en marketingdirecteur van Auto5.

 

"Prijstransparantie was tot op heden niet het sterkste punt van de Belgische bandenmarkt, maar onze Auto5 bandenwebshop brengt daar radicaal verandering in. Iedere automobilist kan nu de prijzen van de verschillende bandenproducenten vergelijken. Zo kan iedereen de band kiezen die het best aansluit bij zowel zijn behoeften als zijn budget", benadrukt Renard.

 

Eens de band gekozen, kan de klant hem meteen bestellen en eveneens online een afspraak regelen. "Het enige wat online aangerekend wordt, is een voorschot van 25 euro per band", zegt Renard. De marketingdirecteur is er alvast van overtuigd dat deze webshop "tegemoetkomt aan een reële behoefte van onze klanten, die ook voor andere producten overtuigd zijn van de voordelen en de betrouwbaarheid van het online shoppen."

 

Auto5 exploiteert vandaag 53 autocenters in ons land, waarvan 12 in franchise. Sinds februari 2002 is de keten een onderdeel van Norauto Internationale, leider in de markt van autocenters in Europa. De groep telt onder meer 227 vestigingen in Frankrijk, 53 in Spanje, 25 in Italië, 20 in Polen, 12 in Portugal, 4 in Hongarije en 1 in Roemenië. Norauto Internationale maakt samen met Midas, Maxauto, Carter-Cash en Synchro Diffusion deel uit van de groep Mobivia.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.