Autoglass Clinic breidt uit in het Brusselse | RetailDetail

Autoglass Clinic breidt uit in het Brusselse

Autoglass Clinic breidt uit in het Brusselse

Autoglass Clinic versterkt zijn aanwezigheid in de Brusselse regio: de speler op de markt van het herstellen en vervangen van autoruiten neemt zijn erkende hersteller Autoglas Denies uit Melsbroek in eigen beheer.

Derde eigen vestiging

Autoglass Clinic heeft twee eigen vestigingen (Hasselt en Lanaken) en twintig erkende herstellers, verspreid over het ganse land. Met de overname van Autoglas Denies, opgericht in 1995 en met zes mobiele ploegen de grootste zelfstandige autoglaspecialist in België, heeft Autoglass Clinic nu een derde eigen vestiging.

 

"We werken nauw samen met de voornaamste lease- en verzekeringsmaatschappijen in België. Het gros van hun klanten bevindt zich in de as Gent-Brussel-Antwerpen. Het is daarom belangrijk dat wij ook in die regio met een eigen vestiging aanwezig zijn", aldus Charline Leroi.

 

Dochter van ex-CEO Carglass

Charline Leroi is de dochter van niemand minder dan Hugo Leroi, oprichter en voormalig CEO van Carglass, 's lands grootste autoruitenspecialist (uit de D'Ieterenstal). Hugo Leroi nam Autoglass Clinic, dat in de jaren 1990 werd opgericht, in 2002 over en gaf de leiding evenals de aandelen in juli 2013 door aan zijn dochter Charline.

 

"2015 wordt voor Autoglass Clinic het jaar van de integratie van de vestiging van Melsbroek", zegt Charline Leroi. "Daarnaast mikken wij op een verdere uitbreiding van ons klantenbestand en het verhogen van onze naambekendheid. Autoglass Clinic wil zich meer gaan profileren als hét alternatief in de markt van de autoglasspecialisten. Een verdere uitbreiding van ons netwerk van erkende herstellers staat ook op de agenda."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.