Belron koopt Nederlandse concurrent GlasGarage | RetailDetail

Belron koopt Nederlandse concurrent GlasGarage

Belron koopt Nederlandse concurrent GlasGarage

Na Autotaalglas in juni neemt Belron, een dochterbedrijf van VW-invoerder D'Ieteren, opnieuw een Nederlandse concurrent over: GlasGarage. Meteen verdubbelt Belron zijn netwerk van autoruitherstellers in Nederland.

Van 110 naar 235 autoruitherstellers

Terwijl Carglass in eigen land almaar meer concurrentie krijgt, groeit moederbedrijf Belron in Nederland als kool. De D'Ieteren-dochter heeft er zopas Glasgarage overgenomen, een concurrent die in 1993 werd opgericht door Emil Voorhorst en intussen 125 servicepunten in franchise telt - zowel alleenstaande vestigingen als shop-in-shops bij auto- of carrosseriebedrijven.

 

Voorhorst doet GlasGarage naar eigen zeggen van de hand omdat de markt krimpt, de montagetechnieken steeds complexer worden en derhalve almaar meer investeringen vereisen. De stichter blijft zelf wel actief binnen GlasGarage en Belron, zo is afgesproken.

 

Voor Belron is het al de tweede Nederlandse overname in nog geen half jaar tijd. Begin juni kocht de groep nog Autotaalglas. Met de 125 GlasGarages erbij heeft Belron in één klap zijn aantal vestigingen in Nederland ruimschoots verdubbeld tot 235, waarvan 56 Carglass-servicecenters en 54 Autotaalglas-vestigingen. De drie 'merken' blijven onafhankelijk van elkaar werken. Hoeveel Belron voor de overname betaalt, is niet bekend gemaakt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.