Belron koopt Nederlandse concurrent GlasGarage

Belron koopt Nederlandse concurrent GlasGarage

Na Autotaalglas in juni neemt Belron, een dochterbedrijf van VW-invoerder D'Ieteren, opnieuw een Nederlandse concurrent over: GlasGarage. Meteen verdubbelt Belron zijn netwerk van autoruitherstellers in Nederland.

Van 110 naar 235 autoruitherstellers

Terwijl Carglass in eigen land almaar meer concurrentie krijgt, groeit moederbedrijf Belron in Nederland als kool. De D'Ieteren-dochter heeft er zopas Glasgarage overgenomen, een concurrent die in 1993 werd opgericht door Emil Voorhorst en intussen 125 servicepunten in franchise telt - zowel alleenstaande vestigingen als shop-in-shops bij auto- of carrosseriebedrijven.

 

Voorhorst doet GlasGarage naar eigen zeggen van de hand omdat de markt krimpt, de montagetechnieken steeds complexer worden en derhalve almaar meer investeringen vereisen. De stichter blijft zelf wel actief binnen GlasGarage en Belron, zo is afgesproken.

 

Voor Belron is het al de tweede Nederlandse overname in nog geen half jaar tijd. Begin juni kocht de groep nog Autotaalglas. Met de 125 GlasGarages erbij heeft Belron in één klap zijn aantal vestigingen in Nederland ruimschoots verdubbeld tot 235, waarvan 56 Carglass-servicecenters en 54 Autotaalglas-vestigingen. De drie 'merken' blijven onafhankelijk van elkaar werken. Hoeveel Belron voor de overname betaalt, is niet bekend gemaakt.

Tags: