BMW wil alle modellen online gaan verkopen

BMW wil alle modellen online gaan verkopen

De Duitse autofabrikant BMW wil al zijn modellen op termijn via het internet gaan verkopen. De bedoeling is dat de verkopers daarbij zelfs bij de geïnteresseerde klant aan huis kunnen gaan, maar interne protesten houden het voornemen nog even tegen.

Massale sluiting van verkooppunten

Bij de eigen verkoopfilialen van het bedrijf is immers onrust ontstaan. Op termijn wil de constructeur namelijk alleen nog eigen verkoopteams overhouden in grote steden als München, Berlijn, Hamburg, Frankfurt en Düsseldorf. Voor de meer dan veertig kleinere verkooppunten betekent dat een sluiting of een verkoop. Die operatie maakt deel uit van een besparingsoperatie.

 

Aanvankelijk was BMW nochtans van plan om enkel het nieuwe elektrische model i3, dat eind juli publiek wordt gelanceerd, te slijten via het internet, maar nu gaat de autofabrikant veel breder.

 

BMW heeft trouwens al enige ervaring met internetverkoop. Het concern heeft een eigen online shop voor onderdelen en toebehoren. Sinds 2011 heeft het merk ook een eigen webwinkel voor onderdelen op de website van eBay.

Tags: