BMW wil alle modellen online gaan verkopen | RetailDetail

BMW wil alle modellen online gaan verkopen

BMW wil alle modellen online gaan verkopen

De Duitse autofabrikant BMW wil al zijn modellen op termijn via het internet gaan verkopen. De bedoeling is dat de verkopers daarbij zelfs bij de geïnteresseerde klant aan huis kunnen gaan, maar interne protesten houden het voornemen nog even tegen.

Massale sluiting van verkooppunten

Bij de eigen verkoopfilialen van het bedrijf is immers onrust ontstaan. Op termijn wil de constructeur namelijk alleen nog eigen verkoopteams overhouden in grote steden als München, Berlijn, Hamburg, Frankfurt en Düsseldorf. Voor de meer dan veertig kleinere verkooppunten betekent dat een sluiting of een verkoop. Die operatie maakt deel uit van een besparingsoperatie.

 

Aanvankelijk was BMW nochtans van plan om enkel het nieuwe elektrische model i3, dat eind juli publiek wordt gelanceerd, te slijten via het internet, maar nu gaat de autofabrikant veel breder.

 

BMW heeft trouwens al enige ervaring met internetverkoop. Het concern heeft een eigen online shop voor onderdelen en toebehoren. Sinds 2011 heeft het merk ook een eigen webwinkel voor onderdelen op de website van eBay.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.