Cardoen wil nog vier extra autosupermarkten | RetailDetail

Cardoen wil nog vier extra autosupermarkten

Cardoen wil nog vier extra autosupermarkten

Autosupermarkten Cardoen wil de komende jaren nog vier nieuwe vestigingen openen. Op die manier wil de groep, die er vorig jaar iets op achteruitging, de krimpende Belgische automarkt het hoofd bieden.

Duizend auto's minder verkocht

Autosupermarkten Cardoen realiseerde in zijn gebroken boekjaar 2014-2015 een omzet van 148 miljoen euro en verkocht 12.700 auto's. Het vorige boekjaar waren dat er nog 13.700, goed voor een recordomzet van 150 miljoen euro. Dkrimpende Belgische automarkt heeft blijkbaar ook 's lands grootste autosupermarktgroep gedwongen om wat gas terug te nemen.

 

Cardoen verkocht vorig jaar wel zo'n 10% meer nieuwe wagens dan het jaar voordien: de verhouding is intussen al 75% nieuw versus 25% tweedehands. Ook wil de groep de komende jaren verder groeien in het segment van de nieuwe auto's.

 

Om die groei te ondersteunen, opent Cardoen de komende jaren vier nieuwe autosupermarkten, meer bepaald in Kortrijk, Charleroi, Bergen en Luik. Dat zal het totale aantal dan op 15 brengen, verspreid over het hele land. Tegelijk wil de autosupermarkt zijn naverkoopdienst uitbouwen en het aantal klanten met een 'Service+'-onderhoudscontract verhogen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.