Carglass ontvangt label Duurzaam Repareren | RetailDetail

Carglass ontvangt label Duurzaam Repareren

Carglass ontvangt label Duurzaam Repareren

Carglass heeft maandag als eerste autoglashersteller in België het label 'Duurzaam Repareren' gekregen. Het label wordt uitgereikt door de non-profitorganisatie Duurzaam Repareren, in ons land actief sinds eind november vorig jaar.

Uitgereikt door (tevreden) klanten

De organisatie is een initiatief van onder meer autoverzekeraars, leasemaatschappijen, wagenparkbeheerders en fleetowners. De van oorsprong Nederlandse stichting certificeert bandenbedrijven, garages, schadeherstellers en glasherstellers die niet alleen een goede service en professionele reparaties van voertuigen aanbieden, maar die opdracht ook op een duurzame manier uitvoeren.

 

"Als klant en opdrachtgever vinden wij het belangrijk dat de herstelbedrijven ons en onze klanten kwalitatief goed van dienst zijn. We verwachten bovendien dat dit met respect voor het milieu en dus voor de samenleving gebeurt", zegt Marc Euben, directeur schaderegelingsbeleid bij KBC, die namens het Belgische College van Deskundigen het label overhandigde.

 

350.000 auto's per jaar

Carglass, dat in zijn 42 servicecentra en via 100 servicewagens jaarlijks meer dan 350.000 automobilisten bedient, maakt naar eigen zeggen al jaren werk van maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. "Wij vragen van alle medewerkers de volle inzet om deze verwachting om te zetten tot tastbare en meetbare feiten", zegt directeur verkoop en marketing Caroline Ameloot. "Wij kunnen dit immers slechts bereiken door de inzet van élk personeelslid en door hun eigen verantwoordelijkheidszin ten opzichte van de kwaliteit van hun werk, maar ook ten aanzien van de veiligheid en het milieu."

 

Carglass is de eerste autoglashersteller in ons land die de screening succesvol heeft doorlopen. Duurzaam Repareren hoopt dat er snel nog meer volgen, en wijst erop dat op  dit ogenblik al meerdere bedrijven aan het screeningsproces zijn begonnen. Eind januari ontving BASF als eerste lakleverancier het Belgische attest Duurzaam Repareren. In Nederland werden in twee jaar tijd zo'n 2.000 autobedrijven gescreend en goedgekeurd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.