D’Ieteren schort verkoop populaire VW-modellen op

D’Ieteren schort verkoop populaire VW-modellen op

Autoverkoper D'Ieteren, de Belgische invoerder van de VW-groep, heeft besloten om tijdelijk de verkoop van enkele modellen op te schorten. Het gaat daarbij over modellen die mogelijk betrokken zijn bij het schandaal rond sjoemelsoftware.

"Definitieve resultaten afwachten"

D'Ieteren zal de verkoop stoppen van ongeveer een kwart van de in 2015 gecommercialiseerde modellen. Lopende bestellingen zullen wel nog volledig afgerond worden. D'Ieteren nam die beslissing nadat Volkswagen dinsdag bekendmaakte dat bij een intern onderzoek onregelmatigheden zijn vastgesteld bij de CO2-uitstootwaarden en verbruikscijfers van voertuigen met een diesel- en benzinemotor.


Volgens Volkswagen zijn er wereldwijd ongeveer 800.000 voertuigen in omloop die mogelijk getroffen zijn door de nieuwe onregelmatigheden. D'Ieteren kan niet bevestigen of een aantal van die wagens ook in België te vinden is.


"Als reactie en in afwachting van de definitieve resultaten van het lopende interne onderzoek van de Volkswagen-groep heeft D'Ieteren Auto beslist om de verkoop van mogelijk betrokken modellen tijdelijk op te schorten", zegt D'Ieteren op zijn website.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Pop-up is marketingtool voor Suzuki

22/05/2017

Belevingsmarketing in de praktijk: samen met andere Japanse merken runt Suzuki in Antwerpen een pop-uplounge ter promotie van de nieuwe Swift. Zo brengen ze een stukje Tokio naar België.

Bestellen bij Starbucks kan nu ook via Ford-wagen

24/03/2017

Autobouwer Ford heeft bekend gemaakt dat chauffeurs die beschikken over een wagen met de SYNC3-stemtechnologie binnenkort ook rechtstreeks bestellingen kunnen plaatsen bij koffieketen Starbucks.

Back to top