D’Ieteren schort verkoop populaire VW-modellen op

D’Ieteren schort verkoop populaire VW-modellen op

Autoverkoper D'Ieteren, de Belgische invoerder van de VW-groep, heeft besloten om tijdelijk de verkoop van enkele modellen op te schorten. Het gaat daarbij over modellen die mogelijk betrokken zijn bij het schandaal rond sjoemelsoftware.

"Definitieve resultaten afwachten"

D'Ieteren zal de verkoop stoppen van ongeveer een kwart van de in 2015 gecommercialiseerde modellen. Lopende bestellingen zullen wel nog volledig afgerond worden. D'Ieteren nam die beslissing nadat Volkswagen dinsdag bekendmaakte dat bij een intern onderzoek onregelmatigheden zijn vastgesteld bij de CO2-uitstootwaarden en verbruikscijfers van voertuigen met een diesel- en benzinemotor.


Volgens Volkswagen zijn er wereldwijd ongeveer 800.000 voertuigen in omloop die mogelijk getroffen zijn door de nieuwe onregelmatigheden. D'Ieteren kan niet bevestigen of een aantal van die wagens ook in België te vinden is.


"Als reactie en in afwachting van de definitieve resultaten van het lopende interne onderzoek van de Volkswagen-groep heeft D'Ieteren Auto beslist om de verkoop van mogelijk betrokken modellen tijdelijk op te schorten", zegt D'Ieteren op zijn website.

Tags: