D’Ieteren schort verkoop populaire VW-modellen op | RetailDetail

D’Ieteren schort verkoop populaire VW-modellen op

D’Ieteren schort verkoop populaire VW-modellen op

Autoverkoper D'Ieteren, de Belgische invoerder van de VW-groep, heeft besloten om tijdelijk de verkoop van enkele modellen op te schorten. Het gaat daarbij over modellen die mogelijk betrokken zijn bij het schandaal rond sjoemelsoftware.

"Definitieve resultaten afwachten"

D'Ieteren zal de verkoop stoppen van ongeveer een kwart van de in 2015 gecommercialiseerde modellen. Lopende bestellingen zullen wel nog volledig afgerond worden. D'Ieteren nam die beslissing nadat Volkswagen dinsdag bekendmaakte dat bij een intern onderzoek onregelmatigheden zijn vastgesteld bij de CO2-uitstootwaarden en verbruikscijfers van voertuigen met een diesel- en benzinemotor.


Volgens Volkswagen zijn er wereldwijd ongeveer 800.000 voertuigen in omloop die mogelijk getroffen zijn door de nieuwe onregelmatigheden. D'Ieteren kan niet bevestigen of een aantal van die wagens ook in België te vinden is.


"Als reactie en in afwachting van de definitieve resultaten van het lopende interne onderzoek van de Volkswagen-groep heeft D'Ieteren Auto beslist om de verkoop van mogelijk betrokken modellen tijdelijk op te schorten", zegt D'Ieteren op zijn website.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.