Delhaize opent honderdste Shop & Go bij Q8

Delhaize opent honderdste Shop & Go bij Q8
Shop & Go, het Delhaize-netwerk van gemakswinkels, heeft zopas de kaap van de 100 vestigingen bereikt. De recentste winkel werd bij een Q8-tankstation in Visé bij Luik (foto) in gebruik genomen en is ook meteen de 85e naast een Q8.

Van pioniersproject tot succesformule

"Dat wij vandaag de 100e Shop & Go kunnen openen, is te danken aan een uitzonderlijk goede en vlotte samenwerking met Delhaize", zegt Koen Vankelst, retaildirecteur bij Q8. "Maar wat minstens even belangrijk is, is dat zovele trouwe Q8-klanten kiezen voor ons concept en dat we beroep kunnen doen op professionele dealers om deze buurtwinkels uit te baten."

 

Kuwait Petroleum en Delhaize openden in 2000 de allereerste Shop & Go bij een Q8-tankstation: "Een pioniersproject dat meteen een duidelijk schot in de roos bleek, omdat het onze klanten precies biedt wat zij nodig hebben: nabijheid, snelheid en kwaliteit."

 

Acht nieuwe winkels per jaar

In Shop & Go-winkels vindt de consument zo'n 2.000 productreferenties, met het accent op vers (30% van het gamma) en gemak. Naast verse maaltijden, soepen, broodjes en bereide schotels vindt de consument er ook basisproducten zoals melk en fruit, wasproducten en tijdschriften.

 

Behalve bij de bemande Q8-benzinestations zijn er ook nog Shop & Go's in stadscentra (11), in metrostations (2) en sinds begin dit jaar ook in ziekenhuizen (2).

 

Volgens Denis Knoops, Delhaize-verantwoordelijke van het departement voor zelfstandige winkels, bewijst de 100e Shop & Go "de permanente ambitie van Delhaize om haar netwerk uit te breiden met haar verschillende formules,  zodat de klanten op elk moment een winkel hebben die beantwoordt aan de specifieke wensen en behoeftes."

 

"De laatste jaren merken we een steeds groter wordende vraag van klanten naar buurtwinkels, inclusief kleine proximiteitswinkels langs autowegen", zegt Knoops. In 2012 kwamen er in ons land acht nieuwe Shop & Go's bij; voor dit jaar staan er evenveel openingen op de agenda, klinkt het bij Delhaize.

Tags: