Delhaize opent honderdste Shop & Go bij Q8

Delhaize opent honderdste Shop & Go bij Q8
Shop & Go, het Delhaize-netwerk van gemakswinkels, heeft zopas de kaap van de 100 vestigingen bereikt. De recentste winkel werd bij een Q8-tankstation in Visé bij Luik (foto) in gebruik genomen en is ook meteen de 85e naast een Q8.

Van pioniersproject tot succesformule

"Dat wij vandaag de 100e Shop & Go kunnen openen, is te danken aan een uitzonderlijk goede en vlotte samenwerking met Delhaize", zegt Koen Vankelst, retaildirecteur bij Q8. "Maar wat minstens even belangrijk is, is dat zovele trouwe Q8-klanten kiezen voor ons concept en dat we beroep kunnen doen op professionele dealers om deze buurtwinkels uit te baten."

 

Kuwait Petroleum en Delhaize openden in 2000 de allereerste Shop & Go bij een Q8-tankstation: "Een pioniersproject dat meteen een duidelijk schot in de roos bleek, omdat het onze klanten precies biedt wat zij nodig hebben: nabijheid, snelheid en kwaliteit."

 

Acht nieuwe winkels per jaar

In Shop & Go-winkels vindt de consument zo'n 2.000 productreferenties, met het accent op vers (30% van het gamma) en gemak. Naast verse maaltijden, soepen, broodjes en bereide schotels vindt de consument er ook basisproducten zoals melk en fruit, wasproducten en tijdschriften.

 

Behalve bij de bemande Q8-benzinestations zijn er ook nog Shop & Go's in stadscentra (11), in metrostations (2) en sinds begin dit jaar ook in ziekenhuizen (2).

 

Volgens Denis Knoops, Delhaize-verantwoordelijke van het departement voor zelfstandige winkels, bewijst de 100e Shop & Go "de permanente ambitie van Delhaize om haar netwerk uit te breiden met haar verschillende formules,  zodat de klanten op elk moment een winkel hebben die beantwoordt aan de specifieke wensen en behoeftes."

 

"De laatste jaren merken we een steeds groter wordende vraag van klanten naar buurtwinkels, inclusief kleine proximiteitswinkels langs autowegen", zegt Knoops. In 2012 kwamen er in ons land acht nieuwe Shop & Go's bij; voor dit jaar staan er evenveel openingen op de agenda, klinkt het bij Delhaize.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Back to top