Nieuwe Ford Flagshipstore in Zaventem

Nieuwe Ford Flagshipstore in Zaventem

De groep Fidenco, die heel wat autodealers onder één dak verzamelt, gaat in Zaventem een compleet nieuwe dealership van Ford bouwen. De vestiging moet in het voorjaar van volgend jaar de deuren openen.

Klaar vlak na autosalon

Het terrein waarop de vestiging wordt geplaatst is 18.000 m² groot en er zal onder andere een showroom gebouwd worden van 1.000 m². Fidenco zegt dat de "flagshipstore state-of-the-art zal zijn" en volledig klaar voor de 21ste eeuw. De opening staat gepland tussen het Autosalon van 2015 en de paasvakantie dat jaar.

 

Volgens Fidenco vult de nieuwe vestiging een leemte in de Brusselse regio: "Die leemte vullen we nu al op met onze Hergon Ford-vestigingen in Sterrebeek, Leuven en Overijse, maar de nieuwe dealership zal onze aanwezigheid nog gevoelig versterken. De fleetmarkt is substantieel in deze regio en er is dus een grote behoefde aan moderne en grote dealerships", zegt afgevaardigd bestuurder René Denayer.

 

Fidenco heeft in de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant een twintigtal vestigingen en ongeveer dertig erkende verdelers. Jaarlijks verkoopt het meer dan 10.000 voertuigen, waarmee het één van de grootste private verdelers is in België. Naast Ford verkoopt de groep ook de merken Hyundai, Volvo en Land Rover.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Pop-up is marketingtool voor Suzuki

22/05/2017

Belevingsmarketing in de praktijk: samen met andere Japanse merken runt Suzuki in Antwerpen een pop-uplounge ter promotie van de nieuwe Swift. Zo brengen ze een stukje Tokio naar België.

Bestellen bij Starbucks kan nu ook via Ford-wagen

24/03/2017

Autobouwer Ford heeft bekend gemaakt dat chauffeurs die beschikken over een wagen met de SYNC3-stemtechnologie binnenkort ook rechtstreeks bestellingen kunnen plaatsen bij koffieketen Starbucks.

Back to top