Nieuwe Ford Flagshipstore in Zaventem | RetailDetail

Nieuwe Ford Flagshipstore in Zaventem

Nieuwe Ford Flagshipstore in Zaventem

De groep Fidenco, die heel wat autodealers onder één dak verzamelt, gaat in Zaventem een compleet nieuwe dealership van Ford bouwen. De vestiging moet in het voorjaar van volgend jaar de deuren openen.

Klaar vlak na autosalon

Het terrein waarop de vestiging wordt geplaatst is 18.000 m² groot en er zal onder andere een showroom gebouwd worden van 1.000 m². Fidenco zegt dat de "flagshipstore state-of-the-art zal zijn" en volledig klaar voor de 21ste eeuw. De opening staat gepland tussen het Autosalon van 2015 en de paasvakantie dat jaar.

 

Volgens Fidenco vult de nieuwe vestiging een leemte in de Brusselse regio: "Die leemte vullen we nu al op met onze Hergon Ford-vestigingen in Sterrebeek, Leuven en Overijse, maar de nieuwe dealership zal onze aanwezigheid nog gevoelig versterken. De fleetmarkt is substantieel in deze regio en er is dus een grote behoefde aan moderne en grote dealerships", zegt afgevaardigd bestuurder René Denayer.

 

Fidenco heeft in de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant een twintigtal vestigingen en ongeveer dertig erkende verdelers. Jaarlijks verkoopt het meer dan 10.000 voertuigen, waarmee het één van de grootste private verdelers is in België. Naast Ford verkoopt de groep ook de merken Hyundai, Volvo en Land Rover.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.