Tankstations Pollet hebben nieuwe eigenaar

Tankstations Pollet hebben nieuwe eigenaar

De Herentalse keten van tankstations Pollet verdwijnt na 87 jaar uit handen van de stichtende familie: Henry den Toom kocht de 55 tankstations over van Danny Pollet.

Laatste der tankstations met service

Pollet beschikt over een netwerk van 55 tankstations, die worden uitgebaat door franchisenemers. Het zwaartepunt ervan ligt in de provincie Antwerpen en het noorden van Vlaams-Brabant. Daarnaast verdeelt het bedrijf met zes vrachtwagens nog huisbrandolie.

 

Het bedrijf leed de voorbije jaren sterk onder de concurrentie van de onbemande stations, terwijl Pollet grotendeels vasthield aan stations waar klanten nog bediend werden. Bovendien zat Pollet ook minder langs drukke wegen: die meed het omdat daar de concentratie van de grote merken al te groot was.


Expansie langs grote wegen

De groep Pollet, die vijftien mensen tewerkstelt, realiseerde in 2011 een omzet van 51 miljoen euro. Dat was 14% meer dan het jaar voordien. De nettowinst bedroeg 131.000 euro. De nieuwe eigenaar ziet vooral expansiekansen in Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant, de drie regio’s waar het bedrijf nu al het sterkst vertegenwoordigd is. Vooral langs drukke wegen wil Den Toom, in tegenstelling tot de vorige eigenaars, een sterkere aanwezigheid.

 

Henry Den Toom, is zowat 25 jaar actief in de sector van de benzinestations. Hij werkte ruim twintig jaar voor Texaco en Argos Oil, waar hij directeur marketing en verkoop was. 

Tags: