Tankstations Pollet hebben nieuwe eigenaar | RetailDetail

Tankstations Pollet hebben nieuwe eigenaar

Tankstations Pollet hebben nieuwe eigenaar

De Herentalse keten van tankstations Pollet verdwijnt na 87 jaar uit handen van de stichtende familie: Henry den Toom kocht de 55 tankstations over van Danny Pollet.

Laatste der tankstations met service

Pollet beschikt over een netwerk van 55 tankstations, die worden uitgebaat door franchisenemers. Het zwaartepunt ervan ligt in de provincie Antwerpen en het noorden van Vlaams-Brabant. Daarnaast verdeelt het bedrijf met zes vrachtwagens nog huisbrandolie.

 

Het bedrijf leed de voorbije jaren sterk onder de concurrentie van de onbemande stations, terwijl Pollet grotendeels vasthield aan stations waar klanten nog bediend werden. Bovendien zat Pollet ook minder langs drukke wegen: die meed het omdat daar de concentratie van de grote merken al te groot was.


Expansie langs grote wegen

De groep Pollet, die vijftien mensen tewerkstelt, realiseerde in 2011 een omzet van 51 miljoen euro. Dat was 14% meer dan het jaar voordien. De nettowinst bedroeg 131.000 euro. De nieuwe eigenaar ziet vooral expansiekansen in Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant, de drie regio’s waar het bedrijf nu al het sterkst vertegenwoordigd is. Vooral langs drukke wegen wil Den Toom, in tegenstelling tot de vorige eigenaars, een sterkere aanwezigheid.

 

Henry Den Toom, is zowat 25 jaar actief in de sector van de benzinestations. Hij werkte ruim twintig jaar voor Texaco en Argos Oil, waar hij directeur marketing en verkoop was. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.