Tesla opent volgende maand Gents verkooppunt | RetailDetail

Tesla opent volgende maand Gents verkooppunt

Tesla opent volgende maand Gents verkooppunt

Tesla, de producent van elektrische wagens, gaat volgende maand een derde verkooppunt openen in België. Na Brussel en Aartselaar is het de beurt aan de regio Gent. De nieuwe garage moet in Sint-Martens-Latem komen.

"Capaciteit bereikt"

Met de nieuwe garage, die een oppervlakte van 2.400 vierkante meter zal hebben, opent begin december zijn deuren aan de Kortrijksesteenweg in Sint-Martens-Latem. Daar huurt Tesla het pand waar voorheen Latem Motors, één van de grotere Audi-garages in België, te vinden was. Tesla hoopt zo de snel groeiende vraag in België te kunnen volgen.


"In ruim twee jaar bouwden we ons wagenpark uit tot zo'n 1.500 auto's", zegt An De Pauw, manager van Tesla België, aan De Tijd. "Onze capaciteit voor het onderhoud bereikte zijn limiet en daarom was de nieuwe winkel in Gent dringend."


Tesla verkocht dit jaar ongeveer 700 Model S-wagens. Daarmee doet het 90 procent beter tegenover de eerste tien maanden van vorig jaar.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.