Total gestart met eerste CNG- en LNG-tankstation

Total gestart met eerste CNG- en LNG-tankstation

Total heeft aan de E34 in Kallo (Beveren) een eerste Belgisch tankstation geopend waar wagens vloeibaar of gecomprimeerd aardgas kunnen tanken. Daarmee zet Total zijn eerste stap op een markt waar vooral Colruyt-dochter DATS 24 actief is.

Pas eerste van 516 Belgische tankstations

De Franse oliereus Total heeft zopas zijn allereerste CNG- en LNG-tankstation in ons land geopend. Liquified Natural Gas of vloeibaar aardgas is een 'schonere' alternatieve brandstof voor zware transportvoertuigen, terwijl Compressed Natural Gas of gecomprimeerd aardgas hoofdzakelijk gebruikt wordt in personenauto's en kleine bestelwagens.

 

"Het tankstation in Kallo is een primeur voor Total België", meldt de groep in een persbericht. "Dankzij de uitstekende ligging aan de E34 is dit een ideale bevoorradingsplaats voor de klanten. Kallo is de eerste van een reeks Belgische Total-vestigingen die CNG en LNG zullen aanbieden in de toekomst. Om de toepassing interessant te maken voor transporteurs moet er namelijk voldoende tankinfrastructuur voorzien worden doorheen Europa", klinkt het bij Total.

 

De Franse oliereus baat in ons land 516 tankstations uit, waarvan 26 op autosnelwegen. Inzake aardgas voor personenauto's heeft Total intussen wel al een flinke achterstand op Colruyt-dochter DATS 24: die opende begin mei al haar 26ste CNG-tankstation in ons land en mikt op 50 CNG-tankstations tegen 2018. DATS 24 heeft in ons land een netwerk van ruim 100 tankstations.

Tags: