Total gestart met eerste CNG- en LNG-tankstation | RetailDetail

Total gestart met eerste CNG- en LNG-tankstation

Total gestart met eerste CNG- en LNG-tankstation

Total heeft aan de E34 in Kallo (Beveren) een eerste Belgisch tankstation geopend waar wagens vloeibaar of gecomprimeerd aardgas kunnen tanken. Daarmee zet Total zijn eerste stap op een markt waar vooral Colruyt-dochter DATS 24 actief is.

Pas eerste van 516 Belgische tankstations

De Franse oliereus Total heeft zopas zijn allereerste CNG- en LNG-tankstation in ons land geopend. Liquified Natural Gas of vloeibaar aardgas is een 'schonere' alternatieve brandstof voor zware transportvoertuigen, terwijl Compressed Natural Gas of gecomprimeerd aardgas hoofdzakelijk gebruikt wordt in personenauto's en kleine bestelwagens.

 

"Het tankstation in Kallo is een primeur voor Total België", meldt de groep in een persbericht. "Dankzij de uitstekende ligging aan de E34 is dit een ideale bevoorradingsplaats voor de klanten. Kallo is de eerste van een reeks Belgische Total-vestigingen die CNG en LNG zullen aanbieden in de toekomst. Om de toepassing interessant te maken voor transporteurs moet er namelijk voldoende tankinfrastructuur voorzien worden doorheen Europa", klinkt het bij Total.

 

De Franse oliereus baat in ons land 516 tankstations uit, waarvan 26 op autosnelwegen. Inzake aardgas voor personenauto's heeft Total intussen wel al een flinke achterstand op Colruyt-dochter DATS 24: die opende begin mei al haar 26ste CNG-tankstation in ons land en mikt op 50 CNG-tankstations tegen 2018. DATS 24 heeft in ons land een netwerk van ruim 100 tankstations.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.