Vlaamse regering geeft bonus voor elektrische wagens

Vlaamse regering geeft bonus voor elektrische wagens

De Vlaamse regering gaat de komende jaren bonussen geven aan Vlamingen die een emissievrije auto kopen. Zo hoopt de regering het aantal elektrische wagens tegen 2020 op te drijven tot 60.000.

5.000 extra laadpunten

Wie volgend jaar een elektrische auto koopt, kan zo een bonus krijgen van 5.000 euro. Die bonus blijft ook tot 2019 bestaan, maar zal de komende jaren wel dalen. Wie in 2019 zo'n wagen koopt, krijgt nog maar een bonus van maximaal 2.000 euro. Er is ook een maximumbudget opgesteld van 5 miljoen euro.


Om de consument nog meer aan te zetten tot het kopen van een elektrische wagen, wil de Vlaamse regering binnen vijf jaar ook 5.000 extra laadpunten hebben voor elektrische auto's. Daarnaast legt de regering interoperabiliteit op voor alle palen, zodat ze allemaal met dezelfde kaart kunnen gebruikt worden.


De Vlaamse regering wil het wagenpark groener maken. Vlaanderen is immers één van de meest vervuilende regio's in Europa, als het aankomt op de uitstoot van vervuilende stoffen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Pop-up is marketingtool voor Suzuki

22/05/2017

Belevingsmarketing in de praktijk: samen met andere Japanse merken runt Suzuki in Antwerpen een pop-uplounge ter promotie van de nieuwe Swift. Zo brengen ze een stukje Tokio naar België.

Bestellen bij Starbucks kan nu ook via Ford-wagen

24/03/2017

Autobouwer Ford heeft bekend gemaakt dat chauffeurs die beschikken over een wagen met de SYNC3-stemtechnologie binnenkort ook rechtstreeks bestellingen kunnen plaatsen bij koffieketen Starbucks.

Back to top