Vlaamse regering geeft bonus voor elektrische wagens | RetailDetail

Vlaamse regering geeft bonus voor elektrische wagens

Vlaamse regering geeft bonus voor elektrische wagens

De Vlaamse regering gaat de komende jaren bonussen geven aan Vlamingen die een emissievrije auto kopen. Zo hoopt de regering het aantal elektrische wagens tegen 2020 op te drijven tot 60.000.

5.000 extra laadpunten

Wie volgend jaar een elektrische auto koopt, kan zo een bonus krijgen van 5.000 euro. Die bonus blijft ook tot 2019 bestaan, maar zal de komende jaren wel dalen. Wie in 2019 zo'n wagen koopt, krijgt nog maar een bonus van maximaal 2.000 euro. Er is ook een maximumbudget opgesteld van 5 miljoen euro.


Om de consument nog meer aan te zetten tot het kopen van een elektrische wagen, wil de Vlaamse regering binnen vijf jaar ook 5.000 extra laadpunten hebben voor elektrische auto's. Daarnaast legt de regering interoperabiliteit op voor alle palen, zodat ze allemaal met dezelfde kaart kunnen gebruikt worden.


De Vlaamse regering wil het wagenpark groener maken. Vlaanderen is immers één van de meest vervuilende regio's in Europa, als het aankomt op de uitstoot van vervuilende stoffen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.