2017 was recordjaar voor Miko

2017 was recordjaar voor Miko
Miko

De koffie- en kunststoffengroep Miko heeft er naar eigen zeggen een recordjaar opzitten. Zo wist het ondanks een zware vergelijkingsbasis toch een omzetstijging te bewerkstelligen. Ook de winst maakte een kleine groei door.

 

Sterke prestatie koffiedivisie

De omzet van Miko steeg in 2017 met 7% naar bijna 205 miljoen euro. Dat er sprake is van een stijging is sterk, aangezien Miko in 2016 een groot eenmalig contract binnenhaalde in Indonesië en er dus sprake was van een zware vergelijkingsbasis, schrijft De Tijd. De bedrijfswinst steeg wel met slechts 1,7%: dat kwam omdat de winst in de kunststoffendivisie met 38% daalde, net vanwege dat grote contract in Indonesië. “Abstractie makend van het grote contract in Indonesië in 2016 zou de bedrijfswinst van de divisie met 26% zijn gestegen”, stelt Miko.

 

Bij de koffieafdeling steeg de omzet met 12% en de winst met maar liefst 71%. Die groei heeft het onder andere te danken aan sterke prestaties in Scandinavië, waar Miko in 2016 Smiling Faces overnam. De nettowinst voor de volledige groep steeg met 27% naar 11,3 miljoen euro, wat te danken was aan een belastinghervorming.

 

Dit jaar wordt er opnieuw 15 miljoen euro uitgetrokken voor nieuwe investeringen. Zo wil Miko in Polen de productiecapaciteit opvoeren. De voorbije zeven jaar investeerde Miko alles samen 150 mijloen euro.