2017 was recordjaar voor Miko | RetailDetail

2017 was recordjaar voor Miko

2017 was recordjaar voor Miko
Miko

De koffie- en kunststoffengroep Miko heeft er naar eigen zeggen een recordjaar opzitten. Zo wist het ondanks een zware vergelijkingsbasis toch een omzetstijging te bewerkstelligen. Ook de winst maakte een kleine groei door.

 

Sterke prestatie koffiedivisie

De omzet van Miko steeg in 2017 met 7% naar bijna 205 miljoen euro. Dat er sprake is van een stijging is sterk, aangezien Miko in 2016 een groot eenmalig contract binnenhaalde in Indonesië en er dus sprake was van een zware vergelijkingsbasis, schrijft De Tijd. De bedrijfswinst steeg wel met slechts 1,7%: dat kwam omdat de winst in de kunststoffendivisie met 38% daalde, net vanwege dat grote contract in Indonesië. “Abstractie makend van het grote contract in Indonesië in 2016 zou de bedrijfswinst van de divisie met 26% zijn gestegen”, stelt Miko.

 

Bij de koffieafdeling steeg de omzet met 12% en de winst met maar liefst 71%. Die groei heeft het onder andere te danken aan sterke prestaties in Scandinavië, waar Miko in 2016 Smiling Faces overnam. De nettowinst voor de volledige groep steeg met 27% naar 11,3 miljoen euro, wat te danken was aan een belastinghervorming.

 

Dit jaar wordt er opnieuw 15 miljoen euro uitgetrokken voor nieuwe investeringen. Zo wil Miko in Polen de productiecapaciteit opvoeren. De voorbije zeven jaar investeerde Miko alles samen 150 mijloen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Coca-Cola groeit dankzij Light en Zero

25/04/2018

In zijn eerste kwartaal noteerde Coca-Cola een omzetdaling met 16%, maar dat is voor de frisdrankenproducent nog steeds beter dan verwacht. Op eigen kracht verhoogt Coca-Cola de omzet met 5%, onder meer door de herlancering van zijn suikervrije drankjes.

Carrefour België rondt kaap van 300 Express-winkels

24/04/2018

Morgenavond opent Carrefour zijn 300ste Express-winkel in België, nummer 92 alweer in de Brusselse regio. Dat is een belangrijke mijlpaal voor de winkelketen, die in de nieuwe Express ook zijn herwerkt winkelconcept voor doorgaande klanten lanceert.

Albert Heijn test ‘rustig-aan-kassa’

24/04/2018

Albert Heijn heeft een proefproject opgestart met een ‘rustig-aan-kassa’. De supermarktketen geeft daarmee gehoor aan de verzuchtingen van klanten die net niét snel willen winkelen en graag tijd maken voor een praatje aan de kassa.

Fnac Darty groeit verder dankzij samenwerkingen

23/04/2018

Elektronicagroep Fnac Darty zag in het eerste kwartaal van 2018 de omzet licht groeien. De groep boekt naar eigen zeggen snelle vooruitgang en nam ook grote stappen in haar herstelplan: eind 2018 wil het voor 130 miljoen euro aan synergievoordelen.

Mayonaisemerk Hellmann’s opent eigen deli in Antwerpen

23/04/2018

Op de Antwerpse Grote Markt heeft Unilever voor haar sauzenmerk Hellmann’s een deli in New Yorkse stijl geopend. De broodjes- en burgerbar “Richard’s by Hellmann’s” is wel slechts een pop-up, die zes weken open blijft.

Nestlé is de vier vingers van KitKat kwijt

23/04/2018

De vier ‘vingers’ van de chocoladereep KitKat zijn niet typisch genoeg om Nestlé het alleenrecht ervoor toe te kennen. Het Europees Gerechtshof beslecht zo een lange juridische strijd tussen KitKat en Leo.