Albert Heijn opent in het centrum van Lommel

Supermarktketen Albert Heijn plant een nieuwe winkel te openen in het centrum van het Limburgse Lommel. De bouwaanvraag voor het project is in voorbereiding, maar de burgemeester kondigt de komst al aan.

 

Op verlanglijstje sinds de start

Normaal gezien opent de retailer een supermarkt in een nieuw te bouwen woon- en winkelproject, zo kondigt burgemeester Peter Vanvelthoven aan. Dit project komt naast het Tuincafé vlakbij het marktplein in het centrum van de gemeente.

 

Lommel staat al sinds het prille begin op het Belgische verlanglijstje van Albert Heijn: al in 2011, na de eerste openingen in Stabroek en Brasschaat, trad AH met het stadsbestuur in gesprek over mogelijke locaties. Daarover lijkt nu eindelijk overeenstemming te zijn gevonden.

 

Bij bewoners en oppositie rijst wel de vraag hoe de winkelopening er te verzoenen is met bestaande plannen om de omgeving verkeersvrij te maken is. “De bouwaanvraag van het project is in voorbereiding. Belangrijk hiervoor is een dienstweg op het terrein die we mogen verleggen”, klinkt het in Het Belang van Limburg.