Alle Heinz aan dek op Facebook

Alle Heinz aan dek op Facebook

Ketchupgigant Heinz gaat een exclusieve balsamicoketchup verkopen via Facebook. Met een nieuwe smaak, een stijlvol design en de lancering via sociale media mikt Heinz op drie nieuwe markten tegelijk.

Fijnproevers, poshies en jongeren

Wij konden nog niet proeven van de nieuwigheid, maar de Telegraph is alleszins erg enthousiast en schreef een bespreking alsof het om een topwijn ging. Toetsen van zuur dankzij de azijn, een smaak die donker en rijk is, hints van tamarinde: het is duidelijk dat dit - voor zover mogelijk - een ketchup voor fijnproevers is.


Bij de nieuwe versie past ook een vers design, en ook dit is gericht op de meerwaardezoeker. Een donkerder ontwerp met klassevol Black Label, een zilveren dop, … het versterkt allemaal de exclusiviteit. Maar de grote vernieuwing zit in de verkoopstrategie: in de testfase komt de balsamicoketchup niet in de winkelrekken, maar enkel in een virtuele Facebookrayon.

"De mensen maken het nieuws"

Al legt Heinz het voorzichtig aan boord. Drieduizend flesjes is de bescheiden oogst die in de testfase verdeeld wordt. Facebookers moeten de pagina "liken" en zo met al hun vrienden delen. Kans op een exclusiefje voor de gebruiker en gratis reclame voor Heinz: een win-winsituatie heet zoiets.


Volgens marketing manager Ian McCarthy is dit "een mooie gelegenheid om onze trouwste fans te laten proeven van de Heinz Tomato Ketchup with Balsamic Vinegar". Daarnaast is de richting van sociale media "de kant die de klantenconsumptie uitgaat" en is dit een goede manier om te zien of de test aanslaat. Naar zijn verwachting zullen de drieduizend flesjes niettemin meteen uitverkocht zijn.

Ketchupgigant Heinz gaat een exclusieve balsamicoketchup verkopen via Facebook. Met een nieuwe smaak, een stijlvol design en de lancering via sociale media mikt Heinz op drie nieuwe markten tegelijk.

Fijnproevers, poshies en jongeren

Wij konden nog niet proeven van de nieuwigheid, maar de Telegraph is alleszins erg enthousiast en schreef een bespreking alsof het om een topwijn ging. Toetsen van zuur dankzij de azijn, een smaak die donker en rijk is, hints van tamarinde: het is duidelijk dat dit - voor zover mogelijk - een ketchup voor fijnproevers is.


Bij de nieuwe versie past ook een vers design, en ook dit is gericht op de meerwaardezoeker. Een donkerder ontwerp met klassevol Black Label, een zilveren dop, … het versterkt allemaal de exclusiviteit. Maar de grote vernieuwing zit in de verkoopstrategie: in de testfase komt de balsamicoketchup niet in de winkelrekken, maar enkel in een virtuele Facebookrayon.

"De mensen maken het nieuws"

Al legt Heinz het voorzichtig aan boord. Drieduizend flesjes is de bescheiden oogst die in de testfase verdeeld wordt. Facebookers moeten de pagina "liken" en zo met al hun vrienden delen. Kans op een exclusiefje voor de gebruiker en gratis reclame voor Heinz: een win-winsituatie heet zoiets.


Volgens marketing manager Ian McCarthy is dit "een mooie gelegenheid om onze trouwste fans te laten proeven van de Heinz Tomato Ketchup with Balsamic Vinegar". Daarnaast is de richting van sociale media "de kant die de klantenconsumptie uitgaat" en is dit een goede manier om te zien of de test aanslaat. Naar zijn verwachting zullen de drieduizend flesjes niettemin meteen uitverkocht zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Hoe weinig suiker is te weinig? Rewe test de limieten met chocoladepudding

18/01/2018

Hoe weinig suiker kan een mens verdragen? Dat test de Duitse supermarktketen Rewe met een klantenbevraging. Het wil het suikergehalte in huismerkproducten verlagen. Maar de consument beslist zelf hoeveel.

Lidl schroeft Amerikaanse ambitie terug

18/01/2018

Lidl hoopte tegen deze zomer een honderdtal vestigingen te hebben in de Verenigde Staten, maar nu moet de discountketen zijn ambitie voor het eerste jaar over de plas terugschroeven. Momenteel hebben de Duitsers 49 vestigingen in de Verenigde Staten.

Carrefour zet punt achter moeilijk jaar

17/01/2018

Ondanks verbetering in het vierde kwartaal heeft de groep Carrefour een bijzonder moeilijk jaar achter de rug. Ook in België kon de retailer niet groeien. Het is nu uitkijken naar de maatregelen die CEO Bompard volgende week aankondigt.

Britse supermarktketen Iceland geeft plastic de zak

17/01/2018

De Britse diepvriesketen Iceland schrapt als eerste supermarktketen alle plasticverpakkingen van zijn huismerken. Tegen 2023 moeten alle 1400 huismerkproducten verpakt worden in een duurzamer alternatief voor plastic, zoals karton en papier.

AB InBev doet twee Duitse bieren van de hand

17/01/2018

AB InBev doet met Diebels en Hasseröder twee Duitse biermerken van de hand. Die komen nu, samen met hun brouwerijen, in bezit van het investeringsfonds CKCF. Dat wil meer investeren in de twee bieren.

Nutella eet Amerikaanse chocoladetak Nestlé op

17/01/2018

Nestlé heeft in Ferrero een koper gevonden voor zijn Amerikaanse chocolade-afdeling. Voor 2,4 miljard euro wordt de producent van Nutella de derde grootste chocoladeproducent ter wereld en kan Nestlé zich in de VS op gezondere producten gaan concentreren.

Back to top