Betalen met Appie bij Albert Heijn | RetailDetail

Betalen met Appie bij Albert Heijn

Betalen met Appie bij Albert Heijn
Foto: StockStudio / Shutterstock.com

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

 

Kassaloos shoppen

De winkels van Albert Heijn aan het Ella Fitzgeraldplein in Utrecht en aan het Soendaplein in Haarlem starten een test met digitaal scannen en betalen. Vanaf 20 juni kunnen klanten er drie maanden lang kassa- en contactloos shoppen met behulp van hun Appie-app.

 

Wie een bonuskaart heeft en al boodschappen doet met de zelfscan-functie, kan tijdens de testperiode ook meteen hun boodschappen in de winkel afrekenen met iDeal of via de creditcard. Na de betaling kunnen die klanten de winkel verlaten door aan het eind van hun winkelbezoek een streepjescode te scannen, waarna de poortjes in de winkel opengaan. Ze hoeven dus niet meer langs de kassa.

 

In eerste instantie is de service wel enkel beschikbaar voor mensen met een Android-smartphone. Al begin juli wordt het proefproject weliswaar uitgebreid naar iOS en naar zes verschillende supermarkten.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Delhaize schrapt partners voor Pluskaart

12/07/2018

Delhaize-klanten gaan wat minder punten kunnen sprokkelen met hun Pluskaart, want de samenwerking met de andere retailers waar klanten punten konden verzamelen en bonnen inwisselen (DI, Planet Parfum, Q8 en Tom&Co) wordt stopgezet.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Muyters zegt nee tegen herstructureringsplan Carrefour

11/07/2018

Deelstaatminister Philippe Muyters geeft een negatief advies voor het herstructureringsplan van supermarktketen Carrefour. Door dit plan zouden 600 werknemers recht hebben op het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT), de opvolger van het brugpensioen. De definitieve uitspraak ligt in het kamp van federaal minister Kris Peeters.