De fusie Ahold Delhaize is rond. Wat gaat er veranderen? | RetailDetail

De fusie Ahold Delhaize is rond. Wat gaat er veranderen?

De fusie Ahold Delhaize is rond. Wat gaat er veranderen?

Iets meer dan een jaar na de aankondiging van de fusie tussen Ahold en Delhaize is het nu werkelijk zover. Een nieuw logo is er al, maar het échte werk moet nog beginnen. Waaraan mogen we ons verwachten?  

Vijf vragen

Aan het FD verklaarde topman Dick Boer dat er na de fusie niet te veel mag veranderen, buiten dat logo in de nieuwe groene huiskleur. Daarmee lijkt hij medewerkers, klanten en leveranciers te willen geruststellen. Maar uiteraard fuseren de retailers niet zomaar. Er moet wel degelijk heel wat veranderen. RetailDetail kijkt naar de impact in vijf pertinente vragen. 

 

1. Hoe snel wordt de impact voelbaar? 

Ten eerste is het zo dat beide retailers in de Benelux concurrenten (moeten) blijven zolang de voorwaarden van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) niet zijn vervuld. Met andere woorden, eerst moeten die dertien winkels (acht van Albert Heijn en vijf van Delhaize) verkocht worden. Dat is tot nader order nog niet gebeurd. In Delhaizekringen horen we dat de twee groepen wellicht tot eind dit jaar concurrenten blijven op de Belgische markt. 


Ten tweede zullen beide bedrijven nog wel wat werk hebben met het in elkaar schuiven van de twee organisaties. Daarbij is het onder andere afwachten in welke mate Ahold zijn dominante positie in de nieuwe structuur zal willen bekronen met directiemandaten in de Belgische organisatie. De perceptie overheerst dat CEO Denis Knoops goed scoort met zijn commerciële aanpak, die vruchten afwerpt. Of hij ook indruk heeft gemaakt op Dick Boer & co, daar hebben we het raden naar.  Intussen trekken blijkbaar toch al enkele Delhaizemedewerkers op het hoofdkantoor hun conclusies. 

 

2. Leidt de fusie tot lagere prijzen? 

De inkoopkracht van de nieuwe organisatie wordt flink groter. De combinatie rekent op meer dan 500 miljoen euro synergiën, die voor meer dan de helft moeten komen uit betere inkoopvoorwaarden bij de merkfabrikanten en de huismerkenleveranciers. Het korte antwoord luidt dus: ja. 


Dat ze de Nederlandse en Belgische inkooptarieven naast elkaar gaan leggen, lijdt immers geen twijfel. Een simpele één-op-één oefening is dat echter niet, want beide landen kennen andere afspraken en geplogenheden op het vlak van promoties, folderbijdragen, introductiefees enzovoort. Bovendien worden niet noodzakelijk alle productiviteitswinsten per direct in lagere verkoopprijzen geïnvesteerd. 


Dat het diepe promotiebeleid van AH wellicht verdergezet wordt bij Delhaize, dat zit er wél dik in. Delhaize België heeft zich op dat vlak immers snel een goede leerling getoond. Meer dan bij andere Belgische retailers vind je hier de 2+1 en 1+1 aanbiedingen die Albert Heijn op de Vlaamse markt introduceerde: minder acties met meer impact. 

 

3. Wordt het Delhaize-assortiment afgeslankt? 

Albert Heijn staat bekend om een strak assortimentsbeleid, waarbij efficiëntie en kostenbeheersing voorop staan. De Nederlandse markt is de Belgische echter niet en bij Delhaize weten ze wat een verarmd assortiment kan teweegbrengen, want ze hebben die oefening zo’n zes à zeven jaar geleden al eens iets te grondig gemaakt. Daar zijn ze van teruggekomen…  


In Nederland daarentegen verwachten (of hopen?) retailexperts dat er toch wat van de Delhaize-kwaliteit kan doorstromen naar de Albert Heijnschappen. De retailer wil ook in Nederland vaker de shopper verrassen met een bijzonder aanbod, lezen we in de Nederlandse vakpers.

 

4. Behoudt de groep de Albert Heijnformule in België? 

Nogal wat waarnemers gaan ervan uit dat het AH-uithangbord alweer snel zal verdwijnen uit België, omwille van efficiëntie en omdat de concurrentie met AH teveel druk zet op de Delhaize-winkels (ook op de aangeslotenen). 


Maar zoals wij eerder al schreven, zijn er ook goede argumenten om het AH-merk op z’n minst nog een tijdje aan te houden op goed gekozen locaties in België: de winkels vertegenwoordigen een mooi marktaandeel, draaien winst, spreken een jong publiek aan en vormen een buffer tegen de mogelijke komst van Jumbo naar Vlaanderen. Het opzetten van Albert Heijncorners in Delhaizewinkels kan een tussenoplossing zijn. 

 

5. Behouden ondernemers hun bewegingsruimte? 

Een strenge formulediscipline staat voorop bij Albert Heijn en die “top-down” aanpak leidt in Nederland wel eens tot openlijke conflicten tussen de verenigde franchisenemers en de retailer. Dat is toch wat anders dan de overlegcultuur in België. Niet voor niets spreken ze bij Delhaize van “aangeslotenen” (of “affiliés” in het Frans). Uiteraard dienen de ondernemers de winkelformule en het assortiment te volgen, maar ze krijgen toch de vrijheid om eigen accenten te leggen en een deel van het aanbod lokaal in te vullen. 


Een zekere bezorgdheid over het behoud van die bewegingsruimte is dus logisch. Tegelijk zijn de zelfstandigen benieuwd in welke mate ze zelf ook de voordelen van de fusie zullen ondervinden – zoals Delhaize-ondernemer Ruben Dewaele het formuleert in een commentaar op LinkedIn: “show me the money”. Bovendien tonen sommigen zich openlijk geïnteresseerd om naast hun Proxy of AD Delhaize ook een Albert Heijnwinkel uit te baten. Maar of dat ooit zal gebeuren? 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Europese inkoopgroep Agecore zet Nestlé onder druk

16/02/2018

De Europese inkoopgroep Agecore heeft er mee gedreigd om 160 producten van Nestlé van zijn lijst te schrappen, tenzij ze betere voorwaarden krijgen. Onder andere Colruyt, Coop en Edeka maken deel uit van Agecore.

Kraft Heinz voldoet niet aan verwachtingen

16/02/2018

Het Amerikaanse Kraft Heinz heeft in het vierde kwartaal zowel op vlak van omzet als op vlak van winst niet kunnen voldoen aan de verwachtingen van de analisten. De winst vernegenvoudigde wel, maar dat overtuigde de analisten niet.

Sterke tweede jaarhelft stuwt Danone in 2017

16/02/2018

Danone heeft het boekjaar 2017 kunnen afsluiten met een vergelijkbare groei van 2,5%, die het vooral te danken heeft aan een sterke tweede jaarhelft. Daarin ging de vergelijkbare omzet er met 4,2% op vooruit.

Aldi Nord en Süd fuseren niet, maar gaan wel samenwerken

16/02/2018

Tot een fusie komt het momenteel nog niet, maar Aldi Nord en Aldi Süd bekijken wel de mogelijkheid om in Duitsland nauw samen te werken op vlak van inkoop en marketing. Een toekomstige fusie wordt wel ontkend.

Filet Pur: Er staat een olifant aan de kassa

16/02/2018

Hoe de Spaanse voedingsindustrie zich van haar mooiste zijde laat kennen, waarom de foodconcurrentie naar ongekende hoogten stijgt en tegen wanneer de job van kassamedewerker verdwijnt? Dat vertelt het ongezouten weekoverzicht van RetailDetail Food!

Aldi richt de blik op Italië

16/02/2018

Aldi is klaar om vanaf volgende maand ook de Italiaanse markt te veroveren: dan opent het in een klap tien nieuwe winkels in het Zuid-Europese land. Het bouwde ook een eerste distributiecentrum nabij Verona.

Back to top