Delhaize Ring Shopping Kortrijk Noord sluit (als enige) op 24 mei | RetailDetail

Delhaize Ring Shopping Kortrijk Noord sluit (als enige) op 24 mei

Delhaize Ring Shopping Kortrijk Noord sluit (als enige) op 24 mei

Op 24 mei valt het doek over de Delhaize-supermarkt in Ring Shopping Kortrijk Noord. Het wordt meteen de enige supermarkt die na de grote reorganisatie effectief de deuren moet sluiten.

Dertig banen weg

De vestiging van Delhaize in Kortrijk Noord sluit definitief op 24 mei, zo heeft de distributeur officieel bevestigd. Eerst was sprake van eind juni, omdat op dat moment het huurcontract met vastgoedeigenaar Wereldhave afloopt, maar het wordt dus toch een dikke maand vroeger.

 

In de vestiging zijn een dertigtal mensen aan de slag. Zij krijgen de keuze om vrijwillig te vertrekken met een opstappremie of om naar een andere vestiging over te stappen. In Kortrijk is er ook een grote Delhaize in de Loofstraat, maar of en - zo ja - hoeveel banen er daar beschikbaar zijn, is niet duidelijk. Voor eventuele 55-plussers is er ook nog altijd de optie van het brugpensioen.

 

Negen winkels 'verzelfstandigd'

Begin juni vorig jaar kondigde Delhaize aan dat het veertien winkels wou afstoten en 2.500 jobs schrappen, maar na intens sociaal overleg werden die cijfers teruggebracht tot 1.800 personeelsleden en tien vestigingen.

 

"Voor negen winkels zien we mogelijkheden om die in een zelfstandige uitbating uit te besteden", stelde communicatieverantwoordelijke Roel Dekelver half februari al. "Voor Delhaize Kortrijk Ring zien we geen mogelijkheden en daarom staat een definitieve sluiting op de agenda. Ik leg er de nadruk op dat alle andere vestigingen van Delhaize wel open blijven."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nieuw commercieel plan moet Makro reanimeren

18/06/2018

Met een professioneel assortiment en grote verpakkingen wil Makro meer consumenten vaker tot kopen verleiden. De retailer gaat ook lokale klanten beter bedienen. Maar de klok tikt: al eind 2019 moet de ommekeer zichtbaar zijn.  

Toch geen royale vertrekpremie voor ex-topman Carrefour

18/06/2018

Georges Plassat, de voormalige CEO van Carrefour, ziet af van de royale vertrekregeling die voor hem was voorzien. Hij doet dat onder druk van de publieke opinie.

Online supermarkt Wink.be stopt ermee

18/06/2018

De groep Louis Delhaize trekt de stekker uit zijn webshop Wink.be. De specialist voor online boodschappen kreeg sinds de start in 2013 nooit uitzicht op rentabiliteit.

Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour

15/06/2018

De directie van Carrefour België heeft een protocolakkoord bereikt met de vakbonden voor het transformatieplan van de supermarktketen. Zo’n 250 jobs blijven alsnog gespaard.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Filet Pur: Met een buik vol angsten

15/06/2018

Waarin we onthullen wie de échte baas is van Carrefour Belgium, waarom gezond eten niet zo gezond is, hoe alcohol ons opbeurt en wat Jumbo nu eigenlijk van plan is. Niet geheel doorbakken hoor, dit weekoverzicht van RetailDetail Food!