Delhaize Ring Shopping Kortrijk Noord sluit (als enige) op 24 mei | RetailDetail

Delhaize Ring Shopping Kortrijk Noord sluit (als enige) op 24 mei

Delhaize Ring Shopping Kortrijk Noord sluit (als enige) op 24 mei

Op 24 mei valt het doek over de Delhaize-supermarkt in Ring Shopping Kortrijk Noord. Het wordt meteen de enige supermarkt die na de grote reorganisatie effectief de deuren moet sluiten.

Dertig banen weg

De vestiging van Delhaize in Kortrijk Noord sluit definitief op 24 mei, zo heeft de distributeur officieel bevestigd. Eerst was sprake van eind juni, omdat op dat moment het huurcontract met vastgoedeigenaar Wereldhave afloopt, maar het wordt dus toch een dikke maand vroeger.

 

In de vestiging zijn een dertigtal mensen aan de slag. Zij krijgen de keuze om vrijwillig te vertrekken met een opstappremie of om naar een andere vestiging over te stappen. In Kortrijk is er ook een grote Delhaize in de Loofstraat, maar of en - zo ja - hoeveel banen er daar beschikbaar zijn, is niet duidelijk. Voor eventuele 55-plussers is er ook nog altijd de optie van het brugpensioen.

 

Negen winkels 'verzelfstandigd'

Begin juni vorig jaar kondigde Delhaize aan dat het veertien winkels wou afstoten en 2.500 jobs schrappen, maar na intens sociaal overleg werden die cijfers teruggebracht tot 1.800 personeelsleden en tien vestigingen.

 

"Voor negen winkels zien we mogelijkheden om die in een zelfstandige uitbating uit te besteden", stelde communicatieverantwoordelijke Roel Dekelver half februari al. "Voor Delhaize Kortrijk Ring zien we geen mogelijkheden en daarom staat een definitieve sluiting op de agenda. Ik leg er de nadruk op dat alle andere vestigingen van Delhaize wel open blijven."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Spadel groeit dankzij Bulgaarse overname

23/03/2018

Drankenproducent Spadel is vorig jaar fors gegroeid, maar dat was vrijwel enkel te danken aan de overname van het Bulgaarse Devin. Wordt dat niet in rekening genomen, dan was er nog amper sprake van groei.

Veranderingen op til bij Whole Foods

23/03/2018

De overname van Whole Foods door Amazon begint stilaan een aantal veranderingen op te leveren bij de supermarktketen. Zo wil Amazon het Prime-systeem doortrekken naar de winkels. Ondertussen verdwijnen er ook heel wat leidinggevenden bij het bedrijf.

Carrefour toont allergenen in app

22/03/2018

Carrefour heeft een extra functie toegevoegd aan zijn app: gebruikers kunnen voortaan producten scannen om meer informatie te krijgen over allergenen, zodat ze beter kunnen inschatten of er mogelijk problemen mee zijn.

Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

21/03/2018

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

Colruyt lanceert socialeshoppingapp Apporto voor grote publiek

21/03/2018

Colruyt heeft het platform Apporto voor het grote publiek gelanceerd. Gebruikers kunnen er hun boodschappenlijstje achterlaten, waarna iemand anders in hun plaats naar de winkel gaat en de boodschappen doet.

HelloFresh koopt Amerikaanse concurrent en groeide sterk in 2017

21/03/2018

HelloFresh zag vorig jaar zijn omzet met 52% omhoog gaan. De dienst voor maaltijdboxen komt ook weer dichter bij het break-evenpunt: eind dit jaar zal er voor het eerst winst zijn, voorspelt het Duitse bedrijf.

Back to top