Delhaize Ring Shopping Kortrijk Noord sluit (als enige) op 24 mei

Delhaize Ring Shopping Kortrijk Noord sluit (als enige) op 24 mei

Op 24 mei valt het doek over de Delhaize-supermarkt in Ring Shopping Kortrijk Noord. Het wordt meteen de enige supermarkt die na de grote reorganisatie effectief de deuren moet sluiten.

Dertig banen weg

De vestiging van Delhaize in Kortrijk Noord sluit definitief op 24 mei, zo heeft de distributeur officieel bevestigd. Eerst was sprake van eind juni, omdat op dat moment het huurcontract met vastgoedeigenaar Wereldhave afloopt, maar het wordt dus toch een dikke maand vroeger.

 

In de vestiging zijn een dertigtal mensen aan de slag. Zij krijgen de keuze om vrijwillig te vertrekken met een opstappremie of om naar een andere vestiging over te stappen. In Kortrijk is er ook een grote Delhaize in de Loofstraat, maar of en - zo ja - hoeveel banen er daar beschikbaar zijn, is niet duidelijk. Voor eventuele 55-plussers is er ook nog altijd de optie van het brugpensioen.

 

Negen winkels 'verzelfstandigd'

Begin juni vorig jaar kondigde Delhaize aan dat het veertien winkels wou afstoten en 2.500 jobs schrappen, maar na intens sociaal overleg werden die cijfers teruggebracht tot 1.800 personeelsleden en tien vestigingen.

 

"Voor negen winkels zien we mogelijkheden om die in een zelfstandige uitbating uit te besteden", stelde communicatieverantwoordelijke Roel Dekelver half februari al. "Voor Delhaize Kortrijk Ring zien we geen mogelijkheden en daarom staat een definitieve sluiting op de agenda. Ik leg er de nadruk op dat alle andere vestigingen van Delhaize wel open blijven."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour aanvaardt herbruikbare verpakkingen van klanten aan bedieningstogen

20/11/2017

Na een succesvolle test in de Hypermarkt van Bierges aanvaardt Carrefour nu bij alle Hypermarkten en bij alle eigen Carrefour Markets herbruikbare verpakkingen van klanten aan bedieningstogen, om zo minder afval te hebben.

Greenpeace komt met kritische parodie op kerstreclame Coca-Cola

20/11/2017

Voor veel mensen betekent de kerstreclame van Coca-Cola op tv de echte start van de kerstperiode. Dit jaar komt Greenpeace echter op de proppen met een eigen parodie, waarin het de aandacht legt op de vervuiling waarvoor het bedrijf verantwoordelijk is.

Tweede Leuvense foodhal De Smidse geopend

20/11/2017

Vlaanderen is alweer een foodhal rijker: in Leuven opende dit weekend De Smidse. In de voormalige smederij van Stella Artois zijn nu een verpakkingsvrije winkel, aperobags van Jeroen De Pauw, een pasta-atelier en meer te vinden.

Alibaba investeert 2,5 miljard in Auchan-dochter

20/11/2017

De Chinese e-commercereus Alibaba heeft een belang van 36% genomen in supermarktbedrijf Sun Art Retail Group. Met 450 supermarkten is dat de tweede grootste supermarktketen van China, en de Franse retailer Auchan is er de grootste aandeelhouder.

Colruyt controleert vleesleveranciers nu ook zelf

20/11/2017

Colruyt verscherpt de controle op zijn vleesproducten na de reeks schandalen die de vleessector de voorbije maanden alweer in een negatief daglicht stelde. In opdracht van de warenhuisketen licht een externe partner de slachthuizen onaangekondigd door.

Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Back to top