Delhaize Ring Shopping Kortrijk Noord sluit (als enige) op 24 mei

Delhaize Ring Shopping Kortrijk Noord sluit (als enige) op 24 mei

Op 24 mei valt het doek over de Delhaize-supermarkt in Ring Shopping Kortrijk Noord. Het wordt meteen de enige supermarkt die na de grote reorganisatie effectief de deuren moet sluiten.

Dertig banen weg

De vestiging van Delhaize in Kortrijk Noord sluit definitief op 24 mei, zo heeft de distributeur officieel bevestigd. Eerst was sprake van eind juni, omdat op dat moment het huurcontract met vastgoedeigenaar Wereldhave afloopt, maar het wordt dus toch een dikke maand vroeger.

 

In de vestiging zijn een dertigtal mensen aan de slag. Zij krijgen de keuze om vrijwillig te vertrekken met een opstappremie of om naar een andere vestiging over te stappen. In Kortrijk is er ook een grote Delhaize in de Loofstraat, maar of en - zo ja - hoeveel banen er daar beschikbaar zijn, is niet duidelijk. Voor eventuele 55-plussers is er ook nog altijd de optie van het brugpensioen.

 

Negen winkels 'verzelfstandigd'

Begin juni vorig jaar kondigde Delhaize aan dat het veertien winkels wou afstoten en 2.500 jobs schrappen, maar na intens sociaal overleg werden die cijfers teruggebracht tot 1.800 personeelsleden en tien vestigingen.

 

"Voor negen winkels zien we mogelijkheden om die in een zelfstandige uitbating uit te besteden", stelde communicatieverantwoordelijke Roel Dekelver half februari al. "Voor Delhaize Kortrijk Ring zien we geen mogelijkheden en daarom staat een definitieve sluiting op de agenda. Ik leg er de nadruk op dat alle andere vestigingen van Delhaize wel open blijven."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Komt er een verbod op energiedranken voor minderjarigen?

16/01/2018

Nederland stelt een onderzoek in naar energiedrankjes bij jongeren, nadat de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde een verbod vroeg op de verkoop ervan aan minderjarigen. Ook in België wijzen artsen op de schadelijke effecten van zulke dranken.

Macron wil Franse baguette werelderfgoed maken

15/01/2018

De Franse president Macron wil samen met de bond van Franse bakkers het Franse stokbrood tot Unesco-werelderfgoed laten uitroepen. Het wil zo het voorbeeld volgen van het Belgische bier en de Napolitaanse pizza.

Meer buurtsupermarkten de hele dag open op zondag?

15/01/2018

Buurtwinkels met meer dan vijf medewerkers moeten op zondag de hele dag open kunnen blijven, vindt het NSZ. De zelfstandigenvereniging pleit ervoor om de personeelslimiet op te trekken naar tien. Maar dat is minder evident dan het klinkt, zegt Unizo.

Lactalis roept 12 miljoen verpakkingen babymelk terug

15/01/2018

In Frankrijk is een heus schandaal ontstaan rond babymelk van zuivelproducent Lactalis, die besmet is geraakt met salmonella. Daarbij heeft het bedrijf maar liefst 12 miljoen verpakkingen in 83 landen uit de winkelrekken moeten halen.

Ophef over etnisch profilerende klantenprofielen bij Albert Heijn

15/01/2018

Een blanke man met bril staat symbool voor de premiumklant bij Albert Heijn, een vrouw en kind met donkere huidskleur voor de budgetklant. Met deze klantenprofielen leerden medewerkers bij AH de klanten kennen, tot er vrijdag ophef over ontstond.

Johma-salades tijdelijk uit winkelrekken bij Albert Heijn

15/01/2018

Supermarktketen Albert Heijn kampt momenteel met een tekort aan Johma-salades. Producent en supermarkt komen immers niet tot een vergelijk tijdens nieuwe contractbesprekingen, waardoor Johma niet meer levert.

Back to top