Francis Kint nieuwe CEO Ter Beke

Francis Kint nieuwe CEO Ter Beke

Vleesgroep Ter Beke heeft met Francis Kint een nieuwe CEO gevonden. Hij volgt Dirk Goeminne op, die eerder al had laten verstaan dat hij in 2018 de rol van CEO naast zich zou neerleggen. Hij wordt wel voorzitter van de raad van bestuur.

 

Ervaring in Nederland

Met Francis Kint weet Ter Beke een ervaren man binnen te halen, want de voorbije drie jaar was hij aan de slag bij het Nederlandse Vion, een rechtstreekse concurrent van Ter Beke. Eerder was hij ook aan de slag bij Sara Lee, Chiquita, Fiskars en UNIVEG. In juni neemt hij de fakkel over van Goeminne.

 

“Ter Beke is voor mij een nieuwe uitdaging in mijn thuisland”, zegt Francis Kint. “Ter Beke is actief in groeimarkten met mooie producten. De ambitie van Ter Beke is groot en de groeistrategie duidelijk. Ik kijk ernaar uit om, samen met het directiecomité en het management team, die ambitie waar te maken.”

 

“Hij heeft heel wat ervaring met integratie bij overnames. Zijn uitgebreide kennis van het foodservice en het retailkanaal zal Ter Beke helpen om deze integratie verder uit te bouwen. Bovendien kent hij de markten die relevant zijn voor Ter Beke door en door”, aldus voorzitter Louis Verbeke.

 

Huidig CEO Dirk Goeminne verdwijnt wel niet volledig bij Ter Beke. Hij zet de stap naar het voorzitterschap, waar hij de plek inneemt van huidig voorzitter Louis Verbeke.

 

“Ik blijf nauw betrokken bij Ter Beke, en ga, waar gewenst, de transities op managementvlak en de integratie van de gekochte bedrijven mee faciliteren.”

Tags: