Guy Elewaut wordt nieuwe marketingdirecteur Colruyt | RetailDetail

Guy Elewaut wordt nieuwe marketingdirecteur Colruyt

Guy Elewaut wordt nieuwe marketingdirecteur Colruyt

Op maandag 5 oktober krijgt Colruyt een nieuwe marketingdirecteur: Guy Elewaut. De 52-jarige Elewaut is al 15 jaar actief in de foodretail en werd de voorbije twee jaar klaargestoomd voor de directiejob.

Ex-Delhaize België

Elewaut, historicus en econoom van opleiding, werkte negen jaar als journalist bij zakenkrant De Tijd en stapte dan over naar Delhaize België. Daar klom hij op tot vicepresident strategie, marketing en communicatie onder Dirk Van den Berghe bij Delhaize België.

 

In december 2013 verhuisde hij dan naar Colruyt Group, waar hij het voorbije anderhalf jaar een traject volgde als 'kandidaat-directeur'. Daarvoor werd hij eerst ruim een jaar ondergedompeld in de verkoop, grotendeels als gerant van de Colruyt-winkel in Wondelgem. Intussen maakte hij ook al uitgebreid kennis met uiteenlopende diensten bij personeelszaken, logistiek en aankoop. De komende maanden zal hij zich verder inwerken op de marketingafdeling. Hij zal rechtstreeks rapporteren aan Chris Van Wettere, sinds begin maart algemeen directeur van Colruyt.

 

Duidelijke opdracht

Frans Colruyt, COO retail, is ervan overtuigd dat de persoonlijkheid van Elewaut goed aansluit bij de missie, de waarden en de bedrijfscultuur van Colruyt Group en dat hij een flinke meerwaarde kan brengen, zowel voor Colruyt als voor de groep.

 

Hij heeft dan ook een duidelijke opdracht voor de nieuwkomer: "Colruyt is goed bezig, maar om relevant en dienstbaar te blijven voor onze klanten, willen we het merkimago, de wendbaarheid en de slagkracht verder aanscherpen. Dat zal van pas komen in het snel veranderende retail-landschap." Guy Elewaut weet alvast wat van hem wordt verwacht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour toont allergenen in app

22/03/2018

Carrefour heeft een extra functie toegevoegd aan zijn app: gebruikers kunnen voortaan producten scannen om meer informatie te krijgen over allergenen, zodat ze beter kunnen inschatten of er mogelijk problemen mee zijn.

Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

21/03/2018

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

Colruyt lanceert socialeshoppingapp Apporto voor grote publiek

21/03/2018

Colruyt heeft het platform Apporto voor het grote publiek gelanceerd. Gebruikers kunnen er hun boodschappenlijstje achterlaten, waarna iemand anders in hun plaats naar de winkel gaat en de boodschappen doet.

HelloFresh koopt Amerikaanse concurrent en groeide sterk in 2017

21/03/2018

HelloFresh zag vorig jaar zijn omzet met 52% omhoog gaan. De dienst voor maaltijdboxen komt ook weer dichter bij het break-evenpunt: eind dit jaar zal er voor het eerst winst zijn, voorspelt het Duitse bedrijf.

Delhaize en Ikea bij winnaars Food Waste Awards

21/03/2018

Voedselverlies staat steeds hoger op de maatschappelijke agenda. De tweede editie van de Food Waste Awards bekroonde de beste ideeën om dit probleem tegen te gaan, en ook twee bekende retailers vielen in de prijzen. 

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Back to top