Oprah Winfrey investeert in Weight Watchers | RetailDetail

Oprah Winfrey investeert in Weight Watchers

Oprah Winfrey investeert in Weight Watchers

Oprah Winfrey, vooral bekend van haar Amerikaanse talkshows maar ook een belangrijk zakenvrouw, gaat 10 procent van Weight Watchers International overnemen. Ze betaalt daarvoor 43,2 miljoen dollar (38 miljoen euro).

Optie op nog eens 5 procent

Naast de investering in het bedrijf zal Winfrey ook het gezicht worden van een nieuwe campagne. Weight Watchers benaderde Winfrey zelf voor een samenwerking en sinds twee maanden maakt ze gebruik van het programma. Ze is van plan om haar vooruitgang publiek te maken en zal verschijnen in advertenties. Daarnaast zal ze ook deel uitmaken van de raad van bestuur.

 

Naast de tien procent aandelen die Winfrey nu koopt, krijgt ze ook nog de optie op vijf procent extra aandelen. Als ze die optie licht, dan wordt ze de tweede grootste aandeelhouder van het bedrijf, na meerderheidsaandeehlouder Invus Public Equities Advisors (met 51,5 procent van de aandelen).

 

Sterke stijging aandeel

De samenwerking met Oprah Winfrey had onmiddellijk een positief effect op de aandelenkoers van het bedrijf: die steeg na de aankondiging van het nieuws immers met 105 procent. Het aandeel van Weight Watchers bereikte in mei 2011 een piek, maar was sindsdien met maar liefst 92 procent gedaald.

 

Weight Watchers hoopt dankzij de samenwerking een deel klanten terug te winnen, die het de voorbije jaren verloren is. Steeds meer consumenten kiezen ervoor om gezonder te eten en zo gewicht te verliezen, in plaats van specifieke dieetprogramma's te volgen. Ook de opkomst van 'fitness trackers' en calorietellers op smartphones hebben het Weight Watchers veel moeilijker gemaakt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Concurrentiewaakhond eist uitleg rond comeback Albert Heijn in Lokeren

09/08/2018

De Belgische Mededingingsautoriteit heeft Ahold Delhaize om informatie gevraagd nu dochter Albert Heijn nog dit jaar een winkel in Lokeren zal openen. Eerder moest het supermarktconcern zijn vestiging daar immers sluiten om groen licht te krijgen voor de megafusie.