WHO: “Vlees eten mag”

WHO: “Vlees eten mag”

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft in een persverklaring te kennen gegeven dat het eten van vlees niet wordt afgeraden. Het wil zo ingaan tegen de berichten die de voorbije dagen werden gelanceerd.

Kans verkleinen

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat uit een nieuw rapport van het WHO blijkt dat rood vlees en bewerkt vlees op de lijst met kankerverwekkende stoffen was geplaatst. Dat leidde bij veel consumenten tot het idee dat het eten van vlees werd afgeraden.


"We vragen mensen niet helemaal te stoppen met het eten van bewerkt vlees", stelt het WHO nu in een nieuwe verklaring. "We zeggen dat het beperken van de consumptie van bewerkt vlees de kans op darmkanker verkleint. Maar haal vlees niet helemaal uit je voedingspatroon, want het bevat ook belangrijke voedingsstoffen."


Het WHO had eerder gezegd dat 50 gram verwerkte vleeswaren per dag de kans op darmkanker met 18 procent verhoogt. Ook het eten van meer dan 500 gram rood vlees per week wordt afgeraden. Daarbij moet wel gesteld worden dat een verhoging van 18 procent een kleine stijging is en dat andere producten, zoals bijvoorbeeld sigaretten, de kans op kanker veel harder verhogen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top