WHO: “Vlees eten mag”

WHO: “Vlees eten mag”

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft in een persverklaring te kennen gegeven dat het eten van vlees niet wordt afgeraden. Het wil zo ingaan tegen de berichten die de voorbije dagen werden gelanceerd.

Kans verkleinen

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat uit een nieuw rapport van het WHO blijkt dat rood vlees en bewerkt vlees op de lijst met kankerverwekkende stoffen was geplaatst. Dat leidde bij veel consumenten tot het idee dat het eten van vlees werd afgeraden.


"We vragen mensen niet helemaal te stoppen met het eten van bewerkt vlees", stelt het WHO nu in een nieuwe verklaring. "We zeggen dat het beperken van de consumptie van bewerkt vlees de kans op darmkanker verkleint. Maar haal vlees niet helemaal uit je voedingspatroon, want het bevat ook belangrijke voedingsstoffen."


Het WHO had eerder gezegd dat 50 gram verwerkte vleeswaren per dag de kans op darmkanker met 18 procent verhoogt. Ook het eten van meer dan 500 gram rood vlees per week wordt afgeraden. Daarbij moet wel gesteld worden dat een verhoging van 18 procent een kleine stijging is en dat andere producten, zoals bijvoorbeeld sigaretten, de kans op kanker veel harder verhogen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Directeur HR verlaat Carrefour Belgium

25/09/2017

Kathleen Van Der Paelt, directeur HR bij Carrefour Belgium, heeft na zeven jaar besloten om het supermarktbedrijf te verlaten. Ze wordt opgevolgd door Sonia Frey, die de voorbije vijf jaar een gelijkaardige functie invulde bij De Lijn.

AD Delhaize Lochristi springt op de kar van cartoontassen

25/09/2017

De AD Delhaize in Lochristi is de eerste Belgische supermarkt die mee op de trein van een Nederlandse hype springt. Daar zijn draagtassen met cartoons die gepersonaliseerd zijn naargelang de locatie een echt verzamelitem geworden.

Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Back to top