Target laat klanten met foto’s winkelen

Target laat klanten met foto’s winkelen

De Amerikaanse keten Target heeft een nieuwe app voor iOS gelanceerd met de naam 'In a Snap'. Met de app kunnen klaten door middel van foto's online winkelen bij Target en moeten ze dus geen streepjescodes meer inscannen.

Laagdrempelig

De app van Target, die werkt voor iPad, iPhone en iPod Touch laat consumenten toe om foto's te nemen van producten in magazines of reclamebladen. De app gaat dan in het assortiment van Target op zoek naar gelijkaardige producten. Vervolgens kunnen klanten kiezen om het product direct aan te kopen of om het op te slaan op een wenslijstje voor later.


Het doel van Target is om de drempel om online te kopen nog verder te verlagen, door het gebruiksgemak te verhogen. Veel klanten laten zich nog afschrikken omdat ze streepjescodes nodig hebben van een product of een specifieke link moeten gebruiken. Met de app kunnen ze elk product dat ze tegenkomen simpelweg inscannen, zonder meer.


Bij de lancering van zijn nieuwe smartphone stelde Amazon ook een soortgelijke app voor, Firefly. Die is wel een flink stuk uitgebreider dan de app van Target: Firefly zoekt niet enkel in het assortiment van Amazon, maar ook naar meer algemene informatie online via bijvoorbeeld Wikipedia.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bol.com komt met herhaalservice voor dagelijkse producten

17/10/2017

Webwinkel Bol.com heeft Bespaar Continu gelanceerd, een dienst waarmee klanten bepaalde producten om de zoveel tijd opnieuw aan huis kunnen laten leveren.

Safe.Shop is nieuw wereldwijd e-commercekeurmerk

16/10/2017

Met Safe.Shop is het eerste wereldwijde keurmerk voor de e-commercesector gelanceerd. Momenteel zijn er nog maar twaalf landen aangesloten, maar dat aantal moet in de toekomst flink uitgebreid worden.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Parcify levert met kajaks in Amsterdam

26/09/2017

Het Belgische koerierbedrijf Parcify probeert in Amsterdam pakketjes te leveren met kajaks en paddle boards. Het wil er de 'last mile' van de levering over het water voeren, omdat dit ecologischer en betrouwbaarder zou zijn.

Euro Shoe Group heeft al sinds 2004 akkoord over nachtwerk

11/09/2017

De Belgische Euro Shoe Group, het bedrijf achter winkelketen Bristol, zegt de heisa rond nachtwerk niet helemaal te begrijpen, aangezien het zelf al sinds 2004 een akkoord heeft met de vakbonden op dat vlak.

Cook & Serve komt met eigen webshop

30/08/2017

Kookwinkelketen Cook & Serve heeft een eigen webshop opgestart, die klanten de keuze geeft tussen afhalen in één van de zeven winkels of levering aan huis.

Back to top