Target laat klanten met foto’s winkelen

Target laat klanten met foto’s winkelen

De Amerikaanse keten Target heeft een nieuwe app voor iOS gelanceerd met de naam 'In a Snap'. Met de app kunnen klaten door middel van foto's online winkelen bij Target en moeten ze dus geen streepjescodes meer inscannen.

Laagdrempelig

De app van Target, die werkt voor iPad, iPhone en iPod Touch laat consumenten toe om foto's te nemen van producten in magazines of reclamebladen. De app gaat dan in het assortiment van Target op zoek naar gelijkaardige producten. Vervolgens kunnen klanten kiezen om het product direct aan te kopen of om het op te slaan op een wenslijstje voor later.


Het doel van Target is om de drempel om online te kopen nog verder te verlagen, door het gebruiksgemak te verhogen. Veel klanten laten zich nog afschrikken omdat ze streepjescodes nodig hebben van een product of een specifieke link moeten gebruiken. Met de app kunnen ze elk product dat ze tegenkomen simpelweg inscannen, zonder meer.


Bij de lancering van zijn nieuwe smartphone stelde Amazon ook een soortgelijke app voor, Firefly. Die is wel een flink stuk uitgebreider dan de app van Target: Firefly zoekt niet enkel in het assortiment van Amazon, maar ook naar meer algemene informatie online via bijvoorbeeld Wikipedia.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Bpost koopt Nederlandse verslogistieker Leen Menken

11/01/2018

Belgisch postbedrijf Bpost verstevigt zijn greep op de Nederlandse markt met de overname van Leen Menken, een logistiekverlener gespecialiseerd in vers en voeding. Onder meer HelloFresh en Bloomon doen beroep op het logistiekbedrijf.

Online meubelwinkel Flinders groeit naar 15 miljoen euro

04/01/2018

De omzet van online meubelverkoper Flinders, die ook een winkel heeft in Zaandam, heeft het voorbije boekjaar de grens van 15 miljoen euro doorbroken. Dat is een groei van 39 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Amazon neemt startup Blink over

26/12/2017

Amazon heeft de Amerikaanse startup Blink overgenomen. Die begon in 2014 als een bedrijf dat via wifi verbonden bewakingscamera’s maakt, maar het lanceerde vorige week ook een deurbel met ingebouwde camera.

Belgische app wil duty-free winkelen eenvoudiger maken

26/12/2017

De Brusselse startup ZappTax wil met de hulp van een nieuwe app duty-free winkelen eenvoudiger maken voor niet-Europese consumenten, zodat die sneller de btw kunnen terugbetaald krijgen aan het einde van hun reis.

Back to top