Target laat klanten met foto’s winkelen

Target laat klanten met foto’s winkelen

De Amerikaanse keten Target heeft een nieuwe app voor iOS gelanceerd met de naam 'In a Snap'. Met de app kunnen klaten door middel van foto's online winkelen bij Target en moeten ze dus geen streepjescodes meer inscannen.

Laagdrempelig

De app van Target, die werkt voor iPad, iPhone en iPod Touch laat consumenten toe om foto's te nemen van producten in magazines of reclamebladen. De app gaat dan in het assortiment van Target op zoek naar gelijkaardige producten. Vervolgens kunnen klanten kiezen om het product direct aan te kopen of om het op te slaan op een wenslijstje voor later.


Het doel van Target is om de drempel om online te kopen nog verder te verlagen, door het gebruiksgemak te verhogen. Veel klanten laten zich nog afschrikken omdat ze streepjescodes nodig hebben van een product of een specifieke link moeten gebruiken. Met de app kunnen ze elk product dat ze tegenkomen simpelweg inscannen, zonder meer.


Bij de lancering van zijn nieuwe smartphone stelde Amazon ook een soortgelijke app voor, Firefly. Die is wel een flink stuk uitgebreider dan de app van Target: Firefly zoekt niet enkel in het assortiment van Amazon, maar ook naar meer algemene informatie online via bijvoorbeeld Wikipedia.

Tags: