Target laat klanten met foto’s winkelen | RetailDetail

Target laat klanten met foto’s winkelen

Target laat klanten met foto’s winkelen

De Amerikaanse keten Target heeft een nieuwe app voor iOS gelanceerd met de naam 'In a Snap'. Met de app kunnen klaten door middel van foto's online winkelen bij Target en moeten ze dus geen streepjescodes meer inscannen.

Laagdrempelig

De app van Target, die werkt voor iPad, iPhone en iPod Touch laat consumenten toe om foto's te nemen van producten in magazines of reclamebladen. De app gaat dan in het assortiment van Target op zoek naar gelijkaardige producten. Vervolgens kunnen klanten kiezen om het product direct aan te kopen of om het op te slaan op een wenslijstje voor later.


Het doel van Target is om de drempel om online te kopen nog verder te verlagen, door het gebruiksgemak te verhogen. Veel klanten laten zich nog afschrikken omdat ze streepjescodes nodig hebben van een product of een specifieke link moeten gebruiken. Met de app kunnen ze elk product dat ze tegenkomen simpelweg inscannen, zonder meer.


Bij de lancering van zijn nieuwe smartphone stelde Amazon ook een soortgelijke app voor, Firefly. Die is wel een flink stuk uitgebreider dan de app van Target: Firefly zoekt niet enkel in het assortiment van Amazon, maar ook naar meer algemene informatie online via bijvoorbeeld Wikipedia.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top