Aveve in Breendonk verdwijnt voor superette | RetailDetail

Aveve in Breendonk verdwijnt voor superette

Aveve in Breendonk verdwijnt voor superette

Na tien jaar zonder buurtwinkel krijgt Breendonk binnen afzienbare tijd weer een eigen superette: in het pand waar nu nog een tuincentrum van Aveve is gevestigd, komt begin 2017 een buurtsupermarkt.

Geen opvolging

Dit weekend start de 'definitieve uitverkoop' bij de Aveve in Breendonk: "We hebben de kans gekregen om het pand te verkopen", zegt Martine Van De Vreken bij de regionale tv-zender RTV. "We hebben geen opvolgers en bovendien zouden we ook zelf investeringen moeten doen. En dat zien we niet zitten."

 

In de plaats van de Aveve krijgen de 3.000 inwoners van Breendonk in de Moorstraat nu een buurtsupermarkt van 800 m², met 35 parkeerplaatsen en een opslagruimte van 300 m². De kans dat de winkel deel zal uitmaken van een grotere keten is reëel, al staat nog niet vast wie dat dan wel zal zijn.

 

Volgende week dient de promotor (Rosiers) alvast de bouwaanvraag in. De plannen zijn volgens de burgemeester al afgetoetst met stedenbouw in Antwerpen. Voor de opening wordt gemikt op de lente van 2017, en dan kunne nde Breendonkenaren eindelijk weer in hun eigen dorp terecht voor hun dagelijkse boodschappen: de laatste buurtwinkel sloot er intussen tien jaar geleden de deuren.

 

De geschiedenis van het tuincentrum overspant meer dan een halve eeuw, toen vader Van De Vreken een bedrijf oprichtte om producten aan landbouwers te verkopen. Sinds zoon Garry en zijn vrouw de zaak in 1985 overnamen, kwamen geleidelijk ook aan liefhebbers van 'tuin-, dier- en bakplezier' (zoals de slogan gaat) meer aan bod. Na bijna 55 jaar valt eind dit jaar definitief het doek.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retail Estates vult Limburgs portfolio aan

08/08/2018

Retail Estates koopt zeven winkelpanden in Belgisch Limburg: voor 9,75 miljoen euro neemt de vastgoedinvesteerder vijf extra locaties in Genk over en twee panden naast het M2Shopping Center in Maasmechelen.

Minder bezoekers voor Belgische winkelcentra

01/08/2018

In het tweede kwartaal van 2018 kenden de Belgische winkelcentra die aangesloten zijn bij de Belgian Luxembourg Council of Retail and Shopping Centers (BLSC) een lichte terugval van het aantal bezoekers.

Vastned: "Geen mooie vooruitzichten voor winkelvastgoed"

01/08/2018

Omdat retailers hun marges zien krimpen, trachten ze hun huurcontracten te heronderhandelen. Het expansieritme daalt en de leegstand stijgt, zelfs in topwinkelstraten. Dat is geen goed nieuws voor eigenaars van winkelvastgoed.

Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.