Aveve in Breendonk verdwijnt voor superette | RetailDetail

Aveve in Breendonk verdwijnt voor superette

Aveve in Breendonk verdwijnt voor superette

Na tien jaar zonder buurtwinkel krijgt Breendonk binnen afzienbare tijd weer een eigen superette: in het pand waar nu nog een tuincentrum van Aveve is gevestigd, komt begin 2017 een buurtsupermarkt.

Geen opvolging

Dit weekend start de 'definitieve uitverkoop' bij de Aveve in Breendonk: "We hebben de kans gekregen om het pand te verkopen", zegt Martine Van De Vreken bij de regionale tv-zender RTV. "We hebben geen opvolgers en bovendien zouden we ook zelf investeringen moeten doen. En dat zien we niet zitten."

 

In de plaats van de Aveve krijgen de 3.000 inwoners van Breendonk in de Moorstraat nu een buurtsupermarkt van 800 m², met 35 parkeerplaatsen en een opslagruimte van 300 m². De kans dat de winkel deel zal uitmaken van een grotere keten is reëel, al staat nog niet vast wie dat dan wel zal zijn.

 

Volgende week dient de promotor (Rosiers) alvast de bouwaanvraag in. De plannen zijn volgens de burgemeester al afgetoetst met stedenbouw in Antwerpen. Voor de opening wordt gemikt op de lente van 2017, en dan kunne nde Breendonkenaren eindelijk weer in hun eigen dorp terecht voor hun dagelijkse boodschappen: de laatste buurtwinkel sloot er intussen tien jaar geleden de deuren.

 

De geschiedenis van het tuincentrum overspant meer dan een halve eeuw, toen vader Van De Vreken een bedrijf oprichtte om producten aan landbouwers te verkopen. Sinds zoon Garry en zijn vrouw de zaak in 1985 overnamen, kwamen geleidelijk ook aan liefhebbers van 'tuin-, dier- en bakplezier' (zoals de slogan gaat) meer aan bod. Na bijna 55 jaar valt eind dit jaar definitief het doek.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken. 

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

“Heeft het centrum van Namen nog een winkelcentrum nodig?”

24/04/2018

Een jaar nadat Besix het project voor een winkelcentrum in Namen overkocht, lijkt de groep het Burgerforum niet te kunnen overtuigen van zijn voorstellen. De grote uitdaging: de lokale handel stimuleren, maar zónder verlies van groene publieke ruimte.

Winkelstad Sint-Niklaas herrijst als een feniks

17/04/2018

Dacht u ook dat Sint-Niklaas een kleine twintig jaar geleden was doodgeknepen door het Waasland Shopping Center? Think again! Wij gingen een kijkje nemen en ontdekten een stad in een wervelende opwaartse spiraal.

Vernieuwd winkelcentrum Les Bastions mikt op 5 miljoen bezoekers

12/04/2018

Het bekende Doornikse shoppingcenter Les Bastions is op 12 april heropend na een stevige uitbreiding en een grondige make-over. Voor nieuwe impulsen zorgen trekkers als Zara en Bershka. Het project zet ook sterk in op diensten.