Aveve in Breendonk verdwijnt voor superette | RetailDetail

Aveve in Breendonk verdwijnt voor superette

Aveve in Breendonk verdwijnt voor superette

Na tien jaar zonder buurtwinkel krijgt Breendonk binnen afzienbare tijd weer een eigen superette: in het pand waar nu nog een tuincentrum van Aveve is gevestigd, komt begin 2017 een buurtsupermarkt.

Geen opvolging

Dit weekend start de 'definitieve uitverkoop' bij de Aveve in Breendonk: "We hebben de kans gekregen om het pand te verkopen", zegt Martine Van De Vreken bij de regionale tv-zender RTV. "We hebben geen opvolgers en bovendien zouden we ook zelf investeringen moeten doen. En dat zien we niet zitten."

 

In de plaats van de Aveve krijgen de 3.000 inwoners van Breendonk in de Moorstraat nu een buurtsupermarkt van 800 m², met 35 parkeerplaatsen en een opslagruimte van 300 m². De kans dat de winkel deel zal uitmaken van een grotere keten is reëel, al staat nog niet vast wie dat dan wel zal zijn.

 

Volgende week dient de promotor (Rosiers) alvast de bouwaanvraag in. De plannen zijn volgens de burgemeester al afgetoetst met stedenbouw in Antwerpen. Voor de opening wordt gemikt op de lente van 2017, en dan kunne nde Breendonkenaren eindelijk weer in hun eigen dorp terecht voor hun dagelijkse boodschappen: de laatste buurtwinkel sloot er intussen tien jaar geleden de deuren.

 

De geschiedenis van het tuincentrum overspant meer dan een halve eeuw, toen vader Van De Vreken een bedrijf oprichtte om producten aan landbouwers te verkopen. Sinds zoon Garry en zijn vrouw de zaak in 1985 overnamen, kwamen geleidelijk ook aan liefhebbers van 'tuin-, dier- en bakplezier' (zoals de slogan gaat) meer aan bod. Na bijna 55 jaar valt eind dit jaar definitief het doek.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.

De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.

H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken.