Aveve in Breendonk verdwijnt voor superette

Aveve in Breendonk verdwijnt voor superette

Na tien jaar zonder buurtwinkel krijgt Breendonk binnen afzienbare tijd weer een eigen superette: in het pand waar nu nog een tuincentrum van Aveve is gevestigd, komt begin 2017 een buurtsupermarkt.

Geen opvolging

Dit weekend start de 'definitieve uitverkoop' bij de Aveve in Breendonk: "We hebben de kans gekregen om het pand te verkopen", zegt Martine Van De Vreken bij de regionale tv-zender RTV. "We hebben geen opvolgers en bovendien zouden we ook zelf investeringen moeten doen. En dat zien we niet zitten."

 

In de plaats van de Aveve krijgen de 3.000 inwoners van Breendonk in de Moorstraat nu een buurtsupermarkt van 800 m², met 35 parkeerplaatsen en een opslagruimte van 300 m². De kans dat de winkel deel zal uitmaken van een grotere keten is reëel, al staat nog niet vast wie dat dan wel zal zijn.

 

Volgende week dient de promotor (Rosiers) alvast de bouwaanvraag in. De plannen zijn volgens de burgemeester al afgetoetst met stedenbouw in Antwerpen. Voor de opening wordt gemikt op de lente van 2017, en dan kunne nde Breendonkenaren eindelijk weer in hun eigen dorp terecht voor hun dagelijkse boodschappen: de laatste buurtwinkel sloot er intussen tien jaar geleden de deuren.

 

De geschiedenis van het tuincentrum overspant meer dan een halve eeuw, toen vader Van De Vreken een bedrijf oprichtte om producten aan landbouwers te verkopen. Sinds zoon Garry en zijn vrouw de zaak in 1985 overnamen, kwamen geleidelijk ook aan liefhebbers van 'tuin-, dier- en bakplezier' (zoals de slogan gaat) meer aan bod. Na bijna 55 jaar valt eind dit jaar definitief het doek.

Tags: