Colruyt en Jysk openen samen in Sint-Pieters-Leeuw

Foto: ricochet64 / Shutterstock.com

Ingrijpende werken bij de Colruyt langs de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw: de supermarkt, één van de oudste vestigingen van de keten, wordt er afgebroken en vervangen door een nieuw gebouw. Op dezelfde site komt ook een woonwinkel van Jysk.

 

Uitgebreide nieuwbouw

In november opent een gemoderniseerde supermarkt de deuren, in tussentijd moeten klanten uitwijken naar Halle of Anderlecht. "De winkel in Sint-Pieters-Leeuw dateert van begin jaren zeventig", legt expansieverantwoordelijke Roel Beyl uit aan Het Laatste Nieuws. "Het is één van de oudste vestigingen van het land en moest dringend eens opgefrist worden." Colruyt Group verwierf daarvoor de laatste jaren ook extra ruimte op de site: de supermarktgroep uit Halle kocht het oude postkantoor en het voormalige containerpark.

 

Dankzij die extra oppervlakte heeft de groep ook al een tankstation van DATS 24 kunnen vestigen op de site. Binnenkort opent in het nieuwe complex bovendien een winkel van de Deense interieurketen Jysk. Het wordt de 21e vestiging in België, maar de eerste in de regio rond Brussel. De Colruyt zelf komt meer vooraan op het terrein, om "de zichtbaarheid van op de steenweg" te vergroten, aldus Beyl.