Laakdal krijgt dan toch zijn Carrefour Market

Laakdal krijgt dan toch zijn Carrefour Market

Nadat het schepencollege van Laakdal in 2015 de komst van een Carrefour Market in deelgemeente Klein-Vorst nog had tegengehouden, is het licht nu toch op groen gezet nadat Carrefour zijn plannen wat heeft bijgewerkt.

Focus op vers

Er komt dan toch een supermarkt van Carrefour aan het kruispunt van de Dikstraat en Geelsebaan in Klein-Vorst (Laakdal), hoewel de aanvraag eerst was geweigerd omdat “het ingediende plan niet voldeed", aldus schepen Frank Sels (CD&V). "Het concept had meer weg van een betonnen bunker dan van een moderne supermarkt met uitstraling. Dat konden we de inwoners van Klein-Vorst niet aandoen."

 

Carrefour liet de plannen herwerken, tot voldoening van het Laakdalse schepencollege: “Het nieuwe plan oogt mooi. Het heeft een mooie groenzone voor het gebouw, een genuanceerde gevelsteen en een prachtige luifel", aldus nog de schepen.

 

Carrefour zelf is uiteraard tevreden met de uitkomst: "Als de bouw ervan volgens plan verloopt, zal de opening in april volgend jaar kunnen gebeuren. Die nieuwe supermarkt zal 1000 m² groot zijn en vooral de aandacht vestigen op verse producten", vertelt woordvoerder Baptiste Van Outryve. "De inwoners van Vorst juichen de komst van de nieuwe supermarkt toe, wat ons extra motiveert.” De nieuwe supermarkt bespaart de inwoners alvast een rit naar Geel, Tessenderlo of Diest.