Laakdal krijgt dan toch zijn Carrefour Market

Laakdal krijgt dan toch zijn Carrefour Market

Laakdal krijgt dan toch zijn Carrefour Market

Nadat het schepencollege van Laakdal in 2015 de komst van een Carrefour Market in deelgemeente Klein-Vorst nog had tegengehouden, is het licht nu toch op groen gezet nadat Carrefour zijn plannen wat heeft bijgewerkt.

Focus op vers

Er komt dan toch een supermarkt van Carrefour aan het kruispunt van de Dikstraat en Geelsebaan in Klein-Vorst (Laakdal), hoewel de aanvraag eerst was geweigerd omdat “het ingediende plan niet voldeed", aldus schepen Frank Sels (CD&V). "Het concept had meer weg van een betonnen bunker dan van een moderne supermarkt met uitstraling. Dat konden we de inwoners van Klein-Vorst niet aandoen."

 

Carrefour liet de plannen herwerken, tot voldoening van het Laakdalse schepencollege: “Het nieuwe plan oogt mooi. Het heeft een mooie groenzone voor het gebouw, een genuanceerde gevelsteen en een prachtige luifel", aldus nog de schepen.

 

Carrefour zelf is uiteraard tevreden met de uitkomst: "Als de bouw ervan volgens plan verloopt, zal de opening in april volgend jaar kunnen gebeuren. Die nieuwe supermarkt zal 1000 m² groot zijn en vooral de aandacht vestigen op verse producten", vertelt woordvoerder Baptiste Van Outryve. "De inwoners van Vorst juichen de komst van de nieuwe supermarkt toe, wat ons extra motiveert.” De nieuwe supermarkt bespaart de inwoners alvast een rit naar Geel, Tessenderlo of Diest.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.