Laakdal krijgt dan toch zijn Carrefour Market

Laakdal krijgt dan toch zijn Carrefour Market

Laakdal krijgt dan toch zijn Carrefour Market

Nadat het schepencollege van Laakdal in 2015 de komst van een Carrefour Market in deelgemeente Klein-Vorst nog had tegengehouden, is het licht nu toch op groen gezet nadat Carrefour zijn plannen wat heeft bijgewerkt.

Focus op vers

Er komt dan toch een supermarkt van Carrefour aan het kruispunt van de Dikstraat en Geelsebaan in Klein-Vorst (Laakdal), hoewel de aanvraag eerst was geweigerd omdat “het ingediende plan niet voldeed", aldus schepen Frank Sels (CD&V). "Het concept had meer weg van een betonnen bunker dan van een moderne supermarkt met uitstraling. Dat konden we de inwoners van Klein-Vorst niet aandoen."

 

Carrefour liet de plannen herwerken, tot voldoening van het Laakdalse schepencollege: “Het nieuwe plan oogt mooi. Het heeft een mooie groenzone voor het gebouw, een genuanceerde gevelsteen en een prachtige luifel", aldus nog de schepen.

 

Carrefour zelf is uiteraard tevreden met de uitkomst: "Als de bouw ervan volgens plan verloopt, zal de opening in april volgend jaar kunnen gebeuren. Die nieuwe supermarkt zal 1000 m² groot zijn en vooral de aandacht vestigen op verse producten", vertelt woordvoerder Baptiste Van Outryve. "De inwoners van Vorst juichen de komst van de nieuwe supermarkt toe, wat ons extra motiveert.” De nieuwe supermarkt bespaart de inwoners alvast een rit naar Geel, Tessenderlo of Diest.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken. 

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

“Heeft het centrum van Namen nog een winkelcentrum nodig?”

24/04/2018

Een jaar nadat Besix het project voor een winkelcentrum in Namen overkocht, lijkt de groep het Burgerforum niet te kunnen overtuigen van zijn voorstellen. De grote uitdaging: de lokale handel stimuleren, maar zónder verlies van groene publieke ruimte.

Winkelstad Sint-Niklaas herrijst als een feniks

17/04/2018

Dacht u ook dat Sint-Niklaas een kleine twintig jaar geleden was doodgeknepen door het Waasland Shopping Center? Think again! Wij gingen een kijkje nemen en ontdekten een stad in een wervelende opwaartse spiraal.

Vernieuwd winkelcentrum Les Bastions mikt op 5 miljoen bezoekers

12/04/2018

Het bekende Doornikse shoppingcenter Les Bastions is op 12 april heropend na een stevige uitbreiding en een grondige make-over. Voor nieuwe impulsen zorgen trekkers als Zara en Bershka. Het project zet ook sterk in op diensten.