Negatief advies voor Just under the Sky | RetailDetail

Negatief advies voor Just under the Sky

Negatief advies voor Just under the Sky

Het Nationaal Sociaal Economisch Comité voor de Distributie (NSECD) levert een negatief advies af voor de bouw van het winkelcentrum Just under the Sky in Brussel. De stad Brussel kan hiervan nog afwijken, maar moet dan wel voldoende argumenten aandragen.

Milieu- en bouwvergunning

Het negatief advies is voor de ontwikkelaars een klap in het gezicht, aangezien Just under the Sky wel al een milieu- en bouwvergunning kreeg. De zelfstandigenorganisatie Unizo, die vreest voor de toenemende concurrentie voor kleinschalige winkelprojecten, ging hiertegen evenwel in beroep, net als milieuverenigingen en de stad Leuven, die concurrentie voor de eigen winkeliers vreest.

 

Anders tegenstanders vrezen dat het winkelcentrum zal leiden tot een verkeersinfarct. Ook wijzen ze op het gevaar voor het ontstaan van een stadskanker mocht het project mislukken.  Het winkelcentrum van de Waalse projectontwikkelaar Equilis wordt immers gepland aan de Van Praetbrug, op de grens van Schaarbeek en Laken.

Kleinste van de Brusselse drie

De totale verkoopoppervlakte van Just under the Sky beslaat zowat 50.000 m². De initiatiefnemers  schermen al met interesse van Albert Heijn, Adidas, Runbase en Inquest als grote kandidaat-huurders. Voor modezaken en parfumeries, die traditioneel in een winkelcomplex terug te vinden zijn, zou er minder ruimte overblijven.

 

Just under the Sky is het kleinste van de drie grote winkelcomplexen die in het Brusselse op de tekentafel liggen. Uplace in Machelen staat al het verst: Minister Joke Schauvliege keurde al een milieuvergunning voor het project goed en ook een bouwvergunning werd al afgeleverd. Op de Heizel wordt ook nog het Neo-project gepland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Centrummanager Hasselt pleit voor "omzethuur" tegen leegstand

15/02/2018

“Geef starters een flink verminderde huurprijs en laat ze daar bovenop een deel van hun omzet afstaan.” Met dat opmerkelijke voorstel wil de nieuwe centummanager van Hasselt de leegstand in zijn stad aanpakken.

Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco kijkt tevreden terug op boekjaar

02/02/2018

Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco, dat vooral belegt in winkelcentra, kijkt tevreden terug op het voorbije boekjaar. Het wist immers in alle regio’s te groeien.

Voor het eerst meer dan 1 op 10 winkelpanden leeg

01/02/2018

Het aantal leegstaande winkelpanden in België is in 2017 voor het tiende jaar op rij gestegen. Met 21.027 winkels die leeg staan, stijgt de winkelleegstand in ons land voor het eerst boven de 10%, zo becijferde Locatus.

Hoe winkelstad Tongeren uit het dal klimt

30/01/2018

De oudste stad van België bewijst dat je leegstand wel degelijk succesvol kunt aanpakken. Met een helder winkelbeleid dat inzet op ‘couleur locale’ kan Tongeren wellicht ook andere kleine winkelsteden inspireren.

Carrefour drijft top 100 grootste winkelketens aan

26/01/2018

De grootste winkelketen van België is Carrefour. Tot die misschien verrassende conclusie komt Locatus in zijn jaarlijkse top 100 van winkelformules. Alleen al de Market-supermarkten beslaan het meest oppervlakte, al heeft Aldi een even groot aantal winkels.

Belgische winkelcentra sluiten jaar positief af

23/01/2018

De Belgische winkelcentra die deel uitmaken van de Belgian Luxembourg Council of Retail and Shopping Centers hebben 2017 kunnen afsluiten met iets meer bezoekers dan een jaar eerder. De 16 aangesloten winkelcentra kregen samen 89,6 miljoen bezoekers over de vloer. 

Back to top