Negatief advies voor Just under the Sky | RetailDetail

Negatief advies voor Just under the Sky

Negatief advies voor Just under the Sky

Het Nationaal Sociaal Economisch Comité voor de Distributie (NSECD) levert een negatief advies af voor de bouw van het winkelcentrum Just under the Sky in Brussel. De stad Brussel kan hiervan nog afwijken, maar moet dan wel voldoende argumenten aandragen.

Milieu- en bouwvergunning

Het negatief advies is voor de ontwikkelaars een klap in het gezicht, aangezien Just under the Sky wel al een milieu- en bouwvergunning kreeg. De zelfstandigenorganisatie Unizo, die vreest voor de toenemende concurrentie voor kleinschalige winkelprojecten, ging hiertegen evenwel in beroep, net als milieuverenigingen en de stad Leuven, die concurrentie voor de eigen winkeliers vreest.

 

Anders tegenstanders vrezen dat het winkelcentrum zal leiden tot een verkeersinfarct. Ook wijzen ze op het gevaar voor het ontstaan van een stadskanker mocht het project mislukken.  Het winkelcentrum van de Waalse projectontwikkelaar Equilis wordt immers gepland aan de Van Praetbrug, op de grens van Schaarbeek en Laken.

Kleinste van de Brusselse drie

De totale verkoopoppervlakte van Just under the Sky beslaat zowat 50.000 m². De initiatiefnemers  schermen al met interesse van Albert Heijn, Adidas, Runbase en Inquest als grote kandidaat-huurders. Voor modezaken en parfumeries, die traditioneel in een winkelcomplex terug te vinden zijn, zou er minder ruimte overblijven.

 

Just under the Sky is het kleinste van de drie grote winkelcomplexen die in het Brusselse op de tekentafel liggen. Uplace in Machelen staat al het verst: Minister Joke Schauvliege keurde al een milieuvergunning voor het project goed en ook een bouwvergunning werd al afgeleverd. Op de Heizel wordt ook nog het Neo-project gepland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Winkelstad Sint-Niklaas herrijst als een feniks

17/04/2018

Dacht u ook dat Sint-Niklaas een kleine twintig jaar geleden was doodgeknepen door het Waasland Shopping Center? Think again! Wij gingen een kijkje nemen en ontdekten een stad in een wervelende opwaartse spiraal.

Vernieuwd winkelcentrum Les Bastions mikt op 5 miljoen bezoekers

12/04/2018

Het bekende Doornikse shoppingcenter Les Bastions is op 12 april heropend na een stevige uitbreiding en een grondige make-over. Voor nieuwe impulsen zorgen trekkers als Zara en Bershka. Het project zet ook sterk in op diensten.

“Alle retailers moeten zichzelf heruitvinden”

10/04/2018

Meer dan ooit is het de consument die beslist welke richting de retailmarkt uitgaat. Winkelketens moeten zichzelf heruitvinden, hun concepten in vraag stellen. Dat zeggen Jean Baheux en Jonathan Delguste van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield.

Retail Estates trakteert zichzelf op dubbel verjaardagsgeschenk

29/03/2018

Retail Estates heeft twee winkelpanden gekocht in het Nederlandse Haarlemmermeer voor 9 miljoen euro. Daarnaast heeft het vastgoedbedrijf een retailpark gekocht voor 47 miljoen euro, ook al in Nederland. Maar die deal is nog “voorwaardelijk”.

Gunstig (tussen)advies voor Brussels Neo-project

29/03/2018

De Overlegcommissie van het Brussels Gewest heeft een gunstig advies uitgebracht voor de aanvraag van het stedenbouwkundig attest van Neo, het grote herbestemmingsproject op de Heizelvlakte waar ook een groot shoppingcenter moet verrijzen.

Rive Gauche verkocht aan CBRE Global Investors na sterk jaar

27/03/2018

Winkelcentrum Rive Gauche in Charleroi krijgt een nieuwe eigenaar, na een jaar waarin het sterke cijfers kon voorleggen. Met gemiddeld 650.000 bezoekers per maand is dit het op een na drukstbezochte winkelcentrum van België.