Negatief advies voor Just under the Sky | RetailDetail

Negatief advies voor Just under the Sky

Negatief advies voor Just under the Sky

Het Nationaal Sociaal Economisch Comité voor de Distributie (NSECD) levert een negatief advies af voor de bouw van het winkelcentrum Just under the Sky in Brussel. De stad Brussel kan hiervan nog afwijken, maar moet dan wel voldoende argumenten aandragen.

Milieu- en bouwvergunning

Het negatief advies is voor de ontwikkelaars een klap in het gezicht, aangezien Just under the Sky wel al een milieu- en bouwvergunning kreeg. De zelfstandigenorganisatie Unizo, die vreest voor de toenemende concurrentie voor kleinschalige winkelprojecten, ging hiertegen evenwel in beroep, net als milieuverenigingen en de stad Leuven, die concurrentie voor de eigen winkeliers vreest.

 

Anders tegenstanders vrezen dat het winkelcentrum zal leiden tot een verkeersinfarct. Ook wijzen ze op het gevaar voor het ontstaan van een stadskanker mocht het project mislukken.  Het winkelcentrum van de Waalse projectontwikkelaar Equilis wordt immers gepland aan de Van Praetbrug, op de grens van Schaarbeek en Laken.

Kleinste van de Brusselse drie

De totale verkoopoppervlakte van Just under the Sky beslaat zowat 50.000 m². De initiatiefnemers  schermen al met interesse van Albert Heijn, Adidas, Runbase en Inquest als grote kandidaat-huurders. Voor modezaken en parfumeries, die traditioneel in een winkelcomplex terug te vinden zijn, zou er minder ruimte overblijven.

 

Just under the Sky is het kleinste van de drie grote winkelcomplexen die in het Brusselse op de tekentafel liggen. Uplace in Machelen staat al het verst: Minister Joke Schauvliege keurde al een milieuvergunning voor het project goed en ook een bouwvergunning werd al afgeleverd. Op de Heizel wordt ook nog het Neo-project gepland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retail Estates vult Limburgs portfolio aan

08/08/2018

Retail Estates koopt zeven winkelpanden in Belgisch Limburg: voor 9,75 miljoen euro neemt de vastgoedinvesteerder vijf extra locaties in Genk over en twee panden naast het M2Shopping Center in Maasmechelen.

Minder bezoekers voor Belgische winkelcentra

01/08/2018

In het tweede kwartaal van 2018 kenden de Belgische winkelcentra die aangesloten zijn bij de Belgian Luxembourg Council of Retail and Shopping Centers (BLSC) een lichte terugval van het aantal bezoekers.

Vastned: "Geen mooie vooruitzichten voor winkelvastgoed"

01/08/2018

Omdat retailers hun marges zien krimpen, trachten ze hun huurcontracten te heronderhandelen. Het expansieritme daalt en de leegstand stijgt, zelfs in topwinkelstraten. Dat is geen goed nieuws voor eigenaars van winkelvastgoed.

Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.