Negatief advies voor Just under the Sky

Negatief advies voor Just under the Sky

Het Nationaal Sociaal Economisch Comité voor de Distributie (NSECD) levert een negatief advies af voor de bouw van het winkelcentrum Just under the Sky in Brussel. De stad Brussel kan hiervan nog afwijken, maar moet dan wel voldoende argumenten aandragen.

Milieu- en bouwvergunning

Het negatief advies is voor de ontwikkelaars een klap in het gezicht, aangezien Just under the Sky wel al een milieu- en bouwvergunning kreeg. De zelfstandigenorganisatie Unizo, die vreest voor de toenemende concurrentie voor kleinschalige winkelprojecten, ging hiertegen evenwel in beroep, net als milieuverenigingen en de stad Leuven, die concurrentie voor de eigen winkeliers vreest.

 

Anders tegenstanders vrezen dat het winkelcentrum zal leiden tot een verkeersinfarct. Ook wijzen ze op het gevaar voor het ontstaan van een stadskanker mocht het project mislukken.  Het winkelcentrum van de Waalse projectontwikkelaar Equilis wordt immers gepland aan de Van Praetbrug, op de grens van Schaarbeek en Laken.

Kleinste van de Brusselse drie

De totale verkoopoppervlakte van Just under the Sky beslaat zowat 50.000 m². De initiatiefnemers  schermen al met interesse van Albert Heijn, Adidas, Runbase en Inquest als grote kandidaat-huurders. Voor modezaken en parfumeries, die traditioneel in een winkelcomplex terug te vinden zijn, zou er minder ruimte overblijven.

 

Just under the Sky is het kleinste van de drie grote winkelcomplexen die in het Brusselse op de tekentafel liggen. Uplace in Machelen staat al het verst: Minister Joke Schauvliege keurde al een milieuvergunning voor het project goed en ook een bouwvergunning werd al afgeleverd. Op de Heizel wordt ook nog het Neo-project gepland.

Tags: