Negatief advies voor Just under the Sky | RetailDetail

Negatief advies voor Just under the Sky

Negatief advies voor Just under the Sky

Het Nationaal Sociaal Economisch Comité voor de Distributie (NSECD) levert een negatief advies af voor de bouw van het winkelcentrum Just under the Sky in Brussel. De stad Brussel kan hiervan nog afwijken, maar moet dan wel voldoende argumenten aandragen.

Milieu- en bouwvergunning

Het negatief advies is voor de ontwikkelaars een klap in het gezicht, aangezien Just under the Sky wel al een milieu- en bouwvergunning kreeg. De zelfstandigenorganisatie Unizo, die vreest voor de toenemende concurrentie voor kleinschalige winkelprojecten, ging hiertegen evenwel in beroep, net als milieuverenigingen en de stad Leuven, die concurrentie voor de eigen winkeliers vreest.

 

Anders tegenstanders vrezen dat het winkelcentrum zal leiden tot een verkeersinfarct. Ook wijzen ze op het gevaar voor het ontstaan van een stadskanker mocht het project mislukken.  Het winkelcentrum van de Waalse projectontwikkelaar Equilis wordt immers gepland aan de Van Praetbrug, op de grens van Schaarbeek en Laken.

Kleinste van de Brusselse drie

De totale verkoopoppervlakte van Just under the Sky beslaat zowat 50.000 m². De initiatiefnemers  schermen al met interesse van Albert Heijn, Adidas, Runbase en Inquest als grote kandidaat-huurders. Voor modezaken en parfumeries, die traditioneel in een winkelcomplex terug te vinden zijn, zou er minder ruimte overblijven.

 

Just under the Sky is het kleinste van de drie grote winkelcomplexen die in het Brusselse op de tekentafel liggen. Uplace in Machelen staat al het verst: Minister Joke Schauvliege keurde al een milieuvergunning voor het project goed en ook een bouwvergunning werd al afgeleverd. Op de Heizel wordt ook nog het Neo-project gepland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.

De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.