Nieuw investeringsvehikel voor winkelvastgoed in stadscentra | RetailDetail

Nieuw investeringsvehikel voor winkelvastgoed in stadscentra

Nieuw investeringsvehikel voor winkelvastgoed in stadscentra

De Britse investeringsgroep Grosvenor heeft samen met een Canadese investeerder 400 miljoen euro bijeengebracht om via "Urban Retail V" te investeren in winkelvastgoed in stadscentra van acht Europese landen, waaronder België.

Gezocht: binnenstadwinkels van topkwaliteit

"Urban Retail V" is al het vijfde retailinvesteringsfonds van Grosvenor en mikt met zijn investeringen op winkelvastgoed in de belangrijkste steden van Groot-Brittannië, Frankrijk, België, Zweden, Finland, Denemarken, Italië en Spanje. Het startkapitaal bedraagt zo'n 400 miljoen euro.

 

Het nieuwe fonds wil "een portefeuille van handelszaken van topkwaliteit uitbouwen en die dermate beheren dat we beter presteren dan de markt de komende jaren", maakt Giles Wintle, regionaal directeur van Grosvenor Fund Management Europe, zich sterk.

 

Grosvenor beheert momenteel voor zo'n 3 miljard euro aan vastgoed, met als blikvangers een portefeuille van 31 historische winkelpanden in de rue de la République in hartje Lyon (foto) en het Britse (met 165 shops, 500 appartementen, twee hotels en zo'n 25 retaurants).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.