Nieuw investeringsvehikel voor winkelvastgoed in stadscentra | RetailDetail

Nieuw investeringsvehikel voor winkelvastgoed in stadscentra

Nieuw investeringsvehikel voor winkelvastgoed in stadscentra

De Britse investeringsgroep Grosvenor heeft samen met een Canadese investeerder 400 miljoen euro bijeengebracht om via "Urban Retail V" te investeren in winkelvastgoed in stadscentra van acht Europese landen, waaronder België.

Gezocht: binnenstadwinkels van topkwaliteit

"Urban Retail V" is al het vijfde retailinvesteringsfonds van Grosvenor en mikt met zijn investeringen op winkelvastgoed in de belangrijkste steden van Groot-Brittannië, Frankrijk, België, Zweden, Finland, Denemarken, Italië en Spanje. Het startkapitaal bedraagt zo'n 400 miljoen euro.

 

Het nieuwe fonds wil "een portefeuille van handelszaken van topkwaliteit uitbouwen en die dermate beheren dat we beter presteren dan de markt de komende jaren", maakt Giles Wintle, regionaal directeur van Grosvenor Fund Management Europe, zich sterk.

 

Grosvenor beheert momenteel voor zo'n 3 miljard euro aan vastgoed, met als blikvangers een portefeuille van 31 historische winkelpanden in de rue de la République in hartje Lyon (foto) en het Britse (met 165 shops, 500 appartementen, twee hotels en zo'n 25 retaurants).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken. 

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

“Heeft het centrum van Namen nog een winkelcentrum nodig?”

24/04/2018

Een jaar nadat Besix het project voor een winkelcentrum in Namen overkocht, lijkt de groep het Burgerforum niet te kunnen overtuigen van zijn voorstellen. De grote uitdaging: de lokale handel stimuleren, maar zónder verlies van groene publieke ruimte.

Winkelstad Sint-Niklaas herrijst als een feniks

17/04/2018

Dacht u ook dat Sint-Niklaas een kleine twintig jaar geleden was doodgeknepen door het Waasland Shopping Center? Think again! Wij gingen een kijkje nemen en ontdekten een stad in een wervelende opwaartse spiraal.

Vernieuwd winkelcentrum Les Bastions mikt op 5 miljoen bezoekers

12/04/2018

Het bekende Doornikse shoppingcenter Les Bastions is op 12 april heropend na een stevige uitbreiding en een grondige make-over. Voor nieuwe impulsen zorgen trekkers als Zara en Bershka. Het project zet ook sterk in op diensten.