Nieuw investeringsvehikel voor winkelvastgoed in stadscentra

Nieuw investeringsvehikel voor winkelvastgoed in stadscentra

De Britse investeringsgroep Grosvenor heeft samen met een Canadese investeerder 400 miljoen euro bijeengebracht om via "Urban Retail V" te investeren in winkelvastgoed in stadscentra van acht Europese landen, waaronder België.

Gezocht: binnenstadwinkels van topkwaliteit

"Urban Retail V" is al het vijfde retailinvesteringsfonds van Grosvenor en mikt met zijn investeringen op winkelvastgoed in de belangrijkste steden van Groot-Brittannië, Frankrijk, België, Zweden, Finland, Denemarken, Italië en Spanje. Het startkapitaal bedraagt zo'n 400 miljoen euro.

 

Het nieuwe fonds wil "een portefeuille van handelszaken van topkwaliteit uitbouwen en die dermate beheren dat we beter presteren dan de markt de komende jaren", maakt Giles Wintle, regionaal directeur van Grosvenor Fund Management Europe, zich sterk.

 

Grosvenor beheert momenteel voor zo'n 3 miljard euro aan vastgoed, met als blikvangers een portefeuille van 31 historische winkelpanden in de rue de la République in hartje Lyon (foto) en het Britse (met 165 shops, 500 appartementen, twee hotels en zo'n 25 retaurants).

Tags: