Nieuwe Gaanderij pop-upt als De Nieuwe Natie | RetailDetail

Nieuwe Gaanderij pop-upt als De Nieuwe Natie

Nieuwe Gaanderij pop-upt als De Nieuwe Natie

De Nieuwe Gaanderij, het winkelcentrum tussen de Huidevetterstraat en de Wilde Zee in Anwerpen, wordt de komende zes maanden een centrum voor pop-upwinkels onder de naam De Nieuwe Natie. Een aantal tijdelijke zaken zal er mekaar afwisselen.

Winkeliers kregen eerst opleiding

Voor het initiatief, dat van begin oktober 2014 tot eind maart 2015 loopt, hebben zich al een tiental kandidaten aangeboden. Ze verkopen onder meer juwelen, pyjama’s voor baby’s en kinderen, ouderwetse snoep, ambachtelijke voeding en luxe tassen en laarzen.

 

De starters kregen vooraf een opleiding en krijgen nu gedurende een, twee of drie maanden de tijd om te kijken of hun producten in hartje Antwerpen aanslaan of niet. Nadien volgt een evaluatie.

 

Bij het project zijn de stad Antwerpen, de ondernemersorganisatie Unizo, het Agentschap Ondernemen en de vastgoedgroep Bermaso Retail Investment rond Xavier Painblanc betrokken.

 

De winkelgalerij gaat er prat op om niet alleen het oudste winkelcentrum van België te zijn, maar ook de plek waar enkele van de ondertussen wereldvermaarde ontwerpers van de Antwerpse Zes hun eerste winkeltjes uitbaatten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse hebben in verschillende winkels van Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de failliete Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Gepland winkelcentrum in Wanze fel betwist

08/03/2018

Het 7.400 m² grote winkelcentrum dat een bouwpromotor wil optrekken in Wanze (bij Hoei) stoot op fel protest in de gemeente. De gemeente ontving al meer dan duizend klachten en er circuleren meerdere petities.

Flinke vertraging voor hoogtechnologisch magazijn Delhaize

01/03/2018

Het zwaar geautomatiseerde distributiecentrum dat Delhaize begin dit jaar in Ninove in gebruik zou nemen, is nog altijd niet operationeel. Meer nog: de opening is ten vroegste voor 2019, een vertraging die tot een miljoenenverlies lijdt.

Banimmo verkoopt Franse retailvastgoedtak

01/03/2018

De Belgische beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar Banimmo heeft zijn Franse dochter van de hand gedaan. Die was gespecialiseerd in de transformatie van retailvastgoed, maar wordt afgestoten om de schuldenput van het Zaventemse moederbedrijf te dempen.

Nieuw winkelcentrum in Heusden krijgt goedkeuring

26/02/2018

Het gemeentebestuur van Heusden-Zolder heeft de nodige vergunningen goedgekeurd voor een nieuw winkelcentrum op de hoek van de Koolmijnlaan. Het project is goed voor een investering van 11 miljoen euro en moet 35 voltijdse jobs opleveren

Stad Vilvoorde dient bezwaarschrift in tegen Neo

22/02/2018

Vilvoorde heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de bouw- en milieuvergunning die is aangevraagd voor Neo, het enorme project met winkelcentrum op de Heizelvlakte in Brussel.

Back to top