Nieuwe Gaanderij pop-upt als De Nieuwe Natie

Nieuwe Gaanderij pop-upt als De Nieuwe Natie

De Nieuwe Gaanderij, het winkelcentrum tussen de Huidevetterstraat en de Wilde Zee in Anwerpen, wordt de komende zes maanden een centrum voor pop-upwinkels onder de naam De Nieuwe Natie. Een aantal tijdelijke zaken zal er mekaar afwisselen.

Winkeliers kregen eerst opleiding

Voor het initiatief, dat van begin oktober 2014 tot eind maart 2015 loopt, hebben zich al een tiental kandidaten aangeboden. Ze verkopen onder meer juwelen, pyjama’s voor baby’s en kinderen, ouderwetse snoep, ambachtelijke voeding en luxe tassen en laarzen.

 

De starters kregen vooraf een opleiding en krijgen nu gedurende een, twee of drie maanden de tijd om te kijken of hun producten in hartje Antwerpen aanslaan of niet. Nadien volgt een evaluatie.

 

Bij het project zijn de stad Antwerpen, de ondernemersorganisatie Unizo, het Agentschap Ondernemen en de vastgoedgroep Bermaso Retail Investment rond Xavier Painblanc betrokken.

 

De winkelgalerij gaat er prat op om niet alleen het oudste winkelcentrum van België te zijn, maar ook de plek waar enkele van de ondertussen wereldvermaarde ontwerpers van de Antwerpse Zes hun eerste winkeltjes uitbaatten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bouw nieuwe winkelsite in Lier gestart

16/11/2017

Deze week zijn de grondwerken gestart voor een nieuwe winkelsite langs de Antwerpsesteenweg in Lier. Onder meer Decathlon en het gloednieuwe woonwinkelconcept Ygo hebben hun komst al bevestigd.

Toekomstig winkelcentrum Verviers zoekt nieuwe naam

16/11/2017

De groep City Mall, die sinds kort het project Au fil de l’eau in Verviers in handen heeft, is op zoek naar een nieuwe naam voor het winkelcentrum. Die naam strookt immers niet helemaal met de werkelijkheid en is bezoedeld door jaren van getouwtrek rond het centrum.

Mitiska Reim koopt eerste Franse retailpark

06/11/2017

Het Belgische vastgoedbedrijf Mitiska Reim betreedt nu ook de Franse retailmarkt met de aankoop van een retailpark in de omgeving van Caen. Eerder dit jaar nam het bedrijf al retailparken over in Duitsland, Roemenië en Spanje. 

Meer bezoekers voor Belgische winkelcentra

18/10/2017

De winkelcentra die zijn aangesloten bij de Belgian Luxembourg Council of Retail and Shopping Centers (BLSC) hebben het voorbije kwartaal meer bezoekers over de vloer gekregen. Het was de eerste stijging in meer dan twee jaar.

Woluwe Shopping Center kan half miljard opleveren

17/10/2017

Het Nederlandse Eurocommercial Properties heeft 468 miljoen euro over voor de overname van het Woluwe Shopping Center. Dat is een stuk meer dan de 300 miljoen euro waar een tijd geleden sprake van was.

Geen winkelcentrum meer aan The Loop in Gent

16/10/2017

Er komt geen groot winkelcomplex aan The Loop in Gent. Er is nog weinig draagvlak voor het project en dus heeft het stadsbestuur besloten om er de stekker uit te trekken. De plannen lagen al sinds 2010 op tafel.

Back to top