Nieuwe Gaanderij pop-upt als De Nieuwe Natie | RetailDetail

Nieuwe Gaanderij pop-upt als De Nieuwe Natie

Nieuwe Gaanderij pop-upt als De Nieuwe Natie

De Nieuwe Gaanderij, het winkelcentrum tussen de Huidevetterstraat en de Wilde Zee in Anwerpen, wordt de komende zes maanden een centrum voor pop-upwinkels onder de naam De Nieuwe Natie. Een aantal tijdelijke zaken zal er mekaar afwisselen.

Winkeliers kregen eerst opleiding

Voor het initiatief, dat van begin oktober 2014 tot eind maart 2015 loopt, hebben zich al een tiental kandidaten aangeboden. Ze verkopen onder meer juwelen, pyjama’s voor baby’s en kinderen, ouderwetse snoep, ambachtelijke voeding en luxe tassen en laarzen.

 

De starters kregen vooraf een opleiding en krijgen nu gedurende een, twee of drie maanden de tijd om te kijken of hun producten in hartje Antwerpen aanslaan of niet. Nadien volgt een evaluatie.

 

Bij het project zijn de stad Antwerpen, de ondernemersorganisatie Unizo, het Agentschap Ondernemen en de vastgoedgroep Bermaso Retail Investment rond Xavier Painblanc betrokken.

 

De winkelgalerij gaat er prat op om niet alleen het oudste winkelcentrum van België te zijn, maar ook de plek waar enkele van de ondertussen wereldvermaarde ontwerpers van de Antwerpse Zes hun eerste winkeltjes uitbaatten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.

De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.

H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.