Nieuwe Gaanderij pop-upt als De Nieuwe Natie

Nieuwe Gaanderij pop-upt als De Nieuwe Natie

De Nieuwe Gaanderij, het winkelcentrum tussen de Huidevetterstraat en de Wilde Zee in Anwerpen, wordt de komende zes maanden een centrum voor pop-upwinkels onder de naam De Nieuwe Natie. Een aantal tijdelijke zaken zal er mekaar afwisselen.

Winkeliers kregen eerst opleiding

Voor het initiatief, dat van begin oktober 2014 tot eind maart 2015 loopt, hebben zich al een tiental kandidaten aangeboden. Ze verkopen onder meer juwelen, pyjama’s voor baby’s en kinderen, ouderwetse snoep, ambachtelijke voeding en luxe tassen en laarzen.

 

De starters kregen vooraf een opleiding en krijgen nu gedurende een, twee of drie maanden de tijd om te kijken of hun producten in hartje Antwerpen aanslaan of niet. Nadien volgt een evaluatie.

 

Bij het project zijn de stad Antwerpen, de ondernemersorganisatie Unizo, het Agentschap Ondernemen en de vastgoedgroep Bermaso Retail Investment rond Xavier Painblanc betrokken.

 

De winkelgalerij gaat er prat op om niet alleen het oudste winkelcentrum van België te zijn, maar ook de plek waar enkele van de ondertussen wereldvermaarde ontwerpers van de Antwerpse Zes hun eerste winkeltjes uitbaatten.

Tags: