Nieuwe Gaanderij pop-upt als De Nieuwe Natie

Nieuwe Gaanderij pop-upt als De Nieuwe Natie

De Nieuwe Gaanderij, het winkelcentrum tussen de Huidevetterstraat en de Wilde Zee in Anwerpen, wordt de komende zes maanden een centrum voor pop-upwinkels onder de naam De Nieuwe Natie. Een aantal tijdelijke zaken zal er mekaar afwisselen.

Winkeliers kregen eerst opleiding

Voor het initiatief, dat van begin oktober 2014 tot eind maart 2015 loopt, hebben zich al een tiental kandidaten aangeboden. Ze verkopen onder meer juwelen, pyjama’s voor baby’s en kinderen, ouderwetse snoep, ambachtelijke voeding en luxe tassen en laarzen.

 

De starters kregen vooraf een opleiding en krijgen nu gedurende een, twee of drie maanden de tijd om te kijken of hun producten in hartje Antwerpen aanslaan of niet. Nadien volgt een evaluatie.

 

Bij het project zijn de stad Antwerpen, de ondernemersorganisatie Unizo, het Agentschap Ondernemen en de vastgoedgroep Bermaso Retail Investment rond Xavier Painblanc betrokken.

 

De winkelgalerij gaat er prat op om niet alleen het oudste winkelcentrum van België te zijn, maar ook de plek waar enkele van de ondertussen wereldvermaarde ontwerpers van de Antwerpse Zes hun eerste winkeltjes uitbaatten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uplace nog steeds niet opgegeven

19/01/2018

Uplace is nog niet van plan om de handdoek in de ring te werpen en is in samenspraak met de gemeente Machelen op zoek naar oplossingen om het winkelcentrum toch nog een plaats te geven.

Winkelcentra AG Real Estate sluiten jaar positief af

17/01/2018

De zeven winkelcentra van vastgoedgroep AG Real Estate hebben het voorbije jaar iets meer bezoekers over de vloer gehad dan in 2016. Dat was met name te danken aan een sterke prestatie van het Brusselse City2.

Vijf procent meer bezoekers voor Waasland Shopping Center

15/01/2018

Waasland Shopping Center mocht in 2017 5% meer bezoekers verwelkomen, goed voor 6,34 miljoen bezoekers in totaal. Die klanten kwamen ook steeds vaker van ver.

Vastned Retail wil Belgische tak van de beurs halen

15/01/2018

Het Nederlandse vastgoedbedrijf Vastned Retail wil zijn Belgische tak van de Brusselse beurs halen. Het bezit momenteel al 65,5 procent van de aandelen van Vastned Retail Belgium en wil nu ook de rest overnemen.

Unizo waarschuwt E40-gemeenten voor plannen outletcenter

11/01/2018

Tal van Oost-Vlaamse gemeentebesturen hebben van Unizo Oost-Vlaanderen een brief in de bus gekregen waarin de ondernemersorganisatie waarschuwt voor de komst van een groot outletcenter langs de E40. “Dit bedreigt de lokale handel”, klinkt het.

Opnieuw twee vergunningen Driespoort Shoppingpark vernietigd

05/01/2018

De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft opnieuw twee bouwvergunningen voor het Driespoort Shoppingpark in de vuilnisbak gekieperd. De uitbaters van het winkelcentrum stellen echter dat het nog steeds volledig vergund is.

Back to top