Plannen voor kleinschalig winkelcentrum in Evergem | RetailDetail

Plannen voor kleinschalig winkelcentrum in Evergem

Plannen voor kleinschalig winkelcentrum in Evergem

Als de bevoegde overheden het licht op groen zetten, komt er een kleinschalig winkelcentrum in Evergem: meer bepaald aan de verbindingsweg tussen de R4 en het centrum van de gemeente ten noordwesten van Gent.

De ‘usual suspects’

Waar momenteel nog een leegstaande villa met tuin staat, moet binnenkort een klein retailpark met parkeergelegenheid verrijzen. Het gebouw wordt 9 meter hoog en 50 meter lang. “Alles is doorgesproken met de dienst Stedenbouw van de gemeente, zodat de aanvraag perfect volgens de regels gebeurt”, zegt Carlos Struyvelt, zaakvoerder van de Carrefour Market in Evergem.

 

Het winkelcentrum zal onderdak bieden aan de ‘usual suspects’: kledingketen Bel&Bo, drogisterijketen Kruidvat en non-fooddiscount Action. Op de eerste verdieping komt een vestiging van fitnessketen Oxygene.

 

Het project zal een vijftigtal jobs creëren,maakt de initiatiefnemer zich sterk. Bij de buurt waren er wel wat vragen, maar de ongerustheid werd na een infovergadering grotendeels gekalmeerd: "Ik begrijp gerust dat mensen misschien liever op een villa met tuin kijken, maar stedenbouwkundig kan dit. We gaan alles zo groen mogelijk inkleden", belooft Struyvelt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

RetailDetail Day 2018: geobsedeerd door de klant

13/08/2018

Meer dan ooit staat de klant hoog op de agenda van retailers en merken. Maar is dat niet altijd zo geweest? De RetailDetail Day kijkt voorbij de hype en peilt naar de essentie van klantgericht ondernemen in het digitale tijdperk.

Retail Estates vult Limburgs portfolio aan

08/08/2018

Retail Estates koopt zeven winkelpanden in Belgisch Limburg: voor 9,75 miljoen euro neemt de vastgoedinvesteerder vijf extra locaties in Genk over en twee panden naast het M2Shopping Center in Maasmechelen.

Minder bezoekers voor Belgische winkelcentra

01/08/2018

In het tweede kwartaal van 2018 kenden de Belgische winkelcentra die aangesloten zijn bij de Belgian Luxembourg Council of Retail and Shopping Centers (BLSC) een lichte terugval van het aantal bezoekers.

Vastned: "Geen mooie vooruitzichten voor winkelvastgoed"

01/08/2018

Omdat retailers hun marges zien krimpen, trachten ze hun huurcontracten te heronderhandelen. Het expansieritme daalt en de leegstand stijgt, zelfs in topwinkelstraten. Dat is geen goed nieuws voor eigenaars van winkelvastgoed.

Aanhoudende expansie Kruidvat werpt vruchten af

03/07/2018

Drogisterijketen Kruidvat verkocht het voorbije jaar 4,7% meer in België. De keten tekent al een paar jaar op rij Belgische groei op, niet het minst omdat ze steeds nieuwe winkels blijft openen.

Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.