Protest tegen nieuwe Lidl in Wuustwezel | RetailDetail

Protest tegen nieuwe Lidl in Wuustwezel

Protest tegen nieuwe Lidl in Wuustwezel
Discounter Lidl heeft van het Wuustwezelse gemeentebestuur de toestemming gekregen om een vestiging op te trekken langs de Bredabaan. Buurtbewoners hebben al bezwaar aangetekend tegen de beslissing.

De nieuwe vestiging van Lidl zou 1.250 m² groot zijn en 70 parkeerplaatsen tellen. Eerst moeten wel de villa en een aantal hoge bomen op het domein-Deckers (van de voormalige burgemeester) tegen de vlakte. Dat domein ligt vlak naast het postgebouw en in de buurt van scholen en is commercieel gezien dus een meer dan interessante inplantingsplaats.

 

Vrees voor verkeersinfarct

Zo zien de buurtbewoners het niet: zij vrezen voor de verkeersveiligheid en zien een heus verkeersinfarct opdoemen. Daarnaast vrezen ze ook voor geluidsoverlast door de koelcellen en de aan- en afrijdende vrachtwagens.

 

Voorts zien ze met lede ogen aan hoe "de kleine maar toch groene long in hartje Wuustwezel" moet verdwijnen en slechts vervangen wordt door een bufferzone met wat laag struikgewas. Tot slot vrezen de actievoerders voor een "overconcentratie van goedkope supermarkten in Wuustwezel".

 

"Alles in orde"

Volgens het gemeentebestuur van Wuustwezel is alles wettelijk in orde. De gemeente vroeg én verkreeg dat er een bufferzone van 6 meter komt, plus een overdekte ruimte voor de koelwagens om de geluidshinder tot een minimum te beperken. Bovendien zullen de 70 parkeerplaatsen openbaar worden, zo benadrukt het gemeentebestuur. Het openbaar onderzoek loopt nog tot 8 februari.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gepland winkelcentrum in Wanze fel betwist

08/03/2018

Het 7.400 m² grote winkelcentrum dat een bouwpromotor wil optrekken in Wanze (bij Hoei) stoot op fel protest in de gemeente. De gemeente ontving al meer dan duizend klachten en er circuleren meerdere petities.

Flinke vertraging voor hoogtechnologisch magazijn Delhaize

01/03/2018

Het zwaar geautomatiseerde distributiecentrum dat Delhaize begin dit jaar in Ninove in gebruik zou nemen, is nog altijd niet operationeel. Meer nog: de opening is ten vroegste voor 2019, een vertraging die tot een miljoenenverlies lijdt.

Banimmo verkoopt Franse retailvastgoedtak

01/03/2018

De Belgische beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar Banimmo heeft zijn Franse dochter van de hand gedaan. Die was gespecialiseerd in de transformatie van retailvastgoed, maar wordt afgestoten om de schuldenput van het Zaventemse moederbedrijf te dempen.

Nieuw winkelcentrum in Heusden krijgt goedkeuring

26/02/2018

Het gemeentebestuur van Heusden-Zolder heeft de nodige vergunningen goedgekeurd voor een nieuw winkelcentrum op de hoek van de Koolmijnlaan. Het project is goed voor een investering van 11 miljoen euro en moet 35 voltijdse jobs opleveren

Stad Vilvoorde dient bezwaarschrift in tegen Neo

22/02/2018

Vilvoorde heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de bouw- en milieuvergunning die is aangevraagd voor Neo, het enorme project met winkelcentrum op de Heizelvlakte in Brussel.

Centrummanager Hasselt pleit voor "omzethuur" tegen leegstand

15/02/2018

“Geef starters een flink verminderde huurprijs en laat ze daar bovenop een deel van hun omzet afstaan.” Met dat opmerkelijke voorstel wil de nieuwe centummanager van Hasselt de leegstand in zijn stad aanpakken.

Back to top