Protest tegen nieuwe Lidl in Wuustwezel

Protest tegen nieuwe Lidl in Wuustwezel
Discounter Lidl heeft van het Wuustwezelse gemeentebestuur de toestemming gekregen om een vestiging op te trekken langs de Bredabaan. Buurtbewoners hebben al bezwaar aangetekend tegen de beslissing.

De nieuwe vestiging van Lidl zou 1.250 m² groot zijn en 70 parkeerplaatsen tellen. Eerst moeten wel de villa en een aantal hoge bomen op het domein-Deckers (van de voormalige burgemeester) tegen de vlakte. Dat domein ligt vlak naast het postgebouw en in de buurt van scholen en is commercieel gezien dus een meer dan interessante inplantingsplaats.

 

Vrees voor verkeersinfarct

Zo zien de buurtbewoners het niet: zij vrezen voor de verkeersveiligheid en zien een heus verkeersinfarct opdoemen. Daarnaast vrezen ze ook voor geluidsoverlast door de koelcellen en de aan- en afrijdende vrachtwagens.

 

Voorts zien ze met lede ogen aan hoe "de kleine maar toch groene long in hartje Wuustwezel" moet verdwijnen en slechts vervangen wordt door een bufferzone met wat laag struikgewas. Tot slot vrezen de actievoerders voor een "overconcentratie van goedkope supermarkten in Wuustwezel".

 

"Alles in orde"

Volgens het gemeentebestuur van Wuustwezel is alles wettelijk in orde. De gemeente vroeg én verkreeg dat er een bufferzone van 6 meter komt, plus een overdekte ruimte voor de koelwagens om de geluidshinder tot een minimum te beperken. Bovendien zullen de 70 parkeerplaatsen openbaar worden, zo benadrukt het gemeentebestuur. Het openbaar onderzoek loopt nog tot 8 februari.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uplace nog steeds niet opgegeven

19/01/2018

Uplace is nog niet van plan om de handdoek in de ring te werpen en is in samenspraak met de gemeente Machelen op zoek naar oplossingen om het winkelcentrum toch nog een plaats te geven.

Winkelcentra AG Real Estate sluiten jaar positief af

17/01/2018

De zeven winkelcentra van vastgoedgroep AG Real Estate hebben het voorbije jaar iets meer bezoekers over de vloer gehad dan in 2016. Dat was met name te danken aan een sterke prestatie van het Brusselse City2.

Vijf procent meer bezoekers voor Waasland Shopping Center

15/01/2018

Waasland Shopping Center mocht in 2017 5% meer bezoekers verwelkomen, goed voor 6,34 miljoen bezoekers in totaal. Die klanten kwamen ook steeds vaker van ver.

Vastned Retail wil Belgische tak van de beurs halen

15/01/2018

Het Nederlandse vastgoedbedrijf Vastned Retail wil zijn Belgische tak van de Brusselse beurs halen. Het bezit momenteel al 65,5 procent van de aandelen van Vastned Retail Belgium en wil nu ook de rest overnemen.

Unizo waarschuwt E40-gemeenten voor plannen outletcenter

11/01/2018

Tal van Oost-Vlaamse gemeentebesturen hebben van Unizo Oost-Vlaanderen een brief in de bus gekregen waarin de ondernemersorganisatie waarschuwt voor de komst van een groot outletcenter langs de E40. “Dit bedreigt de lokale handel”, klinkt het.

Opnieuw twee vergunningen Driespoort Shoppingpark vernietigd

05/01/2018

De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft opnieuw twee bouwvergunningen voor het Driespoort Shoppingpark in de vuilnisbak gekieperd. De uitbaters van het winkelcentrum stellen echter dat het nog steeds volledig vergund is.

Back to top