Protest tegen nieuwe Lidl in Wuustwezel | RetailDetail

Protest tegen nieuwe Lidl in Wuustwezel

Protest tegen nieuwe Lidl in Wuustwezel
Discounter Lidl heeft van het Wuustwezelse gemeentebestuur de toestemming gekregen om een vestiging op te trekken langs de Bredabaan. Buurtbewoners hebben al bezwaar aangetekend tegen de beslissing.

De nieuwe vestiging van Lidl zou 1.250 m² groot zijn en 70 parkeerplaatsen tellen. Eerst moeten wel de villa en een aantal hoge bomen op het domein-Deckers (van de voormalige burgemeester) tegen de vlakte. Dat domein ligt vlak naast het postgebouw en in de buurt van scholen en is commercieel gezien dus een meer dan interessante inplantingsplaats.

 

Vrees voor verkeersinfarct

Zo zien de buurtbewoners het niet: zij vrezen voor de verkeersveiligheid en zien een heus verkeersinfarct opdoemen. Daarnaast vrezen ze ook voor geluidsoverlast door de koelcellen en de aan- en afrijdende vrachtwagens.

 

Voorts zien ze met lede ogen aan hoe "de kleine maar toch groene long in hartje Wuustwezel" moet verdwijnen en slechts vervangen wordt door een bufferzone met wat laag struikgewas. Tot slot vrezen de actievoerders voor een "overconcentratie van goedkope supermarkten in Wuustwezel".

 

"Alles in orde"

Volgens het gemeentebestuur van Wuustwezel is alles wettelijk in orde. De gemeente vroeg én verkreeg dat er een bufferzone van 6 meter komt, plus een overdekte ruimte voor de koelwagens om de geluidshinder tot een minimum te beperken. Bovendien zullen de 70 parkeerplaatsen openbaar worden, zo benadrukt het gemeentebestuur. Het openbaar onderzoek loopt nog tot 8 februari.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.