Protest tegen nieuwe Lidl in Wuustwezel | RetailDetail

Protest tegen nieuwe Lidl in Wuustwezel

Protest tegen nieuwe Lidl in Wuustwezel
Discounter Lidl heeft van het Wuustwezelse gemeentebestuur de toestemming gekregen om een vestiging op te trekken langs de Bredabaan. Buurtbewoners hebben al bezwaar aangetekend tegen de beslissing.

De nieuwe vestiging van Lidl zou 1.250 m² groot zijn en 70 parkeerplaatsen tellen. Eerst moeten wel de villa en een aantal hoge bomen op het domein-Deckers (van de voormalige burgemeester) tegen de vlakte. Dat domein ligt vlak naast het postgebouw en in de buurt van scholen en is commercieel gezien dus een meer dan interessante inplantingsplaats.

 

Vrees voor verkeersinfarct

Zo zien de buurtbewoners het niet: zij vrezen voor de verkeersveiligheid en zien een heus verkeersinfarct opdoemen. Daarnaast vrezen ze ook voor geluidsoverlast door de koelcellen en de aan- en afrijdende vrachtwagens.

 

Voorts zien ze met lede ogen aan hoe "de kleine maar toch groene long in hartje Wuustwezel" moet verdwijnen en slechts vervangen wordt door een bufferzone met wat laag struikgewas. Tot slot vrezen de actievoerders voor een "overconcentratie van goedkope supermarkten in Wuustwezel".

 

"Alles in orde"

Volgens het gemeentebestuur van Wuustwezel is alles wettelijk in orde. De gemeente vroeg én verkreeg dat er een bufferzone van 6 meter komt, plus een overdekte ruimte voor de koelwagens om de geluidshinder tot een minimum te beperken. Bovendien zullen de 70 parkeerplaatsen openbaar worden, zo benadrukt het gemeentebestuur. Het openbaar onderzoek loopt nog tot 8 februari.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken. 

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

“Heeft het centrum van Namen nog een winkelcentrum nodig?”

24/04/2018

Een jaar nadat Besix het project voor een winkelcentrum in Namen overkocht, lijkt de groep het Burgerforum niet te kunnen overtuigen van zijn voorstellen. De grote uitdaging: de lokale handel stimuleren, maar zónder verlies van groene publieke ruimte.

Winkelstad Sint-Niklaas herrijst als een feniks

17/04/2018

Dacht u ook dat Sint-Niklaas een kleine twintig jaar geleden was doodgeknepen door het Waasland Shopping Center? Think again! Wij gingen een kijkje nemen en ontdekten een stad in een wervelende opwaartse spiraal.

Vernieuwd winkelcentrum Les Bastions mikt op 5 miljoen bezoekers

12/04/2018

Het bekende Doornikse shoppingcenter Les Bastions is op 12 april heropend na een stevige uitbreiding en een grondige make-over. Voor nieuwe impulsen zorgen trekkers als Zara en Bershka. Het project zet ook sterk in op diensten.