Protest tegen nieuwe Lidl in Wuustwezel

Protest tegen nieuwe Lidl in Wuustwezel

Discounter Lidl heeft van het Wuustwezelse gemeentebestuur de toestemming gekregen om een vestiging op te trekken langs de Bredabaan. Buurtbewoners hebben al bezwaar aangetekend tegen de beslissing.

De nieuwe vestiging van Lidl zou 1.250 m² groot zijn en 70 parkeerplaatsen tellen. Eerst moeten wel de villa en een aantal hoge bomen op het domein-Deckers (van de voormalige burgemeester) tegen de vlakte. Dat domein ligt vlak naast het postgebouw en in de buurt van scholen en is commercieel gezien dus een meer dan interessante inplantingsplaats.

 

Vrees voor verkeersinfarct

Zo zien de buurtbewoners het niet: zij vrezen voor de verkeersveiligheid en zien een heus verkeersinfarct opdoemen. Daarnaast vrezen ze ook voor geluidsoverlast door de koelcellen en de aan- en afrijdende vrachtwagens.

 

Voorts zien ze met lede ogen aan hoe "de kleine maar toch groene long in hartje Wuustwezel" moet verdwijnen en slechts vervangen wordt door een bufferzone met wat laag struikgewas. Tot slot vrezen de actievoerders voor een "overconcentratie van goedkope supermarkten in Wuustwezel".

 

"Alles in orde"

Volgens het gemeentebestuur van Wuustwezel is alles wettelijk in orde. De gemeente vroeg én verkreeg dat er een bufferzone van 6 meter komt, plus een overdekte ruimte voor de koelwagens om de geluidshinder tot een minimum te beperken. Bovendien zullen de 70 parkeerplaatsen openbaar worden, zo benadrukt het gemeentebestuur. Het openbaar onderzoek loopt nog tot 8 februari.

Tags: