Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam
(c) Retail Estates

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

 

23 winkelunits

Het winkelpark telt 23 units en één restaurant en is gelegen aan de afrit van de autosnelweg A15, die deel uitmaakt van de ringweg van Rotterdam. Het verzorgingsgebied strekt zich uit over het zuidwesten van de Rotterdamse agglomeratie, goed voor circa 210.000 inwoners. De investering levert netto 3,1 miljoen euro huurinkomsten op, wat een aanvangsrendement van 6,53% vertegenwoordigt. Het park heeft een bezettingsgraad van 95,88% na het recente vertrek van Blokker, maar Retail Estates verwacht dat die winkel op korte termijn ingevuld wordt.

 

Vorige week haalde de Belgische vastgoedvennootschap Retail Estates nog 123,37 miljoen euro vers geld op. Een klein derde daarvan heeft intussen dus al een bestemming gevonden. Na deze transactie heeft Retail Estates in het totaal 378,2 miljoen euro geïnvesteerd in de aankoop van retailparken op tien locaties in de Randstad, het centrum en het zuiden van Nederland, samen goed voor 168 winkelunits.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.